821

(1,219 replies, posted in 1985)

LEO wrote:

Ergens op het forum staat een verklaring van een vrouwelijk huispersoneel in verband met feestjes in een Waalse villa. Soms landden er Rijkswacht Puma's (helikopters) met een oranje RW neus. Colonnes van 3/4 auto's kwamen dan op bezoek. Het huispersoneel kreeg dan vrijaf! Ik kan het om de liefde God's niet meer terugvinden! Iemand?

Staat ook ergens tussen mijn berichten. Buurtbewoners merkten daar destijds een huiszoeking op. Ook het Bos van Houssiere kwam ter sprake gelet op de afstand met Rebecq.

zenga wrote:
Aubanel wrote:

Ik heb altijd ooit meermaals gehoord en gelezen dat de opdracht om de post te verlaten van de chef van de RW Aalst kwam, kapitein Millecam.

Dat heeft hij zelf aan David Vanden Steen bekend, ~2 jaar geleden.

Ik dacht dat men op zoek was naar welke Rijkswachtofficier de opdracht had gegeven?

LEO wrote:

Ik denk dat het niet de bedoeling is om het ganse onderzoek te herdoen maar om vast te stellen waar het misliep in het officieel onderzoek. Waarom werden speurders die een bepaald spoor volgden van de zaak gehaald? Waarom werden de X-dossiers en de 'Roze Balletten' losgekoppeld van het Bende-onderzoek? Waarom werd het Delta-team in de hoek gedreven? Als je daar bewezen antwoorden op vindt, is de oplossing nabij!

De getuigenis van BOB'er Cdt Paul Calluy in verband met een huiszoeking in Herbeumont:"Toen we ter plekke kwamen kregen we plots verbod van de generale staf om het domein te betreden."

Kan men een grondig onderzoek voeren wanneer men op ontbrekende dossierstukken en overtuigingstukken stuit? We kunnen er toch vanuit gaan dat net deze dossiers belangrijke, nuttige en te gevoelige informatie bevat. Dat men nooit een zoeking en aanhouding heeft verricht bij en van een Procureur is door de tussenkomst en bescherming vanwege de politiek. Ik laat me zeker niet leiden door emoties of sterke emoties die gespeeld worden door de beste comédiennes.

De overheveling van gans het dossier is een beschermingsmaatregel geweest ter verdoezeling en bescherming van leidinggevenden hun onmiskenbare betrokkenheid. Hiermee is de kans geboden naar het resultaat wat we tot op heden kennen.

823

(109 replies, posted in Speurders)

Het doet me herinneren aan een zaak dat in Nederland is opgelost. Indien ik me niet vergis in 2004 of 2006.

824

(223 replies, posted in Hypotheses)

LEO wrote:

Wat bewijst dat de opdrachtgever(s) van de manipulaties héél hoog moet gezocht worden . Zo hoog dat een ( weliswaar afpersbare ) rijkswacht generaal een ja-knikkertje wordt .

Te weten wat onmiskenbaar de onenigheid vormt en vormde tussen de speurders en magistraten. In elke overheid zijn politiek benoemde pionnen aanwezig. Deze pionnen voldoen aan de vragen en aanbevelingen. Zulke personen bieden meestal ook geen ondersteuning aan hun ondergeschikten indien nodig. Dergelijke onderzoeken die we kennen maken het er ook niet eenvoudiger op. Rekening houdende met nog talrijke verklaringen en getuigenissen die gegarandeerd een totaal ander doel beogen. Ik durf ook te zeggen dat amateurisme en onkunde ook veel onderzoeken op een vrijspraak of niet vervolging doen stuiten. Het ontbreekt ook aan controle en ernstige opvolging vanwege magistraten die de leiding hebben in het onderzoek.

Is het niet ergerlijk dat men als vaststeller bij voorbaat weet om een bepaald magistraat van dienst niet te contacteren omdat je negatieve respons zult bekomen? Dit werkt absoluut niet bevorderlijk.

825

(223 replies, posted in Hypotheses)

kenza wrote:

Bossi, deze info was enkel informatief. Linken of verbanden leggen op het forum wordt heel veel gedaan. En inderdaad, niets wijst dat Bernaert een link heeft met de Bende van Nijvel. Maar hij was wel big Boss van de rijkswacht en met wat er nu aan het ligt komt is het overduidelijk dat er bescherming was van heel hogerhand. Een uitspraak die de laatste tijd in de mond wordt genomen is: "We zoeken niet de soldaten maar de generaals". Nogmaals, niets linkt deze persoon aan de Bende van Nijvel, was enkel informatief.

De bescherming van hogerhand is al vele jaren duidelijk, Kenza. Daarover is geen betwisting mogelijk. Er valt trouwens iets belangrijks op dat de verklaring kan zijn van politieke bescherming. Wees maar zeker dat er heel wat personen die in dit dossier hebben gewerkt met zware bakstenen in hun maag zijn achter gebleven. Zelfs met psychische gevolgen. Tenminste die de wilskracht en de moed hadden om het op te lossen.

826

(223 replies, posted in Hypotheses)

Het is niet omdat er een mijnenveger in Zeebrugge aanmeerde dat de Bende van Nijvel vanuit de Noordzee opereerde. En de Seaking-ploegen gaan we nu ook even niet in aanmerking nemen of de Special Air Forces aan de kust.

827

(102 replies, posted in Speurders)

Ik kan je momenteel niet verder helpen naar welke persoon men verwijst.

828

(109 replies, posted in Speurders)

Helaas zéér normaal. Vanwege de politieke tussenkomsten. Medeopdrachtgevers met de beschermende hand. Politieke sturingen die het onderzoek boycotten.

829

(223 replies, posted in Hypotheses)

LEO wrote:

Wie was de opdrachtgever van hogerhand binnen de rijkswacht ? Ik denk dat je dan vlug bij ene Luitenant Generaal gaat terechtkomen ! En in een web van chantagemogelijkheden !

Een Luitenant Generaal laat zijn bevelen uitvoeren. De directe opdrachten worden door de hogere officieren bevolen en uitgevoerd door de lagere officieren naar de onderofficieren toe. Momenteel lijkt het me evident om te werken en op te bouwen van laag naar hoog. Op dinsdag 31 maart 1981 was er een suïcide die we toch wel als verdacht kunnen beschouwen dewelke een collega kort voordien informeerde. Betreft wm of owm VANDEN DAELE Luc bij het Centraal Bureau Opsporingen. Zijn dossier bleek later spoorloos. Met verdachte namen in de verderzetting van het onderzoek.

Kenza wrote:

Leo ,, Generaal beernaerd was toen opperbevelhebber van de rijkswacht

Betreft Generaal Robert Bernaert. ;-)

830

(102 replies, posted in Speurders)

vleermuisje1971 wrote:

Interview Michel Graindorge » Onderzoek

Bedankt voor deze info! Enkele belangrijke elementen in deze info zullen we zeker nachecken. Er komt een ernstig gegeven naar voor wat onze aandacht voordien reeds vestigde op het Meerdaelbos in verband met de vraag tot het verduisteren of vernietigen van een dossier. We hopen van harte dat we met verder navraag en onderzoek het gunstig spoor kunnen blijven volgen.