11

(108 replies, posted in Politiek & Business)

Uit de X-dossiers, bladzijde 237:

Verontrustend is ook de wijze waarop de GP met dit onderzoek omsprong. Een destijds in de buurt van het misdrijf teruggevonden sjaal - mogelijk van Christine Van Hees - is zoek geraakt. Van een tijdens een huiszoeking in haar slaapkamer teruggevonden telefoonboekje blijken de nummers nooit te zijn nagetrokken. Het telefoonboekje zit trouwens niet meer in het dossier. De GP'ers hebben het gewoon teruggegeven aan de ouders, waar de BOB'ers het vele jaren later kunnen recupereren.... En wat blijkt dan? De GP'ers hebben er zelf met potlood notities in zitten maken. Bij een van de vriendinnen schrijven ze: 'Geen contact meer mee gehad.' Wanneer de BOB de vriendin toch maar gaat opzoeken, zegt die dat ze Christine Van Hees een week voor haar dood nog heeft gezien.

Christine Van Hees is begraven op 21 februari 1984. Bij die gelegenheid filmde en fotografeerde de GP een groot aantal aanwezigen. Van die beelden is in het dossier geen spoor terug te vinden. De 'brief aan Party, het laatste signaal dat het slachtoffer voor haar dood uitzond, wordt pas in 1989 aan het dossier toegevoegd. Dokter Hallard, de man die Christine Van Hees eind januari 1984 aan een vals ziektebriefje hielp, wordt niet eerder verhoord dan in december 1988, bijna vijf jaar na de feiten. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de dokter zich niets meer kan herinneren.

In 1984 melden enkele getuigen dat ze Christine Van Hees meermaals hebben zien aanbellen voor een herenhuis aan de Adolphe Buyllaan 144 in Elsene. De GP beperkt haar speurtocht tot het even ter plaatse gaan en noteren welke namen er naast de huisbel staan vermeld. De antenne-Neufcháteau zoekt verder, omdat ze geïntrigeerd is door een welbepaalde naam: Cl. Leroy.

Vrij snel blijkt dat het niet ging om de vroegere Brusselse substituut, maar om een studente. Het onderzoek wijst tevens uit dat Christine Van Hees nooit in dat appartement is geweest. De getuigen verwarden haar met een van haar nichtjes - wat meteen weer vragen doet rijzen over de manier waarop de GP getuigenissen registreerde.

In de weken na de moord gaat de GP stiekem de nummerplaten noteren van de bezoekers van de Poseidon. Van de opgeschreven nummers wordt een lijst toegevoegd aan het dossier, maar nooit zal de GP zich de logische moeite getroosten om na te trekken aan wie die nummerplaten toebehoren. Dat zal pas dertien jaar later gebeuren, wanneer de antenne-Neufcháteau de zaak naar zich toetrekt.

Op 28 februari 1984 wordt Albert D.B. verhoord. Hij is een jonge fotograaf voor wie Christine Van Hees kort voor haar dood heeft geposeerd. Het zijn onder meer deze foto's die tot vandaag in de woonkamer van vader en moeder Van Hees hangen. Wanneer hij eind februari 1984 verhoord wordt door de GP - die op dat moment rog niets in handen heeft om achter de punks aan te zitten - wordt D.B. er naar eigen zeggen op onzachte wijze toe aangemaand meteen maar bekentenissen af te leggen. 'Ze hebben er toen mee gedreigd dat ze me een injectie zouden geven, een soort waarheidsserum.' (*)

(*) Staat in pv bladzijde 606 bovenaan 3e regel in het online-Dutroux-dossier » file.wikileaks.org (PDF)

Was België nu werkelijk een pedocratie? Jean-Pierre Van Rossem was buitengewoon intelligent. Hij lustte het koningshuis rauw. Dit flesje Pentothal stond daar niet zomaar. Verdoken boodschappen meegeven is een geheime-diensten-techniek. Welke boodschap was het? Aan wie gericht? Waarom? Waar werd dat waarheidsserum nog gebruikt? Betekende dit: 'Ik ga de waarheid aan het licht brengen'?

Dat hij uit het leven zou stappen kan niet de boodschap zijn geweest, dat heeft hij gewoon onverbloemd gezegd. Hij was perfect bij zijn verstand tijdens dat interview.

Het blijft uiterst verdacht dat hij binnen de 24 uren na die uitzending dood is aangetroffen. Wat is er de laatste 24 uren van zijn leven gebeurd? Heeft men willen beletten dat journalisten hem de dag nadien zouden bellen voor extra informatie?

Terzijde: Vergeten we ook niet dat Van Rossem ooit een boek heeft geschreven waarin hij stelt dat Union Minière tijdens WOII uranium verkocht aan de nazi-Duitsland en aan de Sovjet-Unie. Wie eerst een atoombom had, won de oorlog. Union Minière won dus altijd! Dat was bijna de strategie van de spanning avant la lettre. En laat het nu Union Minière zijn die de huurlingen in Katanga betaalde. Contacten genoeg dus.

» www.bol.com

12

(782 replies, posted in Westland New Post)

coconut wrote:

Je bent nummer 2 die mij die vraag stelt. Neen, de op één letter na naamgenoot heeft bij mijn weten niets te maken met WNP. Het is gewoon stom toeval. Zoals het stom toeval is dat jouw alias Bakerstreet is, de man van de lezing in Oostende was een zeer grote fan van Sherlock Holmes. Ik ben blij dat je eindelijk de docs op wikileaks ontdekt hebt. Lang geleden heb ik die uitgeplozen oa wat betreft de financiën van Dutroux en daaruit kan je niet anders dan besluiten dat Dutroux lid was van een netwerk. Een aantal personen uit d

Je dacht dus aan Jean Paul Van Bendegem?

13

(782 replies, posted in Westland New Post)

coconut wrote:

Bakerstreet 221B, even belangrijk als de boodschap is van wie de boodschap komt. We schrijven hier allen onder een nickname en natuurlijk respecteer ik dat en wil ik dat zo houden, maar mag ik toch één persoonlijke vraag stellen. Ik denk namelijk jouw briljante geest en schrijfstijl te herkennen. Op dit forum zijn we allen would-be speurders en vraag ik mij dus af of mijn vermoeden kan kloppen.

Kan u mij dus antwoorden op volgende vraag waarvan ik denk dat er niet te veel mensen op de hoogte zijn. Heeft u ooit een lezing gegeven in Oostende? Of ,en aangezien bovenstaande heel lang geleden is; hebt u dit boek gelezen "Multivariate Analysis Techniques in Social Science Research" J.T. Sorry dat ik mijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen.

coconut, ik heb nooit in Oostende een lezing gegeven, maar bij de weinige dingen die ik van moeder natuur heb meegekregen hoort wel een olifantengeheugen. Jouw post van bijna 2 jaar geleden -die ik me goed herinner omdat je me iets probeerde te ontlokken door me te flatteren- deed bij mij een belletje rinkelen terwijl ik deze vooravond in dit voor mij nieuwe document aan het snuisteren was:

https://file.wikileaks.org/file/paul-latinus.pdf

Op bladzijden 506 en 516 komt een zekere Jacques Tack in beeld, geboren in 1959.

De auteur van het boek waar u, op dit forum, onder dit topic, in 2018 naar verwees » www.bol.com

is op één letter na een naamgenoot. Het is best mogelijk dat dit alweer stom toeval is, maar in deze context wil ik toch eens vragen of u een verband ziet tussen de auteur en WNP. Is dat zo?

14

(782 replies, posted in Westland New Post)

gar wrote:

Ik heb geen theorie. Doe een backgroundcheck ipv af te gaan op de man zijn eigen uitspraken, was de boodschap.

Komaan gar! Als je A zegt moet je ook B zeggen.

Als de genealogische data van Libert openbaar zijn, en jij weet waar ze te vinden zijn, dan maakt het toch niet uit of jij ons de weg toont erheen of iemand anders? Niet flauw doen he!

15

(137 replies, posted in Prullenbak)

Zonet gevonden » file.wikileaks.org/file/

16

(782 replies, posted in Westland New Post)

Bossi wrote:

Met welk doel weigerde WATHELET Melchior om ex gevangenisdirecteur B. te laten overkomen voor de Bende Commissie?

Misschien is dit wel de reden. Scroll eens naar beneden en zie hoe lang de lijst is.

De naam van Bultot komt meer dan 30 keer voor op deze site.

https://isgp-studies.com/belgian-x-doss … on-affairs

Wathelet staat op de lijst:

https://isgp-studies.com/belgian-x-doss … r-wathelet

17

(782 replies, posted in Westland New Post)

Michel Libert komt uitgebreid aan het woord in een BBC-documentaire over Gladio.

Mocht men er ondanks alles toch nog aan twijfelen of de Bende Van Nijvel het werk is van Gladio:

https://www.bendevannijvel.com/forum/vi … 837#p62837

18

(0 replies, posted in Bibliografie)

Mocht men er nog aan twijfelen of de Bende Van Nijvel het werk is van Gladio ... Op deze website kan men gratis volgend boek downloaden » www.pdfdrive.com

NATO's Secret Armies: Operation Gladio and Terrorism in Western Europe
Auteur: Daniele Ganser

Het is ook te koop op Amazon.com. Het boek geeft een volledig overzicht van Gladio-terrorisme in Europa. Per land is er een hoofdstuk in opgenomen, er is dus ook een hoofdstuk over België. Volgend gesprek is absoluut het beluisteren waard. Het verklaart o.a. de term 'False Flag Terrorism » YouTube

Over de auteur » en.wikipedia.org

19

(782 replies, posted in Westland New Post)

Poseur wrote:

De deelnemer moet dus weten dat hij deelneemt aan een strafbaar feit. Een uitzondering kan worden gemaakt voor de persoon die bewust verzaakt aan meer concrete kennis over het voorgenomen misdrijf. Als die persoon met kennis van zaken wilt bijdragen aan een misdrijf, wordt dat gelijkgesteld met wetens en willens medewerking verlenen. Zolang men niet kan bewijzen dat Libert met enige verkenning wilde bijdragen aan een misdrijf kan hij niet strafbaar worden gesteld.

Als Libert niet zou geweten hebben dat hij iets aan het mispeuteren was, waarom wou hij op voorhand dan zo zeker zijn dat zijn daden ingedekt waren door Rijkswacht, Staatsveiligheid of een andere autoriteit? In het artikel 'Libert Bekent', bekent hij dat hij zijn pupillen opdracht gaf om een misdrijf te plegen om zich te verbranden opdat ze aan zwijgplicht zouden gebonden zijn. Hij preciseert zelfs en zegt letterlijk dat het tot en met moord kon gaan. Toont dat niet aan dat hij wist waarmee hij bezig was? Op de cover van het tijdschrift stond in koeien van letters: de aanslagen op grootwarenhuizen werden bij ons voorbereid.

20

(782 replies, posted in Westland New Post)

Ik bedoelde die schuingedrukte tekst wel bij wijze van voorbeeld en ironisch he. Jouw term 'premissen' is te vrijblijvend. Sommige zaken liggen vast en zijn uitvoerig gedocumenteerd.

Kijk even hier:

https://www.youtube.com/watch?v=Y3zbDptbZIk

Vanaf 1h55m30s. De onherkenbaar gefilmde persoon is Martial Lekeu. Op 2h03m00s gaat het over de Herdersliedstraat. Dan komt Libert weer aan het woord en laat hij zich ontvallen:

dat het ‘target’, ‘the supermarkets’ waren …

dat hij het doel van zijn 'opdrachten' niet kende, maar wel wist dat hij ingedekt was door de Rijkswacht, de Staatsveiligheid of een andere autoriteit …

dat hij moest nagaan in welke mate de beveiligingsmaatregelen van de door hem verkende grootwarenhuizen hun operaties zouden kunnen beïnvloeden… (Waarmee hij volgens mij aangeeft dat hij wel wist wat de bedoeling van zijn verkenningen was.)

In het Belgisch strafrecht ben je ‘mededader’ als je noodzakelijke hulp verleent opdat een misdrijf zou kunnen plaatsvinden.

Artikel 66 van ons strafwetboek heeft het letterlijk over:

‘Zij die door enige daad tot de uitvoering zodanige hulp hebben verleend dat de misdaad of het wanbedrijf zonder hun bijstand niet had kunnen worden gepleegd’

http://www.ejustice.just.fgov.be/eli/we … el#LNK0024

Hadden de aanslagen kunnen plaatsvinden zonder de voorbereiding ervan? Neen.
Heeft Libert meegewerkt aan de voorbereiding ervan? Hij verklaart het in deze BBC-documentaire.

Niet weten waarom je mededader bent, betekent lang niet hetzelfde als geen mededader zijn, in ons strafrecht.