31

(943 replies, posted in Bende De Staerke)

Na een diagonale lezing van die teksten blijft bij mij de indruk hangen dat Philippe De Staerke weet waar we echt moeten zoeken.

32

(77 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Dat ze van héél ver konden komen wordt hier ook niet betwist. Maar ze moesten wel ergens samenkomen. Volgens mij hadden ze ook lokale gidsen nodig.

33

(99 replies, posted in Speurders)

Je wordt niet 'zomaar' 48 uur van je vrijheid beroofd of een paar weken in de gevangenis gestoken. Daar moet de onderzoeksrechter toch wel grondige redenen voor hebben.

34

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Kenniz05 wrote:

Dat is dus een bedenking die ik mij ook al meerdere malen gemaakt heb. Het tot stand komen van de ‘tip’ kan toch tot op de bodem onderzocht worden ?

Veel BOB'ers wéten zelfs niet meer van wie ze welke tip kregen. Het waren dikwijls toogverhalen of bekentenissen om ergens onderuit te geraken. Het is niet altijd zo dat er een afspraak gemaakt werd om (tegen betaling) een tip te krijgen. Meestal viel die uit de lucht bv tijdens een zoeking waar een kleinigheid gevonden werd een tipje om dit niet in het PV te zetten. En tip 1 zorgde ervoor dat persoon 2 tip 2&3 gaf enzovoort

Rond minuut 18 moet je eens letten op de lichaamstaal van Deprêtre. Telkens hij 'liegt' zoekt hij steun bij zijn stylo/pen. Je kan zo merken dat hij na de moeilijke vraag waar hij (waarschijnlijk) niet naar waarheid kan op antwoorden 'steun' zoekt om iets in handen te nemen.

36

(109 replies, posted in 1983)

"Vlak bij de koffer" lijkt mij afgaande op de foto niet te kloppen. Dan zouden er roet/brand/kruit -sporen moeten te zien zijn. Minstens een bruine of gelige verkleuring rond de inslag.

37

(29 replies, posted in Bewijsstukken)

Sorry, maar ik zie in sommige maskers sterke gelijkenissen met de robotfoto's. Volgens mij waren dit soort maskers in die tijd vrij exclusief. De meeste maskers die ik me van toen herinner waren van die eenvoudige, karikaturale, harde plastic dingen. Zou het niet kunnen dat sommige getuigen gewoon de maskers beschreven hebben aan de tekenaar van de robotfoto?

Grote afstand en/of korte tijd waarin ze de dader gezien hebben gecombineerd met het (voor die tijd ongekende) grote realisme van de maskers zou wel eens een aantal robotfoto's kunnen verklaren. En op die manier dus het opduiken van dezelfde daders op verschillende plaatsen.

38

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Volgens sommige bronnen had Finné een 'carphone'. Zeer exclusief in die tijd en dan moet er een speciale antenne op het voertuig staan. Deze vind ik op de foto's ook niet terug.

39

(1,147 replies, posted in 1983)

Volgens wat ik hier lees zou de inbraak, inclusief het openbranden van de deur, ongeveer een half uur moeten duren. Nogal raar om dit vlak naast een tankstation te doen. Hier kunnen op alle momenten mensen opduiken. Als het dan toch om de buit te doen is zet je iemand/iets in de weg zodat de mensen het tankstation niet kunnen bereiken (fake rijkswachter, politielint, voertuig, ...). Trouwens (zoals zo dikwijls al aangehaald) inbrekers met dit soort en deze hoeveelheid wapens?

40

(782 replies, posted in Westland New Post)

nostra wrote:

the end, hierbij mijn oprechte dank! smile Want al dat vage gedoe van “ik weet het maar ik ga het niet zeggen” is volgens mij een potentiële doodsteek voor dit forum. Als de simpele vraag wie er in het Osbroekpark herkend werd, De Staerke of Libert, al niet meer beantwoord kan worden, wat zal er hier dan wel duidelijk worden?

Hierbij hoop ik nu wel dat ook Ben en/of HIPA reageert en de bron van hun info deelt met het forum, liefst gedocumenteerd. Want wie weet heeft iedereen wel gelijk en is ook Libert herkend (er waren daar drie personen gesignaleerd). Duidelijkheid brengt de waarheid dichterbij.

Kabinet Rechter-Commisaris? Komt dit document uit Nederland? Zie ook de vermelding rechts boven "Dendermonde (Belgie)" of is dit een slechte fotoshop?