41

(104 replies, posted in Magistraten)

coconut wrote:

Kan er mij iemand vertellen wat er ivm Claude De Valkeneer staat in het boek van Bouten pagina 222? Ik heb het boek niet.

Een PV verloren en een PV terug gevonden

Joost Van Stichel vertelt zijn avontuur van 9 november 1985 aan de Rijkswacht Van Aalst. Omdat hij later hierover geen nieuws meer verneemt, getuigt hij opnieuw in 2003, na een nieuwe oproep aan getuigen. Maar er wordt opnieuw geen gevolg gegeven. Om te weten wat er precies aan de hand is, vergezel ik hem op 30 augustus 2010 naar Charleroi waar we door onderzoeksrechter Martine Michel en procureur Claude De Valkeneer worden ontvangen. Op een bepaald moment verlaat de onderzoeksrechter het kantoor en keert terug met het pv van Aalst maar géén spoor van de verklaring in 2003, voor de Cel van Jumet geleid door Vos en Ruth.

Er staat dus wel degelijk Claude, niet Christian.

Deze? » www.lesoir.be

42

(104 replies, posted in Magistraten)

Deze bedoel ik » archives.africamuseum.be

Nogmaals, ik weet niet of het familie is.

43

(104 replies, posted in Magistraten)

Bekijk hierboven de loopbaan van Christian De Valkeneer en neem vervolgens de term 'scheiding der machten' in gedachten. Prettige dag verder!

By the way: In de geschiedenis van Haut Katanga Union Munière duikt de naam van ene Alphonse De Valkeneer op. Overleden op 5 september 1973, denk ik. Familie? Zijn vader? Ik weet het niet hoor. Ik vraag het gewoon. Hij komt voor op deze lijst » rulers.org

44

(104 replies, posted in Magistraten)

Er zijn een paar zaken over Christian De Valkeneer die we in ogenschouw moet nemen:

  • Hij is nog medewerker geweest van Wilfried Martens » /www.rtbf.be

  • Hij is nog vervangend auditeur geweest bij de militaire rechtbank. (Hij was dus rechter van Bougerol, als ik het goed begrepen heb.)

  • Hij doceert aan de UCL ‘strafrecht voor ondernemingen’ én een cursus over de staatsveiligheid » lacademie.tv

  • Hij was ook raadgever van Jean-Luc Dehaene » Nieuws

  • Blijkbaar is De Valkeneer heel erg thuis in alles wat geheime diensten, undercover-operaties en infiltratie betreft. Hij is zelfs een autoriteit op dit gebied. Bekijk dit document van 1997-1998 en stel met mij vast hoeveel keer zijn naam erin voorkomt » www.senate.be

Ik begin me meer en meer af te vragen of De Valkeneer niet zélf voor de staatsveiligheid werkt. Vergeet niet dat Albert Raes ooit ook substituut was van de procureur in Brugge. Het zal wel een reden hebben waarom de grens tussen justitie en inlichtingendiensten diffuus is, denk ik dan.

Dat speurders ingezet werden als acteurs op de openbare zenders van de twee landsdelen, betaald met overheidsgeld, dat er reeds 12 afleveringen gedraaid en ingeblikt waren (12 keer 52 minuten!) over een ‘onderzoek’ om na de verjaringstermijn van 30 jaar de bevolking te laten geloven dat er ernstig gezocht werd, dat slaat toch werkelijk alles!? Dat zijn toch je reinste propagandamethoden van inlichtingendiensten? Of zie ik hier spoken?

45

(29 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Het is voorbij mensen!
.
Iedere advocaat die een verdachte moet verdedigen wint dit met de vingers in de neus.
.
Contract van absolute geheimhouding.
Laat me niet lachen!
Manu Riche heeft er samen met Stijn Coninx al een lezing over gegeven op de UGent. Er staat zelfs een foto ervan online:
.
https://twitter.com/StijnJoye/status/861936732375326721
.

46

(29 replies, posted in Onderzoeksdaden)

https://screen.brussels/nl/project/pala … 1TsaLuSK0Y

€40000. Procedurefouten mogen blijkbaar iets kosten.

Status: VRIJGEGEVEN

Er zijn 5 bedrijven en een coproducent betrokken. Adieu geheim van het onderzoek!

bladzijde 75:

Natuurlijk heb ik in 1978 De Clercq gevraagd hoe het kon dat een burger (ook ministers zijn burgers) in zijn privé-huis een onderzoeksdossier heeft, terwijl hij daar niet in genoemd werd? Zijn antwoord: “Omdat mijn naam vaak in die zaak genoemd werd, heb ik het dossier op het paleis opgevraagd omdat ik het wilde inzien.”

Als de inhoud van dit boek over het HCT nog maar voor de helft overeenstemt met de waarheid, dan is het nog steeds hallucinant. Sedert wanneer kan een burger bij het paleis een onderzoeksdossier opvragen omdat zijn naam in de zaak genoemd wordt?

Bossi wrote:

"Tijdens een ander onderzoek kreeg Depret deelnemerslijsten in handen van seksfuiven, die georganiseerd werden in de directe omgeving van bankier Léon Finné, die in 1985 vermoord werd door de Bende van Nijvel. Het ging om toplui van ‘de industrie, de politiediensten en de magistratuur, die een beroep deden op kleine partners (des partenaires de petite taille).’ Volgens Depret kreeg hij verbod om verder te zoeken."

Pag. 77

(des partenaires de petite taille)

Zou men hiermee 'kinderen' bedoelen?

Bladzijde 149:

Partijsecretaris Delcroix ontving heel wat aanbevelingsbrieven voor de benoeming van magistraten. Sommige exemplaren stak hij in zijn schriftjes, zoals bijvoorbeeld deze: ‘Leo, betreft: magistraten. Mag ik sterk aandringen voor Edwig Steppé voor substituut-generaal Hof van Beroep te Brussel. Twee plaatsen. Veel dank.’

Hedwig Steppé, is dat niet die magistraat die vandaag in de pers beweert dat er vroeger van hem gevraagd werd om de bende van Nijvel niet te onderzoeken?

Lees hier hoofdstuk 6, vanaf bladzijde 71, van het boek "De Doofpotten, de sabotage van het Hoog Comité van Toezicht". Jammer dat de afdrukken van de dossiers niet worden weergegeven in deze online-versie.

» www.houtekiet.be

50

(74 replies, posted in Andere Personen)

Dat laatste zou me niets verwonderen. Gisteren zei Guy Bouten in een telefoongesprek met Radio 2 (link hieronder, vanaf minuut 7) dat er hem dossiers toegespeeld zijn door ex-rijkswachters, onderzoeksrechters en speurders.

» www.vrt.be/vrtnws