1

(690 replies, posted in 1982)

WT wrote:

Nog enkele intresante artikels gevonden die ik mijn insziens hier nog niet gelezen heb.

26 november 1984
Jurion moet 1,1miljoen euro gaan betalen.

Brussel – De belgische justitie
Laat er geen gras over groeien. Na de voetbalclub anderlecht en standaard luik kreeg voetbalmakelaar jef jurion de rekening gepresenteerd voor zijn aandeel in het zwart geldcircuit in de belgische voetbalwereld en de daaruit voortvloeiende omkooppraktijken.
Jef jurion(46) éen van de grootste voetballers die belgie gekend heeft, kan vandaag of morgen een aanslag, verhoogd met boetes, verwachten van 1,1 miljoen euro. En daarmee is de kous nog niet af, want jurion zal zich nog voor de rechter moeten verantwoorden wegens belastingsfraude en valsheid in geschrifte.
Het hele voetbalschandaal inclusief omkoperij en fictieve boekhoudingen, zou wellicht nooit aan het licht zijn gekomen als de welgestelde ex voetballer jurion, handelaar in onroerend goed, voetbalmakelaar en restauranthouder, vorig jaar december geen bezoek had gehad ven een misdadigersbende, de dwaze doders, die op zijn minst dertien moorden heeft gepleegd.
De bende pleegde een overval op het bekende restaurant van jurion, l’auberge du chevalier in beersel, vermoordde daar de concierge alfons vandeneyde en ging er met een zeer geringe buit vandoor. Bij het politieonderzoek in het restaurant stootte de politie op een klein zwart notitieboekje, waarvan de inhoud de ouverture werd tot een grootscheeps onderzoek, geleid door rechter bellemans, een houwdegen. Als gevolg daarvan werden jurion en de voorzitter van de fc antwerp, eddy wauters, topman bij kredietbank, in voorlopige hechtenis genomen.
Vervolgens sneuvelden de koppen van de voormalige trainer van standard luik, raymond goethals en van de managervan de luikse club, rogier petit. Ze kregen van de bond een verbod ooit nog een functie in de voetbalwereld te vervullen, en enkele spelers van standard, waterschei en rwdm onder wie tahamata, kregen schorsingen opgelegd van 1tot 3 jaar. Wauters en jurion zullen echter nog met de burgerlijke rechter te maken krijgen, evenals enkele andere bestuursleden van bijvoorbeeld anderlecht gent en standard luik, aan wie dank zij het zwarte boekje van jurion strafbare feiten ten laste worden gelegd.

Zeer interessant dit, noot geweten. Dit verbind de onbenullige roofmoord met kleine buit aan iets veel groters. En dat veel grotere obv 1 boekje wist men wel te ontrafelen...

2

(879 replies, posted in Bouhouche & Beijer)

Boemerang wrote:

De twee door de bende gebruikte Riotguns werden gedetermineerd als zijnde van het merk Winchester.

En die gestolen bij het Sie van het merk FN en dus andere, klopt?

3

(879 replies, posted in Bouhouche & Beijer)

ddd wrote:

Ben ik nog niet zo zeker van. Als B&B / BofB erin geluisd moesten worden, dan volstond het die welbepaalde RG's achter te laten op een plaats delict. Dat doen zou de opdrachtgevers of uitvoerders ook uit de anonimiteit halen want denk je B&B dan zouden zwijgen? Als ze van het hele verhaal de dupe werden?

Er in luizen is iets anders dan onder druk zetten of gechanteerd houden. Het 2e kan het doel zijn met het eerste als dreiging. Het beste afschrikmiddel wordt nooit ingezet.

4

(45 replies, posted in Foto's)

In ieder geval is het een zeer duidelijk en consistent patroon.

5

(879 replies, posted in Bouhouche & Beijer)

robert wrote:

Mochten die "dianne RG" gebruikt zijn bij overvallen zouden Bouhouche en Beijer in nauwe schoentjes gezeten hebben want zij waren betrokken bij die diefstal. Dan zouden ze minstens onrechtstreeks betrokken zijn als wapenleverancier.
Een erg groot risico en onnodig, riot guns waren toen overal vrij verkrijgbaar je kon de munitie zelfs krijgen in hypermarkten bij het sportmateriaal in Frankrijk, daar was dit een kaliber gebruikt voor drijfjacht. In Belgie is dat niet toegestaan voor jacht.

In deze hypothese moet je dat juist andersom zien; de RG's werden in 85 gebruikt juist om B en B te belasten.

6

(879 replies, posted in Bouhouche & Beijer)

1 is terug gevonden onder het viaduct van Vilvoorde (op aanwijzen van Bouhouche), een tweede is teruggevonden bij Bouhouche (althans delen daarvan verwerkt in een samengesteld wapen met zij initialen en geboortedatum).
Missen: 2 stuks.
Volgens mij ook van het type welke het meest genoemd wordt voor RG1 en RG2. Maar ik ben geen wapenspecialist. Hoe macaber als wapens van het Sie, bedoelt om de bevolking te beschermen, uiteindelijk tegen burgers gebruikt zouden zijn.

7

(879 replies, posted in Bouhouche & Beijer)

De suggestie is: de missende RG's gestolen bij het Sie door MB, zijn via Mendez gebruikt bij Bende feiten. MB wilde daaraan niet gelinkt worden en heeft de RG's proberen terug te krijgen, uiteindelijk leidend tot de moord op Mendez. MB kon met de sleutels van Mendez de RG's terughalen.

8

(2 replies, posted in Andere feiten)

Duimpje! Absoluut een belangrijk gegeven in dit dossier.

9

(151 replies, posted in Plaatsen)

J&B wrote:

blijkbaar heeft de gangster Francis Vanverberge ook nog in Elsene gewoond, in de Schoonzichtstraat, dit in de jaren 80!

in 1988 werd hij ergens in de Louizalaan opgepakt door

Reiniers!

waarom zou deze schurk niet bij de Bende Van Nijvel kunnen gehoord hebben?

De juiste vraag is 'waarom wel'?  Als je je afvraagt 'waarom niet' kan je een heel forum met alles wat crimineel is en oeverloos gezwets vullen. Helaas is dat ook wat de afgelopen weken lijkt te gebeuren...

10

(1,064 replies, posted in 1983)

Het einde is nu....