581

(133 replies, posted in Andere Personen)

Kan iemand iets meer vertellen over de doodsoorzaak van Laurent Podevyn in 2007?

582

(29 replies, posted in Andere Personen)

Meer plausibel is dat de schrijver gewoon bedoelt dat de Golf met heel veel lawaai vertrok.

583

(133 replies, posted in Andere Personen)

Wie 'Niet Schieten' (meermaals) heeft gezien komt tot de conclusie dat Albert Van Den Abiel en David deze Podevijn als centrale figuur zien achter de Bende van Nijvel, tenminste voor wat Aalst betreft.

584

(125 replies, posted in Plaatsen)

Philippe DS wrote:

Deze 3 laatste leden hebben de eigenlijke overval uitgevoerd (het amateuristische niveau valt er zeker uit af te leiden), terwijl Bouhouche, Beijer & Mendez in de auto op afstand alles hebben gevolgd.

Interessant; als dit zo zou zijn heb je meteen een blauwdruk van de gewelddadige overvallen in '85; maar dan misschien niet met 'de grote drie' als back up. Dat zou dan betekenen dat de Bende van Nijvel al van bij het begin een kind was van Bouhouche, Beijer & Mendez.

585

(100 replies, posted in Politiek & Business)

Het gebrek aan bewijzen is het gevolg van het volgen van het jarenlange dwaalspoor die de bende zelf heeft aangelegd. Men gebruikte telkens andere uitvoerders waardoor het onderzoek na jaren steeds vastliep. Net die truc was het ingenieuze van 'de bende'. Ik weet niet of jij een Afrikaan bent maar ik weet wel dat de beller in Aalst perfect AN sprak alsook de man in de Delhaize die David aanmaande niet te kijken; dit zijn slechts enkele voorbeelden van getuigenissen. Het zijn net ver gezochte hypotheses en buitenlandse pistes die de laatste jaren het onderzoek overschaduwd hebben. Ik ben dan veel eerder te vinden voor een link met de zaak Dutroux (seksfeestjes) dan voor de platgetreden spionage en strategie van de spanning verhaaltjes. België was op zichzelf in de '80s en '90s al donker en luguber genoeg, we hadden daar heus geen buitenlandse inmenging voor nodig.

586

(100 replies, posted in Politiek & Business)

LEO wrote:

VDB's betrokkenheid is volgens mij alleen te herleiden tot seksuele pedo - orgie verhaal. Een randgebeuren in de strategie van de spanning met de bedoeling een afpersbare koning op de troon te krijgen. Een buitenlandse instantie die zich bediende van alle voor de hand liggende middelen om hun doel te bereiken (CCC, Bende van Nijvel, pedo en moord). Daarom gok ik ook op een buitenlands moordteam! Het doel? Het roerige België in hun kamp houden als Sovjet buffer en economisch industrieel en militair afzetgebied. Dit alles met het stilzwijgende medeweten van de toenmalige regeringstop.

Een buitenlands moordteam, waarvan er verschillende perfect Nederlands spraken en anderen dan weer Frans met een Brussels accent en waarvan bovendien zoveel linken zijn met Belgische gangsterbendes uit die tijd; Borains, Sudisten, Baasrode, Haemers, WNP... Als je de weinige materiële bewijzen die we hebben onder tafel schuift en inruilt voor spookhypotheses wordt het nog meer hopeloos dan het al nu al is.

587

(1,141 replies, posted in 1985)

“Het was een raar telefoontje. De meeste bellers waren vaste klanten die in plat Aalsters een nummertje bestelden. Hun stem herkende ik, maar deze was nieuw voor mij. Zuiver Nederlands, dat hoorde je bij ons niet. En van de Bende van Hofstade had ik nooit gehoord. Ik vond die plaat niet, en ik draaide dan maar Johnny Be Good, met de bestelde boodschap.

Na dagen enkele topics volledig te hebben gelezen en bestudeerd (waaronder deze) hoop ik dat iemand me kan helpen met meer informatie over dit citaat van de bewuste dj. Ik weet dat het lang geleden is en reeds eerder gevraagd, maar tot nog toe is er slechts één getuigenis van dit al dat niet gepleegde telefoontje; en ook die getuigenis vind ik vrij verwarrend.

Imo cruciaal is of de beller Johnny Be Good zelf als tweede alternatief heeft aangewezen, dan wel of de dj 'toevallig' dit alternatief koos. Je kan nog één keer toevallig verwijzen naar Philippe De Staerke, maar de kans dat het twee keer toeval is lijkt me bijzonder klein.

588

(75 replies, posted in Andere Personen)

Kenniz05 wrote:

Vandaag antwoord gekregen, de journalist lijkt me wel oprecht:

Dag Kenny

Die info komt van het Bende van Nijvel-forum, waarop allerlei speurneuzen officiële en officieuze informatie bundelen. Ik heb er op een bepaald moment dan ook P. M. van gemaakt, omdat het bij sterke aanwijzingen gebleven is. Maar dat Maréchal een ex-paracommando was die aan rallywedstrijden deelnam met een Golf GTI, dat blijkt wel uit ht onderzoek.

Verder ben ik geen specialist, want is een moeilijk dossier. Maar die Golf GTI’s spreken een beetje autoliefhebber natuurlijk wel aan.

Ik kan me niet voorstellen dat deze persoon zomaar even doodleuk de naam van de bende chauffeur schrijft, oprecht of niet. Als het is om reclame voor de Golfjes te maken schrijf je gewoon dat de beruchte Bende van Nijvel een voorkeur had voor deze wagen. Het is moeilijk om zich te verplaatsen in iemands hoofd maar imo doe je enkel zoiets om kennis te tonen, provocatie, bangmakerij of welke reden dan ook. Om nog maar te zwijgen van de deontologische code die je schaadt. Zeer zeer bizar dit.

589

(6 replies, posted in Onderzoekspistes)

Een tijd geleden las ik op het forum het verhaal van de man die met zijn BMW de bendeleden in hun Golf (GTI?) heeft achtervolgd. Met drie/vier mensen in een oude Golf moet tevens een impact hebben gehad op de wegligging van de wagen. Het is niet gezegd dat de chauffeur een rallypiloot was, maar imo is het lijstje dat over dergelijke rijvaardigheden beschikt zeer beperkt.

590

(166 replies, posted in Bende De Staerke)

Eindelijk een foto van de voornaamste reus verdachte.

Valt jullie ook het opmerkelijk gespierde lichaam op? Dat is nog eens een Reus in de letterlijke zin van het woord; een heel ander postuur dan Bonkoffsky of andere lange slungels. Bekijk die ronde schouders, lijkt me geen persoon die een hele dag voor de TV ligt met een zak chips.