31

(127 replies, posted in Robotfoto's)

Bert wrote:

Als ik mij niet vergis is De Staerke buiten vervolging gesteld.

Wel heel toevallig. De Staerke toen gezien in Aalst en nu een robotfoto dat inderdaad sprekend lijkt op Salesse. Sowieso stond de Bende van Baasrode gekend voor zijn militaristische aanpak. Maar de moorden kloppen niet.

32

(146 replies, posted in Hypotheses)

Hestur wrote:

3. Een week later zou het echtpaar Fourez-Dewit op 17-09-1983 vermoord zijn te Nijvel, omdat ze schulden hadden bij Jacques Van Camp. Achteraf wordt inderdaad bevestigd dat het echtpaar Fourez-Dewit regelmatig te gast was in het restaurant. Louvaert zou, aldus Van Binst in februari 1985, beweerd hebben zelf aan deze overval te hebben deelgenomen, samen met De Schepper en Van Camp

Schulden is zelden een motief voor moord. Een dood persoon kan u immers nooit terugbetalen...

Voor de rest interessante theorie

33

(1,219 replies, posted in 1985)

Wat mij daarstraks even te binnen sprong (mijn excuses als dit al ergens werd geopperd): De aanslag op de Delhaize van Aalst was vlak voor Sint-Maarten. De overvallers hadden "Zwarte Piet"-pruiken op. Ik ben op mijn 12 verhuisd van Aalst naar Antwerpen en hier weet, op een paar quizers na, niemand dat in Aalst De Sint komt op 11 november. Hoe wisten de daders dat wel?

  • Ofwel waren ze van de streek;

  • Ofwel heeft er iemand enorm goed zijn huiswerk gemaakt bij de preparaties;

  • Ofwel is het puur toeval (solden van "Zwarte Piet"-pruiken in de lokale carnaval-winkel?).

34

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Waarom Zwarts mij een goede 'kandidaat' lijkt: Beijer heeft een deal willen maken in 2007 met toenmalig minister van justitie Onkelinx, in ruil voor een nieuwe identiteit (hij wil immers terug naar België komen) zou hij de begraafplaats van Zwarts aanduiden. Onkelinx ging er nooit op in. Nu, sinds eind vorig jaar hebben we een nieuwe minister van justitie: Stefaan De Clerck. Is de deal dus nu toch gemaakt? Misschien zelfs nog onder Jo Vandeurzen? Of is het gewoon toeval dat ze plots ergens een volledig skelet weten te vinden?

35

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Misschien hebben ze het lijk gevonden van Francis Zwarts? Nog iemand die er zo over denkt?