781

(540 replies, posted in Hypotheses)

Cobra,

Om welke reden zou Beijer dan liegen? Hij heeft er uitgebreid over bericht in zijn boek - net zoals over veel andere zaken die minstens de wenkbrauwen doen fronsen .. maar het is moeilijk om leugen en waarheid (de scheidingslijn tussen beiden blijkt eens te meer bijzonder dun) uit elkaar te houden.

Overigens, erg bedankt voor de bijdragen. Leesvoer & opzoekingswerk genoeg. Doe zo voort, al ga ik dat niet blijven herhalen:-).
May the Bond be with you )

782

(540 replies, posted in Hypotheses)

@Leo : ik bedoelde wel minstens 3 entiteiten : Cobra, Bossi en ??? : die vraagtekens slaan op mensen die - vermoed ik toch - meewerken achter de schermen.

@Bossi : da's wel verontrustend. Verder doen in de mate van het mogelijke, dan maar ...

783

(540 replies, posted in Hypotheses)

@Bossi@Cobra@??? : doe in alle luwte voort en maak je geen zorgen over diegenen die geviseerd worden. Assertiviteit is niet enkel een Hollandse deugd. smile

784

(540 replies, posted in Hypotheses)

Waarvan akte en toch nog dit:

  • Wat behelst iemand die al meerdere keren omschreven werd als een fantast en vooral: een oplichter, om bepaalde mensen hier op het forum op hun plaats te zetten? Bron? Google! Tevens: nogal wat landgenoten van jou.

  • Waarom iemand in diskrediet brengen terwijl jezelf niets van zijn achtergrond kent, laat staan zijn beweegredenen ... Bron? Mezelf!

  • Waarom beweren dat Bouhouche nog in leven is, dat hij zich waarschijnlijk nog ergens in Spanje ophoudt en dat je zijn contacten aldaar kent? Dat, Insider, heb je zelf gesuggereerd - het mailverkeer tussen jou en een bekend journalist van de Morgen & de hoofdredacteur van diezelfde krant is gewoon terug te vinden op het internet.

  • Insider: je stelt de geloofwaardigheid van Cobra en anderen in vraag en dat mag - daar leent een forum zich ook voor; elke mening telt, denk ik dan. Maar als je i.m.o. geloofwaardig wil blijven, stel ik het volgende voor: pak je biezen, ga naar Spanje, vind Madani Bouhouche (je noemt hem Dani dus je kent hem wel goed), ontvoer hem (daar heb je geen vliegtuig voor nodig; dit is Suriname niet), breng hem terug en laat hem praten. Da's zeker een verhaal dat je aan de pers verkocht krijgt, mits betaling uiteraard maar ook daarover kan genegotieerd worden, niet? Dan, en pas dan zul je enige credibiliteit verwerven maar wat mij betreft ook niet eerder dan dat.

Succes alvast en ook met jouw boek dat toch wel lang op zich laat wachten ... maar dat zijn we in België intussen gewoon - jij hebt blijkbaar ook lang gewacht met het uitbrengen van bepaalde verklaringen dus je begrijpt ons Belgen wel.

785

(731 replies, posted in 1982)

Toch niet evident op die leeftijd ... Misschien nagaan hoe hij in die wereld verzeild geraakt is en hoe (en met wie) hij zijn relaties uitgebouwd heeft.

786

(731 replies, posted in 1982)

Dekaise was amper 27 in 1982. Is dat niet een beetje jong om al zo belangrijk geacht te worden in een heel raderwerk (ik noem ze nu even niet op wegens te veel)? Of was hij al ouder ...

787

(540 replies, posted in Hypotheses)

@Insider en iedereen

Ik vind het vreemd dat niemand tot nu toe gereageerd heeft maar ik kan het toch niet laten om dat wel te doen.

Wat de post van Bossi betreft : ik zie daar echt geen aanval in of een waarschuwing naar iedereen die het nodig acht om één welbepaald individu aan te vallen. Kan door sommigen wel als dusdanig gepercipieerd worden maar zo voel ik het niet aan en da's niet omdat ik de posts van Cobra (van iedereen hier eigenlijk) met de nodige aandacht lees en vanuit die info iets probeer te leren of beter nog : extra kennis probeer op te doen.

Ik heb de berichten van Cobra steeds als leerrijk ervaren en hoewel hij volgens mij over te veel info beschikt om alles bevattelijk voor te stellen, heb ik nooit het idee gehad dat het hier om dronkemanspraat ging - het gebrek aan structuur, duidelijkheid, soms ook aan correctheid misschien, heeft eerder te maken met zijn gedrevenheid om te veel info in een te gecomprimeerd bestand te willen stoppen ... en dat maakt het uiteraard moeilijk lees- en volgbaar. Maar tot nader order blijf ik wel geloven in wat hij tot nog toe geschreven heeft en aan de vele reacties te zien, heeft hij toch één en ander losgeweekt.

Ik vind het ook positief dat hij thans een spreekbuis gevonden heeft al blijft (blijven) die nu tijdelijk op de achtergrond - een beetje sereniteit lijkt me niet meer dan gepast gezien heel de heisa rond zijn persoon.

Ik begrijp dan ook niet goed wat je met die machtspelletjes bedoelt ... ik heb geen zicht op wat zich op de achtergrond afspeelt en ik hoef dat ook niet te weten. En voor alle duidelijkheid : ik weet niet wie Cobra, Bossi e.a. zijn, ik ben ook niet gecontacteerd geweest door hen en voor mijn part mag dat zo blijven. Laat ze hun werk doen in alle rust en buiten het forum om; het zal vroeg of laat wel duidelijk worden of het een maat voor niets geweest is of (hopelijk) het tegendeel. Ik geloof erin !

788

(731 replies, posted in 1982)

Da's een naam die ik nog niet tegengekomen was. smile Ik zit intussen al aan 4 hypotheses/pistes die toch min of meer als zijnde geloofwaardig beschouwd mogen worden:

  1. De namen uit 'Beetgenomen' - zie mijn post hierboven - hier in het verleden al meermaals vermeld.

  2. De verklaringen van Campine en Sartillot (de neergeschoten RW-ers tijdens de achtervolging) : Beijer, Bouhouche en Mendez

  3. De piste Jean-Pierre Adam: Michel Piro, Franse gangsters: de gebroeders Sliman, evt. ook Pierre M. (?) en ...

  4. Vicky Van Obbergh, Bouhouche, evt. aangevuld - niet bevestigd - met Lekeu en Robert Becker (bron: dit forum)

Tja, en dan heb ik nog niet alles gelezen wat mogelijke daders, pistes etc. betreft. En het betreft hier maar één feit ...

789

(731 replies, posted in 1982)

Je hebt het niet over Bruno Vandeuren, neem ik aan ? De namen die door Hilde Geens naar voren geschoven zijn: Calmette (zou herkend zijn door een getuige - een Siciliaan en ex-legionair), Bruno Vandeuren (zou ook de wapens getransporteerd hebben, al dan niet via café De Pomp), een persoon (niet bij naam genoemd) die Bruno Vandeuren had leren kennen in een jeugdinstelling (deze persoon zou in café De Pomp gewerkt hebben) en ook Willy Van Cutsem, de kroegbaas van De Pomp.

790

(540 replies, posted in Hypotheses)

Het is jammer dat Cobra als schietschijf gebruikt werd door sommigen en ook al waren zijn posts niet altijd even duidelijk en gestructureerd, ik heb er toch veel uit geleerd. Dat hij zich thans in de coulissen ophoudt, lijkt me dan ook niet meer dan meer begrijpelijk - ik kan overigens enkel maar toejuichen dat hij op de steun van enkele andere Forum-participanten kan rekenen - dit lijkt me een ideale biotoop voor hem en diegenen die achter de schermen toch een en ander in beweging willen brengen.

Er blijven overigens nog zovele pistes over waarover gediscussieerd kan worden. Ik kijk er naar uit, al zal ik de berichten van Cobra & Co (hopelijk slechts tijdelijk) wel missen.