De 3 aanslagen van '85 vinden plaats over een periode van 27/09 (Braine en Overijse) tot 9 november (Aalst). Het kunnen dezelfde mensen zijn die uiteindelijk de elementen ontvingen alvorens anderen naar de labo's te sturen.

Hoe is het bewijsmateriaal verzameld, met name kogelhulzen en ander ballistisch materiaal tijdens de verschillende aanvallen?

1. Welke elementen werden voor de analyse gebruikt?

2. Wat gebeurde er vervolgens

a. wie verzamelde deze elementen?

b. wat is het traject van de elementen?

Kunnen we het idee van manipulatie volledig uitsluiten: vanaf een bepaald punt worden de originelen (die net gebruikt waren) vervangen door andere, voordat ze geanalyseerd worden?

3

(192 replies, posted in Andere Personen)

??? Misschien bestond er al een bedrijf FARA-DEK (met dek van dekken). Decken bestaat ook in het Duits.

4

(31 replies, posted in Plaatsen)

Robertvandeurnen wrote:

In Oostende was er in de jaren 80 en 90 een beruchte bende actief onder de naam de Bende Marchand!
Ze stonden bekend als uiterst gevaarlijk en ze genoten bescherming van de ordediensten. Iemand meer info?

Misschien kan dit helpen » www.hln.be

5

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Tru Dat wrote:

We moeten dus aannemen dat Finné een toevallig slachtoffer is en geen geplande moord of afrekening.

Wat zijn dochter zegt is misschien wat ze denkt, wat ze veronderstelt en niet wat er gebeurt is. Ik zou zo vlug de geplande moord niet laten vallen.

Insp. Witse wrote:

Finné was mee betrokken in het witwassen van Euromeat transacties, aanwezig op seksfeestjes en zat mee in wapenhandel trafieken. Er zijn er voor minder vermoord!

Zijn daar pvs of bewijzen van?

6

(313 replies, posted in Slachtoffers)

In een interview van Partica Finné leest men (» sites.google.com):

Pourriez-vous nous rappeler dans quelles circonstances exactes votre père a-t-il trouvé la mort

Mon Père venait de se garer juste en face de l’entrée du Delhaize, il s’est dirigé vers la porte, a vu, et ou, entendu un coup de feu destiné au petit gamin qui roulait en vélo, a fait demi-tour pour rejoindre son véhicule afin d’appeler les secours (il possédait un mobilophone) mais le tir suivant était pour lui.

Vertaling:

Kun je ons herinneren aan de exacte omstandigheden waarin je vader stierf?

Mijn vader had net voor de ingang van de Delhaize geparkeerd, hij ging naar de deur, zag en of, hoorde een schot bedoeld voor het kleine kind dat op zijn fiets reed, draaide zich om om zijn voertuig te bereiken om hulp te vragen (hij had een mobiele telefoon), maar het volgende schot was voor hem.

finn wrote:

Die man deed volgens mij niet zelf zijn boodschappen. Daar had hij een vrouw voor, zo ging dat in die tijd en al zeker bij dat soort volk.

Avait-il l’habitude de faire ses courses au Delhaize d’Overijse ? Où habitait-il à l’époque des faits?

Oui, il allait très régulièrement faire ses courses à cet endroit, parfois même avec moi. C’était le super marché le plus proche de son domicile situé à 3km à vol d’oiseau.

Vertaling:

Was hij gewend om te winkelen bij Delhaize d'Overijse? Waar woonde hij destijds?

Ja, hij ging daar regelmatig winkelen, soms zelfs met mij. Het was de dichtstbijzijnde supermarkt bij zijn huis op 3 km hemelsbreed.

7

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Billy& wrote:

Ik heb deze vroeger toevallig ontdekt nadat ik beelden zag in een NOS journaal van impakten die ik nog nooit ergens anders was tegengekomen.

Zie » npofocus.nl

Op deze pagina staan vier video fragmenten. Het is het filmpje getiteld “Belgen Reageren op Aanvallen” en vermeldt in de beelden “NOS Journaal 28 Sep 1985”. De impacten verschijnen maar vijf seconden (0:46 tot 0:51) en er wordt geen commentaar bij gegeven.

Ik denk dat de beelden vanaf 0:35 van Braine zijn en niet van Overijse. Voor de andere beelden van Mero en FReCr heb ik niets gezien. Ik zou verwachten dat er grote barsten in de ruiten zouden moeten zijn. Als finn Daniel kent kan hij dit misschien vragen?

8

(218 replies, posted in Getuigen)

Achter ingang van de basis in Chièvres = (misschien tussen) 1983 en 2015.
Geen bewakers. De porten sluiten via een hangslot. Iedereen kan daar binnen gaan ???...

9

(313 replies, posted in Slachtoffers)

finn wrote:

Ik herhaal mijn vraag, was de krantenwinkel al niet gesloten op dat late uur? Heeft Finné effectief zijn krant gekocht? Want als de winkel al toe was had hij er niks te zoeken, als vaste klant kende hij de openingsuren en de baas.

De krantenwinkel stond juist naast de ingang van de Delhaize (15 meter) op dezelfde parking. Ik parkeerde daar ook om naar de Delhaize te gaan.

10

(154 replies, posted in Hypotheses)

Ik dacht dat deze beslissing al in maart 1985 genomen werd
Le 14 mars 1985, le gouvernement marque enfin son accord officiel. Dans les heures qui suivent, les avions transportant les fusées décollent des Etats-Unis pour gagner la Belgique.
in https://www.levif.be/actualite/belgique … 1572454374


In de Memoires van Wilfried Martens kunnen we zijn visie lezen:

"In maart 85: Even na elf uur 's avonds belde ik de Amerikaanse ambassadeur op om te melden dat de regering unaniem had beslist tot de installatie van de 16 kruisraketten. Leo Tindemans liet intussen een nota opstellen waarin de regering de beslissing formeel bekrachtigde. Op de vraag wie de nota zou ondertekenen, antwoordde hij: ‘Het is beter dat de eerste minister dit ondertekent, dan heeft het meer autoriteit.’ Vervolgens bracht ik de brief persoonlijk naar de Amerikaanse ambassade, vlak bij de Lambermontresidentie. Om twee uur 's nachts kon ik dan eindelijk gaan slapen. En toegegeven, ik sliep erg goed die nacht.

De volgende ochtend, om zeven uur al, werd ik door een paniekerige minister van Defensie Freddy Vreven gewekt: ‘Premier, de Amerikanen hebben de vliegtuigen met de raketten al laten opstijgen! Ze zijn al onderweg!’ Ik zei: ‘Freddy, laat ze vliegen! En laat mij slapen.’ Wat was er de voorbije uren gebeurd? De ambassadeur had ons akkoord onmiddellijk naar het Pentagon doorgeseind. Al wekenlang stonden in de States twee vliegtuigen paraat: een C141-transportvliegtuig aan de Amerikaanse Westkust met aan boord 16 kernkoppen, en een C5-Galaxytoestel aan de Oostkust met propulsiemotoren, de eigenlijke raketten dus. Deze vliegtuigen waren meteen opgestegen en hingen met andere woorden al in de lucht toen ik 's namiddags om drie uur in de Kamer de regeringsverklaring voorlas."


https://www.dbnl.org/tekst/mart043memo0 … =maart#hl3

ben ik mis?