41

(643 replies, posted in 1983)

Mgr wrote:

Klopt het dat de hond (Doberman) een vinger van een van de daders heeft afgebeten?

Dan een Mechelse Herder echte blaffer, nu een Doberman, misschien was dat een Duitse herder kalm en gewon met druk van de fabriek?

42

(216 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik zal er een eenentwintigste goede reden aan toevoegen om het spoor van Jean-Pierre Adam te volgen » tueriesdubrabant.1fr1.net

Sommige "Pièces à Conviction" die in Ronquières zijn teruggevonden, lijken zeer weinig interesse van onderzoekers te hebben gewekt. Zoals bijvoorbeeld exhibits B/33 en B/34. Deze onderdelen worden officieel beschreven als:

  • B/33 "Rubber handle end of a Winchester rifle (sic). Het is een rubberen schoudervulling van de kont van een Winchester"

  • B/34" rubberen grip uiteinde van een De Luxe Whiteline geweer. Het is een rubberen schoudervulling met het opschrift "Whiteline De Luxe"

CAP B/34 verdient aandacht in detail:

Een zoekopdracht op internet leert ons dat dit stuk in de VS wordt geproduceerd door het merk Pachmayr, overgenomen door Lyman. Deze vakman is gespecialiseerd in vuurwapenaccessoires zoals ergonomische handvatten voor pistolen en revolvers, laagplaten en terugslagschokdempers voor jachtgeweren of anderen. Er is of was een dochteronderneming van Lyman/Pachmayr in Frankrijk... Dit feit werd mij bevestigd door een gespecialiseerde armurier en soms geraadpleegd als een expert.

Tijdens verschillende zoekopdrachten op het net blijkt dat de schoudervullingen van de "Whiteline" -serie vaak worden geassocieerd met de geweren van het merk Winchester, en we weten dat dit merk veel beter wordt gedistribueerd in Frankrijk dan in België.

43

(784 replies, posted in 1982)

Hartelijk bedank Gloacoster voor de vertaling van de eesrte gedelde van mijn post... U was sneller dan ik. wink

» tueriesdubrabant.1fr1.net

Hierbij het vervolg:

Back to basics (2)

Het onfortuinlijke slachtoffer werd in twee fasen geïmmobiliseerd: eerst armen en handen achter zijn rug gebonden met zijn sjaal, en vervolgens benen en voeten met een stuk telefoondraad dat voor dit doel achter de bar van het restaurant was gescheurd. De benen werden gevouwen en het resterende stuk telefoondraad was verbonden met de pols van het slachtoffer.

Exit dus de theorie van de zogenaamde gypsy of commando knots, of de techniek die bekend staat als de "crapaudine" of de "incaprettamento".

Back to basics (3)

De echte buit die door de misdadigers is meegenomen:

  • Twee rollen aluminiumfolie in de keuken (NB: Waar kan aluminiumfolie voor gebruikt worden?)

  • Een tiental flessen "sterke drank"

  • Een onbepaald aantal flessen wijn en champagne

  • Enkele pakjes koffie van het merk "Bresor"

  • Sigaretten

  • Een fles likeur "Carolans" (een soort likeur met Irish coffee)

  • Ongeveer vijftien platen merk "Royal Schwabab"

  • Theedoeken met de beroemde Belgische driekleurlijn

  • Enkele kledingeffecten waaronder een korte beige regenjas

Ook bleek dat de kelder die als opslagruimte werd gebruikt gewetensvol werd doorzocht om goederen te stelen, en dat minstens twee flessen alcohol en enkele bieren ter plaatse door de daders werden geconsumeerd.

[Buit doet vreemd genoeg denken aan de inbraak in de Piot-supermarkt in Maubeuge en de Colruyt in Nijvel ...

44

(377 replies, posted in Andere Personen)

Mevrouw Francois (+), slachtoffer en buurvrouw van Dh. Van Lint, herkende een paar jaren later de portret hier boven als een van de schieters in Soignies (Zinnik) de nacht van 18/09/82.

Bron : journaliest RTBF

45

(377 replies, posted in Andere Personen)

Thierry Sliman gedurende de jaren tachtig. Photo courtesy P. Verdin. wink

https://i89.servimg.com/u/f89/19/86/44/34/fb_img11.jpg

46

(49 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ik blijf ervan overtuigd dat de veldonderzoekers hun best hebben gedaan met de kennis en middelen van die tijd.

47

(49 replies, posted in Onderzoekspistes)

» tueriesdubrabant.1fr1.net

De adjunct-commissaris schiet eenmaal met zijn RG (ja, de politie had ze ook wink) vanaf de rotonde. (1) Eddy Nevens, begeleid door zijn collega (J-M Arijs?) schiet voor de eerste keer op de moordenaar, de ene die terugvecht. (1) Op zijn beurt schiet André van der Elst ook twee keer met zijn 7.65 naar de parkeerplaats voordat hij onderdak kreeg aan de andere kant van de straat. (2)

Dan, gaat Eddy Nevens de straat uit en schiet drie keer op het Golf op de looppas. Nevens en zijn collega lanceren tevergeefs na de moordenaars bij zijn voertuig. Ze zullen na een paar minuten terugkeren naar de scène van de aanval. (3)

Het is voor mij niet mogelijk om de nauwkeurigheid van deze chronologie te garanderen bij gebrek aan nauwkeurige documenten.

1 + 1 + 2 + 3 = 7

Voor degenen die het Franse spoor volgen:

Thierry Sliman was ten mintse een keer gewonde. De "arts" die Thierry Sliman (en andere leden van de bende) behandelde werd François Biston genoemd. Hij was geen arts, maar een verpleegster van Charleville-Mézières.

48

(21 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Toeval natuurlijk: In Villers-la-Ville, chaussée de Namur was er een bar genaamd Nut's. Een goeie vriendin van Michel Piro werkte erbij. Een beetje verder, richting Nijvel woonde ook een bepaalde mev. Vindevogel (zie Diable Amoureux), rue de Rêves in Sart/Baisy-Thy. Toeval...

49

(216 replies, posted in Onderzoeksdaden)

weetjewel wrote:
cascade wrote:

Die anonieme getuigenis is toch de basis van Adam's theorie? Valt te lezen op bladzijdes 32 en 34 van de Nederlandse vertaling.

Jawel, maar mijn perceptie was dat die anonieme, bij de rijkswacht als betrouwbaar bekend staande getuige op 07-10-1982 alleen Xavier Sliman heeft aangewezen als dader van de overval bij wapenwinkel Dekaise, op 30-09-1982. Uit het boek van Jean-Pierre Adam haalde ik niet dat die getuige toen - op 07-10-1982 - ook andere namen heeft genoemd, laat staan dat die andere namen toen door die anonieme getuige werden gekoppeld aan de overval bij wapenwinkel Dekaise. Enfin, ik zal het boek van Jean-pierre Adam er nog even bijpakken.

Billy& wrote:

Op zijn facebookpagina postte Jean-Pierre Adam zelf een andere versie hiervan. Over de feiten te Waver op 30 September 1982:

De derde dader verloor een Corsicaans mes van het merk Vendetta Corse toen hij voortijdig de Santana verliet om politieagent Haulotte te gaan neerschieten.

In deze versie is er dus geen sprake van dat er daags voordien een mes zou gevonden zijn bij een Santana geparkeerd in Waver. Welke versie is nu de juiste?

Bron » www.facebook.com

Precies en dan vraag ik mij af waar CP zijn versie vandaan heeft.

Ik heb twee verschillende versiëen gegreeg:

  1. Getuige was een "brusselse prostitutuée" die had in de streek van Charleroi gewerkte (gelinkt met Sliman junior)

  2. Een onbekende persoon die uit Frankrijk kwam.

Normaal moest de naam van de getuige in het boekje (carnet d'audition) geschreven worden, en die boekje moest (normal) bij de archieven van rijkwacht Hastière bewaren worden... Allez, go!

50

(717 replies, posted in 1982)

Ofwel om goud te wegen?