41

(753 replies, posted in 1985)

Ik ga het nog eens herhalen. Volgens Lucien Desmet, eigenaar van de loods in Overijse, was de Bende opgelost in 1987. De heer Jean Pierre Görtz zou, met de nadruk op zou een recontructie houden vertrekkende van uit de loods. Eigenaardig genoeg komt dezelfde naam voor bij David VDS:

"Enkele maanden geleden zei een speurder in Het Laatste Nieuws dat men voor 99 procent zeker is dat Bonkoffsky het toch niet is. Van de Steen: “Luister, laten we nu eens niet in raadseltjes spreken. Jean-Philippe Görtz is een van die speurders die sinds de jaren 80 al drie keer uit het onderzoek is gewerkt, en drie keer is teruggekeerd. Hij had in 1987 al de eerste Bende-raid zo goed als opgehelderd, de overval op wapenhandel Dekaise, maar werd van de zaak gehaald. Ik ontmoette hem twee jaar geleden bij de politie in Aalst. Hij zat daar, er lagen allemaal fardes. Hij toonde mij de lijkfoto’s van Bonkoffsky. Een uitgemergelde hond, precies, in zijn zetel. Deze keer, zei hij, deze keer zijn we 99 procent zeker. Het klopte allemaal. En wat gebeurde er enkele maanden later? Görtz viel op geen enkele manier nog te bereiken. Hij zat thuis.”

Zelfde verhaal hier op het forum door een kennis van Finn, men stond klaar voor een villa in Overijse om binnen te vallen en de operatie werd afgeblazen. En wat Finné betreft, ik zou het motief eerder in de illegale wapenhandel zoeken dan in het motief van de staatsgreep of de Roze balletten. Hetgeen niet uitsluit dat hij van deze drie zaken op de hoogte was

42

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Stel, ik zeg stel, dat Haemers ingehuurd was door Bouhouche, dan zou het mij niet verbazen dat Bouhouche alle effectieve daders of killers van de feiten dood wou zodat ze hem niet konden verklikken. Bouhouche, is een ex-collega van de kolonel, aangezien Bouhouche rijkswachter was en de rijkswacht toen deel uit maakte van het leger ...

43

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Waar lees jij het woord "criminele" Ben? Ik las "illegale" en "diverse" milieus. Gangsters doen per definitie illegale dingen. En ik situeer gangsters in één milieu, namelijk het criminele milieu. Bij "illegaal" denk ik eerder aan mensen die legale dingen horen te doen. Ik zeg niet dat ik gelijk heb, ik zeg dat het minstens voor interpretatie vatbaar is. Zonder Van Brussel en co zat Haemers mss nog altijd waar hij toen zat en ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat dat effectief de bedoeling was.

44

(167 replies, posted in Organisaties)

Dit zal dan ook wel een "broodje aap" zijn. Ik zeg u, de realiteit van dit verslag overtreft de fictie in het broodje aap verhaal.

https://www3.dekamer.be/digidocanha/K01 … 132386.PDF

(Het is Duterme tegen iedereen die pedofielnetwerken onderzoekt)

Een paar passages uit het verslag; laat u er niet van weerhouden het helemaal te lezen.

"Wanneer bepaalde informatie die naar de pers gaat bepaalde magistraten niet bevalt, wordt er een bijzondere brigade opgericht, de zogenaamde PAMPERBRIGADE bij het parket generaal van Luik.

Als we een artikel uit Le Matin mogen geloven, wordt er tezelfdertijd door dezelfde magistraten in datzelfde arrondissement als het ware een informatiestroom georganiseerd.

Wij hopen tenminste dat het een bescherming van officieren is geweest want anders is het een bescherming van pedofielen geweest."

Waar de vraagsteller niet stil bij stond is dat het hier ging om een combinatie volgens mij, namelijk om bescherming van pedofiele officieren (en magistraten) waarschijnlijk.

Wat hadden bendefeiten met pedofilie te maken? Alles en niets waarschijnlijk. Het was mij opgevallen dat er in Overijse sprake was van een dossier over zedenfeiten (van een officier) dat kost wat kost niet naar boven mocht komen. Wat Aalst betreft las ik onlangs op een Facebook-pagina: "Ik ben de dochter van een rijkswachter uit Aalst die pedofiel was, mij is nooit ets gevraagd".

In ieder geval is het zo dat inlichtingen over pedofilie en netwerken in dat verband minsten gebruikt zijn om druk uit te oefenen of te manipuleren. In die zin zijn roze balletten ook niet los te koppelen van het bende verhaal. Net als de Duterme uit het verslag van de X'en terug te vinden is in het bende verhaal. En op welke positie dan nog!

'De PS en de heer Eerdekens hebben toen reeds laten zien dat iedereen die kritische opmerkingen durfde te maken hen voor het hoofd zou stoten"

(En waar zat diezelfde Duterme jaren later?)

"In februari 2010 werd speurder Lionel Ruth, die al 25 jaar bij het onderzoek betrokken was en de laatste jaren een leidende functie had, van het onderzoek gehaald en geschorst. Ruth zou jarenlang een wapen hebben bewaard dat toebehoorde aan de voormalige vriendin van de meermaals als verdachte genoemde Jean Bultot. Dit wapen zou echter niet door de Bende van Nijvel zijn gebruikt. Directeur Lionel Ruth wordt opgevolgd door gewezen rijkswachtofficier Jean-Luc Duterme die een vertrouwenspersoon aan het hoofd van de CWB plaatst. De CWB-top gaf het vernieuwde onderzoeksteam daarna de opdracht een deel van het drie miljoen pagina's tellende Bende-dossier te verbranden. Wanneer de dissidente speurder Eddy Vos op 19 april 2012 via een pv bezwaar maakt tegen deze 'opruiming' van de naar eigen zeggen bijzonder waardevolle documenten wordt hij disciplinair geschorst wegens insubordinatie en kan hij na 16 jaar Bende-onderzoek beschikken"

Bron: Wikepedia

45

(21 replies, posted in Mededelingen)

Als je eenzaam bent, wens ik je liefde.
Als je je down voelt, wens ik je vreugde.
Als je bezorgd bent, wens ik je vrede.
Als je je leeg voelt, wens ik je hoop.
Vrolijk kerstfeest en een gelukkig gezond 2021.

46

(328 replies, posted in Andere Personen)

Levenslang in Marokko wegens 6 moorden in België, maar vermeende terrorist wordt straks bij ons wellicht buiten vervolging gesteld

Krijgt het federaal parket zijn zin, dan wordt Abdelkader Belliraj (63) donderdag door de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) buiten vervolging gesteld voor zes terroristische moorden die in Brussel gepleegd werden in 1988 en 1989. Raar maar waar: dat terwijl de man in Marokko een levenslange straf uitzit nadat hij er uitgerekend die zes moorden zou bekend hebben. Het lijkt niet te rijmen

Er is de Bende van Nijvel. En dan de zes onopgehelderde terreurmoorden in het Brusselse van eind de jaren 1980. Twee loodzware dossiers die al decennia op een ontknoping wachten. Twaalf jaar geleden leek de oplossing voor het tweede dossier uit Marokko te komen, waar Abdelkader Belliraj, een Belgisch-Marokkaanse man uit Evergem, bekentenissen zou afgelegd hebben. Maar dat is nu helemaal niet meer zo zeker als het toen leek.

» Nieuws

47

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Het is inderdaad voor interpretatie vatbaar maar dat wordt het veel minder als je weet hoe stiekem Van Brussel en ... moeten werken hebben. Patrick Van Brussel: "Het werd ons duidelijk dat heel wat mensen binnen de magistratuur helemaal niet wilden dat Haemers werd gevonden." Het waren dus duidelijk niet alleen collega's gangsters die iets te vrezen hadden.

48

(549 replies, posted in Bende Haemers)

1 april 1990, kroniek van een aangekondigde (zelf)moord.

Niet opgeven, zei mijn vader altijd, we laten ons niet ontmoedigen, integendeel, we steken een tandje bij ondanks het vele andere werk. Ik kom terecht bij dakota15wing, nooit van gehoord, toch maar lezen, you never know. Op pagina 15 van het blad volgende zin:

Repatriëring van Patrick Haemers, mission Impossible?
Door Wilfried De Brouwer (kolonel)

(...) Patrick Haemers was betrokken geweest in illegale activiteiten van diverse milieus. Uit schrik dat hij zou gaan klikken zagen bepaalde ex-collega’s hem liever dood dan levend in de handen van de Belgische Justitie. Huurmoordenaars vinden is niet moeilijk, vooral in Brazilië, en deze werden in staat geacht om met de meest moderne middelen een vliegtuig neer te halen. De timing en verloop van de vlucht moesten dus absoluut geheim gehouden worden. Dit was een bijkomend argument om geen tussenlanding te maken en de uiteindelijke bestemming in België niet kenbaar te maken.

Bron » www.dakota15wing.be/ (PDF)

Lezen jullie wat ik lees? Uit schrik dat hij zou gaan klikken zagen bepaalde ex-collega’s hem liever dood dan levend. Dus ex collega's van de kolonel (toen kolonel) zien Patrick Haemers liever dood uit angst dat hij gaat klikken. Beste kolonel, kan u ons aub uitleggen waarom men bij het leger bang is dat Patrick Haemers gaat klikken? Wat heeft een ordinaire gangster te maken met het leger?

Wie het artikel op zijn geheel leest welke ongeziene maatregelen er werden getroffen. Maar geachte heer kolonel, ik dank u van harte voor uw oprechtheid. Ik denk dat we meer dan ooit kunnen twijfelen aan het feit dat Patrick Haemers daadwerkelijk zelfmoord pleegde.

Kolonel, ondertussen generaal majoor op rust, kan u er aub voor zorgen dat de slachtoffers van de Bende de waarheid te horen krijgen? Twee jaren geleden nog schreef u een prachtige afscheidsbrief voor een vriend van u, u schreef dat deze man een prachtig gezin had. Kan u dan aub eens denken aan de prachtige gezinnen die kapotgeschoten zijn door de Bende? U mag dat doen op een ultra geheime manier. Ik reken op U. Of beter, de slachtoffers rekenen op U. Ik ga er van uit dat u wist waarom Haemers van uw ex collega's niet mocht klikken.

49

(35 replies, posted in Hypotheses)

the end wrote:

Van Zeyen zijns zus en meesteressen weet ik niks, maar ik heb wel vele goede herinneringen.

Goede herinneringen aan Axel of zijn zus?

50

(35 replies, posted in Hypotheses)

"Majoor Vernaillen, commandant van het District Brussel ging iets te doortastend te werk in de drugzaak rond commandant François en minister VDB en moest gestopt vvorden. Speurders tellen 33 kogelinslagen. De afgevuurde kogels vvaren kogels die in dit land alleen experimenteel gebruikt zijn tijdens oefeningen door het SIE. De daders zijn Bouhouche en Beijer. De Mazda die gebruikt werd voor de aanslag vverd door voormalig rijksvvachter Christiaan Bonkoffsky gestolen."

Alles staat neergeschreven alsof er geen twijfel mogelijk is. Zou dit bijvoorbeeld in het dossier staan? Of neen, dit kan niet in het dossier zitten maar wel in het dossier Vernaillen.