1

(29 replies, posted in Bibliografie)

Wat mooi is aan de film is het einde waar de acteurs naast de echte personen worden gekoppeld.

2

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Hier is die reportage ivm de overval in overijse, meer info over Finné » YouTube

3

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Die Engelse getuige sprak ook al van dat de huidskleur van Finné niet overeenstemde met de andere vermoorde mensen. Ze zei dat het leek alsof hij al langer dood was dan de anderen.

4

(784 replies, posted in 1982)

Goeieavond allen, kan er mij iemand zeggen waar dat zigeunerkamp zich precies bevond? Ik ben geboren en getogen aan de Brusselse zuidrand maar heb nooit een zigeunerkamp geweten. Wel zeggen dat Lot/Ruisbroek/Drogenbos altijd al een slechte reputatie heeft gehad.

Ik heb onlangs de western ''Once upon a time in the west'' gezien en misschien is het mijn verbeelding maar ik moest constant aan de bende van Nijvel denken. Ik zeg niet dat de bende overvallen beginnen plegen is na het zien van deze film maar zou het niet kunnen dat 1 van de daders een fan is?

  • ze dragen dezelfde regenmantels

  • het neerschieten van onschuldige kinderen

  • voor het neerschieten van de jongste zoon (eerste scene) heeft de dader een grijns (zie David Van de Steen)

  • in de film hebben de gangsters een toevluchtsoord in de bergen (Bois de la Houssière)

  • baas der gangsters staat bekend voor het leggen van valse sporen

Zijn er geen getuigen die zeiden dat de reus cowboylaarzen droeg?

6

(23 replies, posted in 1982)

FreCR wrote:
mcfisto wrote:

deze twee rijkswachters hebben later in een franstalig tv interview verteld dat ze madani bouhouche op de achterbank meenden te herkennen toen ze op een bepaald ogenenblik bumper op bumper reden. toen mendez vermoord werd en zijn foto op tv kwam zei 1 van die rijkswachters dat deze erg leek op 1 van de gangsters die op hem heeft geschoten op dat kruispunt.

In bericht #2 in het topic van Bernard Sartillot kan je meer daar over vinden.

had ik niet gezien, sorry wink

7

(11 replies, posted in Bende Haemers)

Marc Vandam woont tegenwoordig in Beersel, net achter het kasteel van Beersel. Er staat een staart van een klein vliegtuigje op zijn oprit!

8

(23 replies, posted in 1982)

Ben wrote:

Donderdag 30 september 1982 omstreeks 10u50 te Waver, Brusselsesteenweg en te Hoeilaart, Albert Biesmanslaan, voor het kruispunt met de Koldamstraat. (1) In navolging van een gewapende diefstal gepleegd op de wapenhandel Dekaise, worden de daders aan boord van een gestolen voertuig Volkswagen Santana, achtervolgd door een rijkswachtploeg.

Deze slagen erin de gebruikte vluchtweg van de daders te versperren waarop de VW Santana in aanrijding komt met het dienstvoertuig van de Rijkswacht. Hierop volgt een schietpartij waarbij de twee rijkswachters zwaargewond achterblijven. (2) De Santana rijdt weg in de richting van Groenendael terwijl er rook ontsnapt van onder de motorkap.

Het voertuig VW Santana wordt diezelfde dag omstreeks 22u30 teruggevonden te Ukkel aan de ingang van de Korporaalsdreef, en op 200 meter voor de Terhulpsesteenweg. Het voertuig VW Santana werd besprenkeld met benzine en staat in brand wanneer een voorbijkomende getuige het voertuig opmerkt. De achterbank van het voertuig was eveneens uit het voertuig verwijderd.

Beschrijving van de daders van de schietpartij:

  • Dader 1: Man 35 jaar oud – gemiddelde lichaamsbouw (ongeveer 70 Kg) – kort kastanjebruin haar met streep.

  • Dader 2: Man tussen de 30 en 35 jaar - 1m75-1m80 groot – gemiddelde lichaamsbouw – zwartkleurig haar.

  • Dader 3: Man tussen de 20 en de 25 jaar – zwartkleurig gekruld haar tot in de nekstreek – vreemd type: vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst.

Bron: Cel Waals Brabant

(1) De locatie van de schietpartij » Google Maps
(2) De rijkswachters zijn Roland Campine en Bernard Sartillot.


deze twee rijkswachters hebben later in een franstalig tv interview verteld dat ze madani bouhouche op de achterbank meenden te herkennen toen ze op een bepaald ogenenblik bumper op bumper reden. toen mendez vermoord werd en zijn foto op tv kwam zei 1 van die rijkswachters dat deze erg leek op 1 van de gangsters die op hem heeft geschoten op dat kruispunt.

Dit boek in nog steeds niet te koop in de boekhandel. hmm We schrijven begin september.

10

(13 replies, posted in Andere Personen)

In het boek van Leopold van Esbroeck staat geschreven dat Freddo Godfroid ergens in Linkebeek woonde. Weet er soms iemand waar precies?