31

(40 replies, posted in Andere)

Reeds voor 50 werd een eerste voorstel gedaan om Degrelle te pakken daar hij niet ver van de Spaanse grens werd gelokaliseerd. Achiel V.A., ziek te bed, wees dit voorstel af. Dus niks nieuws.

32

(19 replies, posted in Bewijsstukken)

Men herhaalt steeds dat deze munitie zeldzaam was maar ergens meen ik gelezen te hebben dat deze firma, Gevelot, failliet is gegaan of genationaliseerd in die periode.

33

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

the end, dat verhaal kennen we wel in beter Frans en Nederlands. Niets nieuws dus. Je moet erbij denken dat gendarme Raes in het resto/bar het onderzoek deed en Bouhouche hem daarbij hielp (1978?).

34

(19 replies, posted in Bewijsstukken)

Ben, zut = sssttt. Vergeet niet dat Raes voor tweede Bendecommissie gezegd heeft dat zijn bazen (!) hem hebben tegengehouden om de wapenhandel te onderzoeken zo niet lag hij nu onder de grond.

35

(19 replies, posted in Bewijsstukken)

Waren de aanvallen van de Bende van Nijvel een indirecte boodschap voor de regering?

36

(45 replies, posted in Staatsveiligheid)

Kan iemand mij het principe van onder-gekalibreerde munitie verklaren? Welke combinaties zijn mogelijk zonder gevaarlijk te worden?

37

(45 replies, posted in Staatsveiligheid)

Ergens op de tueries-site: Dery stond altijd paraat, zelfs midden in de nacht om ter plaatse af te stappen. Dat was zowat de reden om altijd eerst bij Dery uit te komen. Hij zou zowat 5000 analyses hebben gedaan, dus aan 5000bfr minimum, dat loopt nogal op hé! Zelfs met al de kritiek op hem was hij er toch ook maar weer bij toen joods professor Wybran werd neergeschoten op de parking van ULB. Hij verwittigde eerst de Mossad en alles was 's morgens bijna opgeruimd. Er werd alleen nog een vals kaliber kogelhuls gevonden die niets met de aanslag te maken had.

"Cubieke" of "komieke" kogelhulzen zullen wel een slechte vertaling zijn geweest voor wat eigenlijk "metrische maten" zal zijn geweest.

38

(19 replies, posted in Bewijsstukken)

Dergelijke handeltjes zijn op zijn minst blijven bestaan tot in deze eeuw ook door firma's gelegen op hetzelfde industrieterrein als een Delhaize.

39

(168 replies, posted in Getuigen)

De militaire magazines ken je waarschijnlijk het beste onder de naam Vox, het maandelijkse magazine voor de burgers. Vox was een bekende titel in de Belgische mediawereld. Het magazine had haar eerste editie in 1973. Jongerengroepen en– verenigingen (tussen 14 en 27 jaar) die interesse toonden voor Defensie, kregen het tijdschrift gratis opgestuurd. Maar ook andere groepen en verenigingen, die een speciale band hadden met Defensie, ontvingen Vox gratis.

Sinds het maandblad Vox is afgeschaft, krijgen de abonnees het maandblad Direct in de bus. In 2006 verscheen de laatste editie van Vox.

40

(168 replies, posted in Getuigen)

Juste » afrikarabia2.blogs.courrierinternational.com Dus om te weten wat er juist, wanneer is beslist, moet je eens kijken wat er in Frankrijk is gebeurd.

De belgen zijn dus niet gedropt op de luchthaven omdat dit dan te lang duurde om de groep te vezamelen. Sneller is een verkorte landing te maken en direct langs de staart van de C130? De baan te bestormen. Ik heb daar ergens een brochure VOX? Van gezien in een vliegclub in de jaren 1980. VOX, allen daarheen.