Gaan zoeken in de buurt van Houtvenne? Nee toch ... te ver gezocht, allicht.

482

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Vroeg ik mij ook af. Maskers van Franse politici? Andere?

483

(1,141 replies, posted in 1985)

Merovinger wrote:

Rond 19u-19u15 werden verdachte toestanden opgemerkt aan het tankstation Texaco (zwarte Golf GTI die niet tankt, persoon die de snelweg oversteekt) in Groot-Bijgaarden. Kon je vanuit het tankstation in Groot-Bijgaarden het signaal van Radio Mi-Amigo ontvangen? Of werd er vanuit het tankstation gebeld naar de radio?

Voorts denk ik niet dat dat telefoontje (of de analyse ervan) ons dichter bij de daders gaat brengen. Zoals het parket terecht stelt moeten er bewijzen op tafel komen en geen hypothesen.

Hoefde ook niet persé rechtstreeks van Mi-Amigo richting G-B gegaan te zijn. Mits simpele communicatiemiddelen (geen tam-tam) kon de boodschap ook daar in een mum van tijd aangeleverd worden. De Bende - of wat daar moet voor doorgaan - was intussen wel al met één en ander vertrouwd en zeker al op het vlak van communicatie.

484

(1,141 replies, posted in 1985)

Het "commando" stond al lang klaar voor 19.15u ... ik kan me onmogelijk inbeelden dat hier van enige improvisatie nog sprake kon geweest zijn.

485

(1,141 replies, posted in 1985)

Dat telefoontje was een signaal, niet meer en niet minder. De aanslagen van de CCC - meer dan twee jaar daarvoor - zullen heus geen reden tot opsteken van een middelvinger geweest zijn. Die "gasten"waren goed voorbereid, gebriefd en vooral goed geïnformeerd. En nog meer : heel goed beschermd.

486

(1,141 replies, posted in 1985)

Vermeulen wrote:

P51, ik ben even niet mee. wat wil je dat ik uitleg?

Een persiflage op de werkwijze van de CCC om geen onnodige slachtoffers te maken ... we gaan dat eens voor de grap doen. Wel, dan is die grap toch behoorlijk uit de hand gelopen gezien het aantal slachtoffers en de brutaliteit waarmee de daders te werk gegaan zijn. Gelet op het tijdstip en de manier van aankondiging, denk ik echt niet dat het om een grap gaat.

487

(1,141 replies, posted in 1985)

Voor de grap ... geen onnodige slachtoffers ... leg het maar eens uit in mensentaal, Vermeulen.

488

(12 replies, posted in Bewijsstukken)

De vraagtekens zijn plots verdwenen ... de vraag niet. smile Ik ben even niet mee, FreCR.

489

(12 replies, posted in Bewijsstukken)

H-dock wrote:

Geplastificeerde... cheques?! Nog nooit van gehoord. Is dat iets dat meer voorkwam?

Neen, zeker niet. De meeste van die cheques lijken eurocheques (met logo's van o.a. ASLK en vermoedelijk ook Generale Bank en Kredietbank - niet helemaal duidelijk) en dat was toen een geldig papieren betaalmiddel.

Het plastificeren moet na de overval gebeurd zijn.

490

(58 replies, posted in Westland New Post)

luckyiron wrote:

Wie is de rechtse persoon op de foto?

De persoon rechts op de foto is volgens mij zeker Nino niet ... vandaar ook geen zichtbare vlek. smile