1

(1,070 replies, posted in 1983)

Ach, da's nou jammer, het krantenartikel waarop deze reinste bullshit betrekking heeft is niet meegekopieerd. Nou ja, het staat op deze pagina https://www.bendevannijvel.com/forum/vi … mp;login=1

2

(1,070 replies, posted in 1983)

Uit de categorie staerke verhalen.

Django68 wrote:
honortomarcel wrote:

Marcel Morue had al zijn eigen dossier aangelegd over de toen nog onbekende “Bende Van Nijvel”.
Omdat zijn collega’s roddelden dat hij veinsde ziek te zijn nam hij de dringende oproep dan toch aan.
Tegen zijn vrouw zei hij dat hij misschien niet meer ging terug komen…

RIP Marcel.
Je was oprecht en dapper.
Je was echt.
Geen looser zoals het krapuul dat juichte om jouw dood.
We pakken ze samen terug.
Beloofd.

In tegenstelling tot wat het gepeupel moest geloven door het gemanipuleerde onderzoek… nee, Jacques Fourez en Elise Dewit waren daar natuurlijk NIET toevallig.
Maar sommigen onder jullie hadden dit ook al door, als je de moeite neemt om de oude berichten te doornemen, stuit je op de enkele forumleden die niet zomaar alles zoals zoete koek slikken en slikten. (Op een briefing van het parket aan de slachtoffers werden er koekjes uitgedeeld.)

Niet alles is verdwenen uit het dossier.
De pogingen om net deze elementen te doen verdwijnen, duiden net waarom het ging en gaat en wie daar belang bij had. Denk daar maar eens over na.

Het is aan het gerecht en de eventuele goede onderzoeksjournalist(en) om te onderzoeken of dàt gegeven klopt.
Dàt gegeven dat heel duidelijk maakt dat het koppel Fourez én De Wit daar niet toevallig waren. En nee, het gaat niet over een vermeende videocassette. Da’s spokenjacht, net om de hypothese van de dan-toch-niet-toevallige aanwezigheid van het koppel te kunnen ondermijnen.

Ah, omerta Johnny.
Maar zwijgen deed hij niet altijd…

Dat had er blijkbaar toch ook al iemand van jullie (her)ontdekt. Knap:

Na het herlezen van het artikel overr De Staercke valt mijn frank. Denk ik. Valse rijkswachters in uniform. Een herhaling van de overval op het geldtransport van Zaventem.
Dit gegeven samen me het feit dat een van de agenten tijdens de schietpartij Amory herkende.

Het feit dat de tankpas van Fourez in de tankautomaat werd aangetroffen betekent helemaal niets voor deze genieën hier.
Nee, een De Staerke, die weet er natuurlijk álles van en vertelt vást de waarheid en niets dan de waarheid, want zó kennen we ze!

Ik zie nou wel hoe jullie op al die achterlijke ideeën zijn gekomen zeg.
Wat een triest zooitje bij elkaar is het toch, snel maken dat ik wegkom hier, uit dit gekkenhuis.

3

(1,119 replies, posted in Andere Personen)

Maar liep 'de reus' nou mank of niet?
En zo ja: liep Cristiaan Bonkoffsky dan ook mank?

4

(638 replies, posted in 1983)

"In de BOB van Bergen loopt een zekere Christian Amory rond, een ex-lid van de groep Dyane, en net als Bouhouche actief in extreem-rechtse kringen. De Bergense BOB laat de Borains, Michel Cocu, Michel Baudet, Adriano Vittorio, Jean-Claude Estiévenart en Kaci Bouaroudj, schaduwen. De informatie wordt niet meegedeeld aan onderzoeksrechter Guy Wezel, die verantwoordelijk is voor het onderzoek naar de Bende van Nijvel."

Lees ook het eerste bericht van dit topic even over hem, dan kun wel raden hoe ze aan die informatie zijn gekomen » Forum

5

(638 replies, posted in 1983)

Now wrote:

De daders waren niet bang voor eventuele rijkswacht controle want om 2 uur stopten de rondes. daarom dat de daders tot na 2 uur gewacht hebben om toe te slaan. Tevens zijn ze daarna niet verkeerd gereden maar is er een 2de wagen betrokken. Erbij van 2 vesten is er een spoor!

Echt hele nuttige informatie dit! Als je het kan ontcijferen tenminste.

"Erbij van twee vesten is er een spoor."

Echt waar joh! Nou deze zaak is opgelost hoor, we zijn eruit!

6

(1,119 replies, posted in Andere Personen)

amateurspecialist wrote:

Dat zeg jij toch zelf?
Ik wist wel niet wat het woord 'geïntrigeerde' daar deed, of wat het woord überhaupt betekent, maar ik nam dan maar aan dat je daarmee bedoelde dat er een andere garagehouder in het spel was, bij wie de auto overgespoten zou zijn. Ik geloofde het niet, maar bood je de gelegenheid om jezelf te verduidelijken.

Moest zijn: ...'of wat het woord überhaupt betekent in die context' uiteraard.

7

(1,119 replies, posted in Andere Personen)

Xavica wrote:
amateurspecialist wrote:

Alweer zo.n volidioot die met deze drogredenering aan komt zetten!
Leg me nou eens uit waarom ik geen respect voor de slachtoffers zou hebben.
Dat kun je namelijk niet, want je praat gewoon na wat je van anderen hoort en die zijn net zo gek als jij, zo niet gekker.

Je weet zogezegd niet waarom je de slachtoffers hier kwetst, terwijl zoveel forumgebruikers je daarop wijzen...
Maar alle anderen hebben het mis uiteraard.

Zie je wel!
Je weet er niets anders op te zeggen dan dat anderen het ook doen en daarom doe jij het ook.
Zo gaat het ook met redeneren over de BvN hier. Vrijwel iedereen (van degenen die er nog over zijn gebleven) denkt ongeveer in dezelfde richting, dus dat zal dan ook wel de goede richting zijn. Wie naast dat kleine potje piest is de sigaar, want dan beginnen alle schapen luid te blaten over zoveel onrecht.

amateurspecialist wrote:

Als het niet Francesco Nardella was bij wie deze spullen gevonden zijn, wat ik betwijfel (heb je een link?), dan is Alfons Gafnart dus verdacht.

Xavica wrote:

Dit is eentje om te onthouden, helaas.

Dat zeg jij toch zelf?
Ik wist wel niet wat het woord 'geïntrigeerde' daar deed, of wat het woord überhaupt betekent, maar ik nam dan maar aan dat je daarmee bedoelde dat er een andere garagehouder in het spel was, bij wie de auto overgespoten zou zijn. Ik geloofde het niet, maar bood je de gelegenheid om jezelf te verduidelijken.

Maar goed, je bent hoe dan ook een gigantische druiloor. (en dan hou ik het nog netjes natuurlijk, vanwege de forumregels).

8

(1,119 replies, posted in Andere Personen)

Xavica wrote:

Die geïntrigeerde garagehouder was Alfons Gafnart.
Je citeert uit een inmiddels oud boek van Ponsaers (en Dupont) maar beide heren hebben voortschrijdend inzicht en dus inmiddels heel wat meer kennis vergaart, waarvan een groot deel (niet alles) ook door iedereen te lezen valt.

Het lijkt me nochtans niet dat ook Dupont ongelijk had over die verf en die vernevelaar, dus wat is er achterhaald aan deze informatie dan? Als het niet Francesco Nardella was bij wie deze spullen gevonden zijn, wat ik betwijfel (heb je een link?), dan is Alfons Gafnart dus verdacht. Heb je daar een link van? Want de enige verwijzing die de zoekfunctie van dit forum me geeft op die naam is naar het bericht dat jij zojuist postte.

Xavica wrote:


Blijven lezen dus alsjeblieft voor je een theorie hier opwerpt als de juiste en graag wat meer respect tonen richting alle slachtoffers.

Alweer zo.n volidioot die met deze drogredenering aan komt zetten!
Leg me nou eens uit waarom ik geen respect voor de slachtoffers zou hebben.
Dat kun je namelijk niet, want je praat gewoon na wat je van anderen hoort en die zijn net zo gek als jij, zo niet gekker.

9

(1,119 replies, posted in Andere Personen)

kenza wrote:

Wat ik belangrijk vindt is , zijn bekentenis en dat volgens zijn broer bepaalde figuren uit het dossier over de vloer kwamen
Dat hij niet de reus was dat kon bijna niet in Aalst was iedere flik in de jaren 80 een bv
Maar dat hij actief was binnen de Bvn is volgens mij over duidelijk

En hij liet zijn auto spuiten bij Nardella?

libdem wrote:
Merovinger wrote:


Blijkbaar was dus onderstaande piste om één of andere reden niet de juiste. Of net wel?

Uit de mond van een neef van Robert Becker hadden de onderzoekers ook vernomen dat Baloo de laatste tijd op zoek was naar
nummerplaten en spatborden van een Volkswagen Golf. Ze hadden zelfs de getuigenis opgetekend van een garagehouder uit
Ecaussines die verklaarde dat hij eind oktober 1983 bezoek gekregen had van twee mannen die “niet al te recht in hun schoenen
leken te staan”. Ze reden met een rode Golf, een wagen die sterk leek op die welke begin die maand ontvreemd was aan de auberge
’Au Trois Canards’ in Ohain. De twee mannen waren op zoek naar een nog bruikbaar oude portier. De geïntrigeerde garagehouder
uit Ecaussines had beide klanten aandachtig opgenomen en zelfs de nummerplaat van de Golf opgetekend. Ook hij twijfelde er niet aan dat het wel degelijk om Robert Becker en Francesco Nardella ging. Deze laatste was een 52-jarige Italiaanse garagehouder,
al vermeld door Michel Cocu in zijn bekentenissen over de slachting in de Colruyt in Nijvel.

Francesco Nardella zou zich weldra op de kantoren van de gerechtelijke politie van Nijvel bevinden. Hij was daar uitgenodigd in verband met de gevonden verfverstuiver (zwarte verf, merk Sikkens, op basis van polyerethaan). Deze verstuiver werd geanalyseerd in de laboratoria Dupont de Nemours in België en in de Verenigde Staten. Deze analyses toonden aan dat de eigenschappen van deze verstuiver volledig overeenstemden met die van de verstuiver die gebruikt werd om de aan de ’Au Trois Canards’ gestolen rode Golf zwart te spuiten.

Verder onderzoek toonde aan dat de verfverstuiver geleverd werd door Max Urbain, bijgenaamd ’Max le Ferrailleur’. Max bevestigde
dit in de lokalen van de gerechtelijke politie en voegde hieraan toe het in Nij vel neergekogelde echtpaar Fourez-Dewit te kennen... De wereld is klein.

Bron: De Bende (Dupont - Ponsaers) | 1988

Ik heb net ook dit segment gelezen in dat boek.
Dat boek is geschreven in 86 en gepubliceerd in 88 meen ik te herinneren. Ideaal boek om te zien wat de onderzoekers van toen al wisten en wat hun focus was net na de feiten. Een goede samenvatting van de eerste onderzoeksactiviteiten

Zouden de speurders van nu echt niet weten wat toen al onderzocht is? Zou die actieve kennis echt verloren zijn na alle overdrachten en teamwissels?
Wij lezen een paar boeken van 300 blz van Geens, Ponsaers en sommige misschien ook Bouten, en we zouden meer overzicht hebben dan CWB met hun 3 mln blz?
Dat kan toch niet?

En dan vragen ze bij Farouk... Wie weet meer over deze transformatie van de rode gti?

Ik val van mijn stoel.

Ik hoop dat hun info die Ponsaers beschrijft idd een dood spoor was... En niet een vergetelheid of gebrek aan dossierkennis bij CWB.

Of geloof je dat dan weer niet?

10

(638 replies, posted in 1983)

Over die kluis ben ik niet zeker, maar ik meen me te herinneren daar in het verleden inderdaad al eerder iets over gelezen te hebben, dus ik wijs het niet bij voorbaat af Ik hoop dat Gloacoster, of iemand anders, me daar iets meer over kan vertellen, maar van jou gaat dat zeker niet komen lees ik wel.

Verder heb ik genoeg voorbehouden ingebouwd en breng dit niet als een absolute zekerheid, maar als een mogelijkheid, die veel zou verklaren. Dit soort commentaren van jou kan ik daarbij missen als kiespijn, leer eerst maar eens lezen, dan praten we daarna wel verder.