41

(134 replies, posted in Andere Personen)

Bely, was jij op de begrafenis van Claude Dubois of/en CA?

42

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

the end wrote:

Restaurant Bivouac is heel dicht bij de Diable in Eigenbrakel, dit restaurant en de Diable werd bezocht door een wapenhandelaar die ook kogelvrije-vesten verkocht! Die wapenhandelaar is lid van PIDE is de Portugese geheime dienst ter info.

In Portugal is er nog niet zo lang geleden een oudere Belgische wapenhandelaar opgepikt. Heel stil daarrond.

43

(119 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Geen lichaam gevonden is wat letterlijk wordt medegedeeld. Andere zaken kunnen nog wel. Maar of ze dat nu publiek maken of niet, feit blijft dat de locatie gegeven werd. De intimi die op de hoogte zijn van misdadige feiten op die plek zullen wel weten hoe laat het is. Vondst of niet. En dat kan op verschillende vlakken zijn effect hebben. Afwachten dus.

Wat mij betreft komen twee rijkswachters en een camping terug volop in de kruisharen. Zeker gezien wat er met de logboeken op die camping is gebeurd en het feit dat dit onderzoek zogezegd doodgelopen is...

44

(119 replies, posted in Onderzoeksdaden)

zeno wrote:

Dus was die tipgever ook aanwezig want anders kan hij de naam van het bendelid en de plaats niet weten. Of is het allemaal “van horen zeggen achteraf”?

Als de tipgever(s) aanwezig was, dan weet hij exact waar een man begraven ligt. Dan hebben ze dat op een uurtje gevonden. Is dus niet het geval. De tipgever behoort tot de groep die hem hebben begraven en vermoedt of kent de locatie van horen zeggen. Enfin, allemaal speculatie. We weten dat mainstream krantenartikels dikwijls veel dichterlijke vrijheden bevatten...

45

(43 replies, posted in Politiek & Business)

Post 42 van Ruf in topic Verdeyen, een link naar Google Drive » Forum

Bedoel je die Coconut?

46

(61 replies, posted in Andere Personen)

Zolang belangrijke PV's of dossiers verdwenen blijven, bepaalde dossiers off limits zijn voor speurders, de rollen van en de reden voor de moorden op bepaalde infiltranten of 'low lifes' niet gekend zijn, de achtergrond van bepaalde slachtoffers vaag blijft, en zo nog een rits bizarre feiten, is er geen reden om niet te gaan zoeken naar een algemeen kader van waaruit al deze feiten werden gepleegd.

Is dat een complottheorie? In wezen niet maar het is wel iets waar de belangen gemeenschappelijk waren en de feiten op één of andere manier met elkaar verbonden zijn.

Is Verzar zo één van die zotten? Voor 'zotten' worden de maskarades, dwaalsporen en manipulaties niet opgetrokken. Van zotten wordt afstand genomen en/of die worden opgeofferd. De feiten die men de Bende Van Nijvel noemt, is het topje van de ijsberg.

En deels is mijn overtuiging is dat het allemaal is begonnen met het drugs/wapen delict aan de toenmalige top van de rijkswacht die potentieel diende om een staatsgreep te financieren waarbij het konongshuis ergens in slechte papieren is komen te zitten. Dat dossier is nooit helemaal ten gronde uitgespit. Dat verhaal is blijven woekeren bij de - ongekende - betrokkenen en heeft geleid tot een zeer grote verscheidenheid aan gevolgen.

Welke groepen hadden er voordeel bij om dat allemaal gedekt te houden en zijn ook voldoende georganiseerd om dat gedekt te houden? Toch wel enkele maar niet zo veel.

47

(527 replies, posted in Hypotheses)

Eens kijken of zijn boek Interdoc in September zal kunnen uitkomen. De huidige uiteenzettingen lijken me eerder een schot voor de boeg. Hopelijk heeft de onderzoekscel de oren en ogen overal goed open.

Geheim België: geschiedenis van de inlichtingendiensten. Interessant boek van Kenneth Lasoen sinds enkele dagen uit bij Lannoo. Moet er nog aan beginnen als ik eens wat tijd over heb maar op het eerste zicht bevat het info die interessant kan zijn vanaf p264.

49

(116 replies, posted in Wagens)

Bevatten de zakken grind of zijn dat koffiebonen? Er wordt gezegd dat ze hun eigen tank in brand wilden schieten, dat doe je toch op een andere manier? Namelijk onderaan schieten? En dan nog ... Het moet daar blinde paniek zijn geweest bij de overvallers. Ook gezien de schade aan motor en transmissie. Nadien hebben ze nooit meer zo een klopjacht meegemaakt, ze hebben dus snel geleerd of er is omgeschakeld naar een andere, meer ervaren ploeg.

50

(1,219 replies, posted in 1985)

Phil Au Sauf wrote:

En dit met 3 of 4 mogelijke schutters. Hoe vreselijk de gebeurtenis ook, als het de bedoeling was om zo veel mogelijk angst te zaaien, of zo veel mogelijk slachtoffers te maken, dan hadden dat er met de wapens voorhanden en met de zo vaak vermelde skills van de schutters veel meer kunnen zijn, zeker op die locatie die vaak terecht werd beschreven als een rattenval, en zeker met het uitblijven van een tussenkomst der ordehandhavers. Overal staat te lezen dat het gewetenloze gekken moeten zijn geweest die kickten op het geweld en het leed dat ze veroorzaakten. Wel, als dat zo was hebben ze veel 'leute' laten liggen, want er waren wellicht veel meer personen op wie geen schot is afgevoerd dan op wie wel geschoten werd. Toch?

Dit is iets waar velen zich het hoofd over breken. Als je ziet wat voor onheil één gewapende terrorist vandaag aanricht onder een onschuldige bevolking...

De wapens van de overval zijn dan ook niet de beste keuze om zeer grote aantallen slachtoffers te maken, wel om moeilijk traceerbaar te zijn. Maar waarom dan hulzen laten liggen? Ook het feit dat ze minstens 5 minuten hebben staan dralen om door te rijden strookt niet met terreur. Een radioverbinding lijkt zeer geloofwaardig, zeker gezien de vondsten in de uitgebrande wagens, maar ook los daarvan.

Wat te denken van een gecamoufleerde moord op bestelling of / en chantage van de autoriteiten? Zeker met Finné of anderen voorheen - ja ik weet het en die discussie gaan we niet hernemen... - in het achterhoofd op de andere lokatie. Was de wachttijd op de parking dan een gevolg van feedback per radio over het resultaat van de raid of feedback over de te volgen ontsnappingsroute?

Of was het een discussie over het feit of het echte target wel of niet gedood werd of misschien nog op komst was? Dat zou verklaren dat er een beperkt aantal slachtoffers werd gemaakt ten opzichte van wat mogelijk zou zijn geweest. Immers een beperkt aantal extra doden als camouflage is voldoende.

Het klinkt heel wrang, maar misschien was dat target er net niet die dag. Wel bizar want dat zou normaal één van de eerste slachtoffers moeten zijn. Zonder dat heeft de rest voor de overvallers immers geen zin. Wie ging er normaal shoppen daar op dat moment en was er niet? Hoe kom je zoiets te weten?

Wat heel begrijpelijk is, maar wat ook het totaalbeeld verstoort, is dat we geen degelijke en gedetailleerde levensloop hebben van alle slachtoffers, althans niet in detail samengebundeld en gestructureerd op dit forum. Met alle mogelijke genuanceerde respect gesproken: potentiële motieven vanuit die kant ontbreken dus.