1

(485 replies, posted in Algemeen)

OpenVLD minister van Justitie steunt ontwerp waar bepaalde strafbare feiten, waaronder de misdaden rond de Bende van Nijvel nooit meer zouden kunnen verjaren. Vele kranten berichten hierover vandaag.

Reden: Om steeds gerechtigheid te kunnen laten geschieden en om onderzoeksdaden te kunnen blijven stellen. Het is met andere woorden mogelijk dat bepaalde dossiers nooit publiek zullen worden omdat ze nog open blijven staan. Om staatszaken binnenshuis te houden, heeft justitie of een orgaan dat justitie kan aansturen een extra instrument ontvangen. Dat wordt er in de meest artikels hierover nooit bij verteld. Zegen of vloek?

2

(0 replies, posted in Nieuws)

Over declassificatie vertrouwelijke, geheime en zeer geheime dossiers. Met een failsafe mechanisme voor het Staatsbelang uiteraard.

» Nieuws

3

(917 replies, posted in Bende De Staerke)

Als we aannemen dat de toch wel gefundeerde hypothese van HIPA correct is dan moeten we ook durven besluiten dat alle overvallen van de tweede golf gemaskeerde liquidaties zijn. Er zijn bij de overledenen gemiddeld genomen veel meer personen te linken aan schimmige praktijken dan in een doorsnee steekproef uit een winkelende groep burgers.

De ene keer schakelt men of framed men mensen uit zigeunermilieus als daders. De andere keer probeert men extreem rechts er bij te lappen. En nog een andere keer probeert men het Brusselse gangstermilieu te compromitteren. Of afvallige rijkswachters. Geen van deze groepen hebben motieven die steek houden over alle overvallen. Dus zijn ze gebruikt, gecommanditeerd of erin geluisd. Zeg mij nu eens welke organisaties daartoe in staat zijn? Die toen al die kennis van potentiële dadergroepen hadden? En die dat geloofwaardig kan coordineren en opzetten. Waarbij daarna over 35 jaar overal rode vlaggen omhoog gaan over manipulatie van alles wat er rond het onderzoek hangt. Zowel op Rijkswacht als op BOB als op Justitieel en Parket niveau? Dat moet nogal een infiltratie zijn? Dus niet.

Wapenhandel is iets waar zowel bedrijven als staten verschillende rollen hebben. En gezien wat er zich in Aalst op het industrieterrein afspeelde en wat er bij Dekaise gebeurde alsook de moord op Mendez en de druk die Gol en Henart uitoefenden om de dossiers gescheiden te houden, leg ik mijn eieren in die mand en ben ik geneigd HIPA te volgen. De enige constante die op de achtergrond aanwezig is, zijn wapens.

Welteverstaan, en in het kader van oprukkend rechts vandaag, zal er alles aan gedaan worden om ergens rond WNP een veklarinng te vinden. Wie zal dat -kunnen- weerleggen?

4

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ben ik nog niet zo zeker van. Als B&B / BofB erin geluisd moesten worden, dan volstond het die welbepaalde RG's achter te laten op een plaats delict. Dat doen zou de opdrachtgevers of uitvoerders ook uit de anonimiteit halen want denk je B&B dan zouden zwijgen? Als ze van het hele verhaal de dupe werden?

5

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Dank Xavier, is me compleet ontgaan.

6

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

EricF wrote:

De suggestie is: de missende RG's gestolen bij het Sie door MB, zijn via Mendez gebruikt bij Bende feiten. MB wilde daaraan niet gelinkt worden en heeft de RG's proberen terug te krijgen, uiteindelijk leidend tot de moord op Mendez. MB kon met de sleutels van Mendez de RG's terughalen.

Waar heb jij gevonden / gelezen dat er ook RG gestolen werden in Jan 1982 bij het SIE? Dacht enkel H&K?

7

(643 replies, posted in 1983)

gloacoster wrote:

Strategisch is het niet zo best om je auto op het fietspad te parkeren met draaiende motor in volle nacht.
Als je binnenrijd met je auto, waarom zo een rijkswachtbusje voor de ingangspoort gaan parkeren als er niets verdacht gebeurd?

Daar zegt u het: "als er niks verdachts gebeurt"... Hoe weten de overvallers of er iets verdachts is gesignaleerd? Niet dus! Wie kan garanderen dat net die ene wakkere buur de rijkswacht niet belt? Misschien vreesden ze verschillende alarmen die ongekend waren? De reactie van de concierge en zijn echtgenote zijn ook niet voorspelbaar toch? Misschien was er een risico dat er nog een medewerker rondliep of een bewakingsagent? Zoveel onbekenden en de wet van Murphy ligt in zo een geval constant op de loer. Dus nee, mij zou je nooit met de Saab op die inrit vinden, blind voor wat er op straat op me zou af komen en waarover ik geen controle heb, zelfs geen verwittiging potentieel.

Komt nog bij, dat, als hun intel goed is georganiseerd, ze weten dat er na 02h00 geen patrouilles meer rondrijden. Dus dat parkeren op de kant van de weg valt wel mee. Herinner u dat ze in Nivelles moedwilllig zich op de kant van de weg hebben gezet om hun achtervolgers te beschieten. Ze kiezen confrontatie boven verschuilen, blind zijn of vluchten. Omdat ze daarop getraind zijn...dat zegt al wat.

Wil enkel bedoelen dat dit geen amateur-boefjes waren.

8

(643 replies, posted in 1983)

Strategisch niet zo best om een overvalwagen op dat terrein te zetten. 1 rijkswachtbusje voor de ingangspoort en niemand kan weg. Vanop de weg kunnen ze alle kanten uit en alles van ver in het oog houden wat er aankomt om eventueel in te grijpen lang voordat er iemand in de buurt van de toegangspoort komt. Ze hebben trouwens de buren beschoten dus ze hielden de boel goed in de gaten.

9

(99 replies, posted in Speurders)

imazibraine wrote:

Waarom denk je dat VRT en VTM zelfs geen melding meer maken van krachttoeren van het Federaal Parket zoals het opgraven van het zoveelste stoffelijk overschot (in casu van een extreemrechtse postbode)? Omdat ze weten waar de klepel hangt.

Benieuwd hoe ze gaan reageren wanneer wanneer Frédéric Van Leeuw, Marianne Capelle of Eric Bisschop komen aandraven met de ultieme Magic Bullet : een wonderbaarlijke DNA-match ...

Zou best kunnen. Maar wat ik me na 35+ jaren afvraag: hoe geloofwaardig gaat dat eventueel overkomen zonder een gedetailleerd proces waar ALLE gekende feiten aantoonbaar met mekaar matchen? Gaan er een aantal zaken op de kant gezet worden of toegevoegd worden om het discours rond te krijgen?

Geloofwaardigheid: iets waar respect uit volgt. Geen van deze twee zaken schijnen de laatste decennia een cause of concern te zijn geweest voor groepen individuen binnen bepaalde instituten van dit land. Het slechte blijft gedijen als het goeie laat betijen.

10

(200 replies, posted in Bibliografie)

raf68, dank om dit zijn plaats te geven. Wat ik bedoel is dat iemand de teksten gebruikt om een mening te uiten. CIA en huurlingen. De rest van mijn post had ik misschien in een andere post moeten zetten.