1

Mirko Tavra was een lid van het SIE en hij was een medewerker van de Franse karateleraar Jean-François Calmette.

Bron: De Bende van Nijvel - verraad, manipulatie, geheime diensten | Guy Bouten

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Lid van de "Spartes"-groep van Calmette. Ex-rijkswacht » blog.seniorennet.be/rijkswacht/ Een groot artiest ook » YouTube

3

Volgens Libert was hij ook lid van Trident.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

4

Tavra Mirco (1957, adresse: Rue Chaumontel 16, Schaarbeek » Google Maps) est wachtmeester depuis ’77. Entre ’77 et ’86 il appartient à l’unité d’intervention SIE. En ’86 il est demandé par la BSR de Bruxelles pour sa connaissance du milieu Yougoslave. En ’88, il appartient à la section SIC (infiltration du milieu) de la BSR de Bruxelles. Il est connu de ses amis en tant que spécialiste des sports de combat. Il est du type exécutant.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

5

Rijkswachter François Raes stelde in 1999 vast dat de bokser Mirco Tavra lid was geweest van de Groep Diane. Tavra was bij de rijkswacht aan de deur gezet en opgepikt door ex-kolonel Lhost. Insiders vermoedden dat Tavra, Beijer en Bouhouche de nooit opgehelderde diefstal bij de rijkswacht in 1981 op hun kerfstok hadden.

Tavra was een trouwe medewerker van Al Ajjaz en had ook dienst gedaan als chauffeur-bodyguard voor de politici Van Miert en Busquin. Net als Al Ajjaz kende Tavra de martiaal-artsexpert Calmette zeer goed.....

Michel Libert verklaarde in 1986 dat Tavra, toen nog rijkswachter, behoorde toto de groep Trident, waarvan Calmette de leiding had en die haar marsorders kreeg van Faez Al Ajjaz. Daarbij was Raes de gelijkenis opgevallen tussen Tavra en een van de robotfoto's van de Bendeleden.

Bron: De elite van de macht, de macht van de elite, p.464

Walter Baeyens over welke concrete robotfoto gaat het?

Raven, het is niet zeker dat Raes een specifiek nummer heeft opgegeven, maar ik zoek het op in zijn notities en berichten.

Het staat vermeldt in de brief van François Raes van 25 januari 1999. Daar heeft hij het over de robotfoto van de reus met snor die gelijkenissen zou vertonen met Tavra (middels het dragen van hoge schoenen). Zie » tueriesdubrabant.winnerbb.com.

Veel bewijs brengt Raes niet naar voor in zijn brief die bol staat van 'horen zeggen', 'vermoeden', 'mogelijke pistes', 'misschienen', ... Bovendien puilt de brief uit van de schrijf- of typfouten, wat toch niet echt professioneel overkomt. Ook heeft hij nog een paar dagen later een errata geschreven om een aantal beweringen in zijn brief te verbeteren.

Raven, wat Merovinger schrijft is juist. Raes schrijft inderdaad slordig. In het Frans nog erger dan deze brief. Toch zou ik zijn info niet zomaar onder tafel vegen. Hij kende Tavra persoonlijk uit het boksmilieu waar hij goed thuis was. Er waren niet zoveel getuigen die de zaken van zo nabij opvolgden als F. Raes. Hij kende ook Broeders, die in Temse vermoord werd. In hetzelfde boksmilieu vinden we Menin (Dewit) > Haemers; maar ook Faccenda (drugs) met zijn verbindingen naar Dandolo.

Raes was zeer goed op de hoogte van de onderzoeken naar de drugs-wapen handel vanuit de bar El Puma (Davila, Mendez). Ook Bouhouche, Beijer en Lekeu hadden aan dit onderzoek meegewerkt. Resultaat: vaststelling dat de wapenhandel (Antwerpen > Beirout) afgeschermd werd door de Rijkswacht met de zegen van de DEA.

Wapenhandel Antwerpen-Beirout, met een Italiaanse inmenging is voor '83 misschien wel heel erg belangrijk.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Over het slordig schrijven, waar ik soms ook wel last van heb » deleukstekinderen.nl/dyslectische-denken-anders

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.