1

(328 replies, posted in Andere Personen)

Ik lees elke dag, ook op Facebook maar ik post erg (te) weinig. Ik heb een opleiding onder andere in geschiedenis. Eerst, let op het perspectief. Er is een verschil in wat terroristen groepen als Abu Nidal waren tegenover wat wij nu kennen met IS en hun blinde terreur. Kleine cellen, betere opleiding in het inlichtingenwerk, (overheids) financiering en duidelijke doelen. Met getrainde mensen. Das de enige reden waarom Belliraj nog leeft na al zijn fratsen.

De Bende is een ander beestje. Schiettechnieken die werden gebruikt door Abu Nidal leden. Daar zijn videos van. Kijk maar naar de spelen van München, zijn niet dezelfde als die van de Bende. Modus operandi is iets totaal anders tot en met de manier van dramatische terugtocht. Een klassieke islamitische terreurcel gedraagt zich anders. Een spintercel misschien. De theorie blijft interessant, als er een link is via de wapens. Maar die is niet bewezen.

2

(236 replies, posted in Robotfoto's)

Langzaam aan beginnen een aantal dingen boven te komen. De kennis waar ik eerder over schreef kende Christiaan Bonkoffsky niet persoonlijk maar ontmoette hem wel op trainingen van de Groep Diane, waar hij actief was als hondengeleider. Hij verwacht een oproep tot verhoor.

In mijn achterhoofd gaan de alarmbellen echter steeds luider klinken, ook rekening houdend met de gerechtelijke/politieke reacties. Ik vrees dat men nu met het bekendmaken van de uitvoerders het hele bende verhaal uitsluitend gaat toeschrijven aan een groep verbitterde en gefrustreerde rijkswachters.

Op deze manier zullen de achterliggende opdrachtgevers zich indekken. Het deksel zal nog steviger op het stinkende potje van politiek, magistratuur en andere duistere machten gehouden worden. Nu ze een bliksemafleider hebben zullen deze actoren ervoor zorgen dat ze helemaal in de duisternis verdwijnen.

3

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

In post 219 gaat het over een agenda van Bouhouche die gedeeltelijk werd ontcijferd door Lt. Saelens van de Rijkswacht. In die agenda werd een reeks namen en telefoonnummers teruggevonden, waaronder Christiaan Smets, maar ook een andere Christiaan, zonder achternaam. Dit zou, zoals vermeld Christiaan Elnikoff (WNP) kunnen zijn.

In het licht van de recente onthulling is het echter wel interessante toevallighei. Zou de vermelding "Christiaan" immers ook niet kunnen verwijzen naar Bonkoffsky? Zowel Bouhouche als Bonkoffsky waren Rijkswacht. De notitie in die agenda zou de link hard kunnen maken en zo de betrokkenheid van zowel Bouhouche en Bonkoffsky staven.

4

(1,170 replies, posted in Andere Personen)

Hallo iedereen. Jarenlange lezer op dit uitstekende forum, maar na de onthullingen van de voorbije dagen dan toch de moeite gedaan om me registreren. Hoewel ik nog piepjong was op het moment van de aanslagen las ik de voorbije jaren zowat alles wat te vinden is over de Bende van Nijvel.

In post 219 van het topic over Bouhouche gaat het over een agenda van Bouhouche die gedeeltelijk werd ontcijferd door Lt. Saelens van de Rijkswacht. In die agenda werd een reeks namen en telefoonnummers teruggevonden, waaronder Christiaan Smets, maar ook een andere Christiaan, zonder achternaam. Dit zou Christiaan Elnikoff (WNP) kunnen zijn. Zou deze vermelding echter ook niet kunnen verwijzen naar Bonkoffsky?  Zowel Bouhouche als Bonkoffsky waren Rijkswacht. De notitie in die agenda zou de link hard kunnen maken.

Vanavond heb ik over de zaak Bende van Nijvel een gesprek met een oude kameraad, gepensioneerd Rijkswachter en als gewezen lid van de hondenbrigade bekend met de groep Diane. Als daar iets uitkomt laat ik het hier ook weten.