1

(36 replies, posted in Filière Boraine)

Django68 wrote:

Volgens hetzelfde artikel heeft de advocaat van Cocu na het proces van de Borains verklaard dat deze hem documenten in verzekerde bewaring heeft toevertrouwd.

Zeggen dat je hoogstpersoonlijk die documenten hebt is pure zelfmoord tenzij je met deze uitspraak jezelf openlijk wil beschermen en gebruiken als wisselgeld.

Django68 wrote:

Het blijft een mysterie waarom hij tot het einde toe geweigerd heeft om te praten. Hij was een van de weinigen wiens betrokkenheid zo goed als vaststaat.

Misschien zijn zijn nabestaande of andere mensen van wie hij hield bedreigd. Ook al zou hij zelf dood gaan zijn aanhang die hij wilde beschermen moest hun leven nog af kunnen maken.

the end wrote:

Hij was waarschijnlijk bij de eerste die een link naar extreem rechts legde:

Hierop vertelde hij dat hij reeds in '83 aan de GPP te Charleroi aan het eind van een verklaring, in verband met de overval te Anderlues, in een laatste paragraaf van zijn verhoor gesteld had dat de algemene factor extreem-rechts was met de bedoeling een destabilisering van de regio of van het land te bereiken. Deze paragraaf diende na voorlegging aan de behandelende officier te worden gewijzigd in die zin dat de paragraaf met de vermelding van extreem-rechts diende geschrapt te worden.

Extreem en gewoon rechts is in Europa flink aan de weg aan het timmeren dus de geleerde lessen uit het Bende van Nijvel-dossier zullen ze vanzelf weer in de praktijk gaan brengen om de boel te destabiliseren. Met het internet is het zo makkelijk om je voor te doen als iemand uit het andere kamp en dan simpele zieltjes te winnen om aanslagen etc te laten plegen. Inlichtingendiensten zijn doorlopend op de hoogte wie waar en wanneer en wie ronselen maar ingrijpen doen ze pas wanneer iemand de trekker heeft overgehaald of de bom heeft af laten gaan. Dan weten ze ineens binnen een half uur te vertellen wie het was, met wie ze contact hadden en welke wapens ze bij hadden. Dit noem ik een gecontroleerde aanslag. Een bubbel om de daders heen vormen waardoor hen niks of niemand in de weg staat. Normale politie controles die geseind worden om ze door te laten , parkeerwachters die opdracht krijgen een straatje over te slaan etc etc.

Ben wrote:

Cocu heeft nog in augustus 1983 geprobeerd ons land te ontvluchten door dienst te nemen in het Vreemdelingenlegioen. Hij werd toen blijkbaar afgewezen (vanwege de fysieke testen).

Het vreemdelingenlegioen duikt al een paar keer op en mijn vraag is; hoe groot is de kans dat er meer lijnen waren. Immers, de BCCI was de verbindende factor die al het kwaad op de wereld met elkaar verbond.

2

(521 replies, posted in Hypotheses)

Mensen die in dienst van of ten diensten van handelen hoeven in geen enkel profiel te passen. Ze voeren enkel de opdrachten uit zoals die door bevel zijn gegeven. Daarom maken inlichtingendiensten juist graag gebruik bij hun acties van mensen die niet in het profiel passen. Een stoffige leraar , een vishandelaar of zeeman is een goede dekmantel. In de hoogtij dagen van de koude oorlog waren heel wat zeemannen eenmaal terug van zee als eerste op de diensten om hun waarnemingen en eventuele foto's te delen. Dus een persoon van type A kan zijn doen en laten aanpassen naar een type E persoon om de actie op bevel te kunnen uitvoeren. En wat betreft het onderscheid tussen nazi of rechtsdraaiende pretpraat maakt niet uit. Zij worden net als die jonge jihadisten voor andermans karretje gespannen.

3

(125 replies, posted in 1983)

Merovinger wrote:

zenga, volgens het boek van Michel Leurquin en Patricia Finné zou de vermoorde juwelier Jean Szymusik niet op de daders geschoten hebben. Dan kan de mankende dader hierdoor al niet verwond zijn geweest en zal er ook geen bloedspoor zijn gevonden geweest. Het kan natuurlijk zijn dat die mankende dader zich op een andere manier in de juwelierszaak zou verwond hebben (een ongelukkig (schamp)schot door één van zijn kompanen, een stoot tegen een tafel, een stoel of een kast, ...) maar de kans daartoe lijkt mij klein te zijn. Ofwel heeft de mankende stap van deze dader niets te maken met een opgelopen blessure tijdens de overval maar liep deze dader altijd zo.

Eén van de mannen lijkt te manken, precies of hij juist verwond werd, terwijl de juwelier de kans niet heeft gehad om zijn wapen te gebruiken. Dit manken wordt nadien toegeschreven aan de reus van de bende.

Zie » Forum

Het manken kan een dwaalspoor zijn. Stop een steentje in je schoen en je valt ineens buiten het daderprofiel van de politie en oplettende burgers.

4

(1,065 replies, posted in Andere)

De omgeving om die caravan in het bos moet beter onderzocht worden. Juist hoe kleiner het voorwerp des te groter de betekenis. Een getrainde rijkswachter weet namelijk dat alles als bewijs kan dienen. Maar ook dat dit soort daders trofeeën wil bewaren. Zie alle zaken die oud militairen soms wel 60 jaar voor vriend en vijand verborgen hebben gehouden. Zelfs vrouw en kinderen maken bij het ontdekken van deze tijdscapsules wie hun vader of partner nu echt was.

5

(1,065 replies, posted in Andere)

tsi013 wrote:

Ik kan me moeilijk inbeelden dat hij een dronkenlap was nog voor zen 30ste. (vergeet niet dat hij zwarte gordel karate en judo had). Hij heeft jaren lang bij group diane en daarna tot zijn pensioen bij rijkswacht gewerkt. Het moet blijkbaar geen probleem geweest zijn om toch deze job te blijven uitoefenen. Hij zal ze altijd graag gemogen hebben, ok. Maar het was niet van in de beginne problematisch. Anders zou hij het nooit zolang vol gehouden hebben. Als je (mede)verantwoordelijk bent voor 28 doden en zovele nabestaanden leed hebt aangebracht ( moorden op kinderen of een kind dat alleen achter blijft) dan moet dat aan je freten en is alcohol de enige uitweg voor hem. Daarom is dit een belangrijk element. De schuld moet aan hem geknaagd hebben zen leven lang. Meer moet je er niet achter zoeken en is idd geen direct bewijs maar wel passend in het profiel van een dader die 35 jaar schuld gevoelens heeft.

Ik ben dan ook verbijsterd dat op basis van zijn alcohol probleem 35 jaar na de feiten iemand onbetrouw, een zwakke schakel en zelfs niet eens meer verdacht is. Had Bonkoffsky niet gepraat was zen "schuld" nooit uitgekomen. Hij was juist de sterke schakel want bijna niemand verdacht hem terwijl de reus de leiding had over de overvallen. Kijk naar de andere feiten en het is hoogst onwaarschijnlijk dat hij het niet was! Dan denk ik vooral aan die voetblessure. Lees de vorige posten van me nog eens goed door en probeer al die toevalligheden eens te plaatsen op een zinnige manier.

Maar wees nu eens eerlijk als wij met 10 daders aanslagen hebben gepleegd en ik zie jou regelmatig dronken op café zitten dan is het voor mij toch slechts een kwestie van tijd dat jij in een dronken bui je mond voorbij praat. En dat ik samen met andere leden die vrezen dat de waarheid uitkomt jouw eigen handig zou laten verdwijnen. Dan zou de enige verklaring kunnen zijn dat de reus ergens zijn levensverzekering heeft ondergebracht maar dat degene die deze bewijzen heeft er niet mee naar buiten durft te treden omdat men bang is voor vergelding. Maar wat ook kan is dat deze persoon of personen de bewijzen zelf ook weer gebruiken uit eigen belang maar wederom met dezelfde gevaren om samen met het bewijs van de aardbol te verdwijnen.

Biggus Dickus wrote:

Misschien heeft de getuigenis over het hinken te maken met zijn nogal verwijfde tred.

Stop voordat je een actie een steentje in je schoen en je gaat spontaan anders lopen. Simpel soms wil je juist opvallen met een bepaalde eigenschap die je helemaal niet eigen is. Iedereen is dan op zoek naar die hinkende man, naar alcohol stinkende man die er alleen maar zijn mond mee heeft gespoeld etc etc. Valse sporen zijn makkelijk te maken. Als die sporen te duidelijk zijn is er reden tot argwaan.

Ik ben pas ingelogd en het klinkt misschien erg ongepast maar heb dit op andere onschuldige forums al vastgesteld. Er zullen in de users list diverse namen voorkomen die telkens maar weer op dezelfde manier reageren. Nieuwe gedachten direct afschieten met een stortvloed aan kennis van de diverse dossiers Met andere woorden forums die naar waarheden zoeken zijn zeer interessant voor lieden die zichzelf of anderen willen beschermen of en die kans is ook groot alle info willen gebruiken om zelf verder te speuren en de uiteindelijke kennis willen gebruiken voor het eigen gewin. Stel je bent nu al 10 jaar agent met straat dienst en wil graag hogerop. Kennis is macht en macht is kennis. Meer kennis is meer macht is snel hogerop. Belangrijk is daarbij de de info die je hebt telkens boven je huidige status uitstijgt.

6

(40 replies, posted in Wagens)

't Hand wrote:

Gezellige drukte vandaag op het forum. Niet te vergeten, de hele operatie heeft zo goed als niets uitgehaald. De wagen in het geheel is niet verdwenen, de identiteit van de wagen is achterhaald en men heeft de kogelgaten nog kunnen traceren.

Toch moet er meer achter zitten dan enkel de kogels er uit te halen om eventuele sporen te wissen. Anders steel je toch gewoon de wagen,haal je de kogels eruit en dump je hem gewoon ergens in de buurt die dag? Waarom de moeite doen om de gaten weer dicht te stoppen en de wagen een week later aan de andere kant van Brussel in het centrum  te parkeren? Kogels uithalen en slecht opvullen duurt geen week maar max. een halve dag.

Daarenboven, als de wagen moest worden gevonden - en het er vingerdik moest opliggen - dan kon dat overal. Ik vermoed dat in die week de wagen is gebruikt en er iets met de wagen moet zijn vervoerd/ verkend/ benut voor iets.

De wagen lijkt mij opzettelijk daar gestald te zijn. Het herstel van de kogelgaten was waarschijnlijk bedoeld om het vals spoor uit te zetten maar tijdens de rit mocht de wagen ook niet opvallen. Hoe slecht was het herstel van de gaten uitgevoerd? Was er in het voorbij rijden iets van te zien? was het voor de oorspronkelijke eigenaar opvallend slecht hersteld of zou alleen een expert het kunnen vaststellen? De auto vernietigen zou meer voor de hand hebben gelegen. Binnen een dadergroep zou deze werkwijze veel wrijving opleveren. Waarom dit soort risico nemen?

De kwaliteit van de herstelling van de kogelgaten, daar ligt een deel van de antwoorden. Het ging om een vrij nieuwe auto dus kleurverschillen in de lak zijn duidelijker te zien. Werden de herstellingen van de gaten door de verzekering vastgesteld of na het ontdekken van de wagen?

7

(21 replies, posted in Slachtoffers)

club_le-happy-few wrote:

Men ging het 'noordkwartier' opkuisen en dat was een ramp voor het Noordfranse misdaadmilieu. Prostitutie, donkere gokkroegen, cafés waar gestolen goederen verhandeld werden, drugshandel, ... alles dreigde te verdwijnen en zoiets kan je niet zomaar verplaatsen.

Ook het feit dat eigenaar Delhaize wilde investeren in bordelen moet nachtmerrie geweest zijn voor het milieu.

Dat overnemen van een gebied wordt in het misdaadmilieu gezien als een vijandige overname. En ja als je weet dat al die lieden stuk voor stuk wel van jou criminele diensten gebruik gemaakt hebben of van andere collega's buiten jouw zone dan kan je het antwoord verwachten in chantage.

8

(65 replies, posted in Roze Balletten)

patrick111 wrote:

In die tijd kwam je als vrouw via dans, theater of schoonheidswedstrijden al snel in het 'roze' milieu terecht (zie bijvoorbeeld ex-Miss België Eliane Lambrechts die in het Eurosystem-dossier genoemd wordt). De ene week stond je op de planken, een week later deed je mee in een film, een week later deed je topless mee aan een film en nog een week later zat je topless op de knie van een zakenman voor een veelvoud van wat je als actrice kon verdienen. Zoals Hilde Van Mieghem onlangs zei in 'Alleen Elvis blijft bestaan': Een actrice was destijds in de ogen van velen hetzelfde als een hoer zijn. Niet dat alle actrices hoeren waren, verre van, maar wel dat velen hen zo beschouwden. Vrouwen die hun lichaam en emoties op het witte doek durfden tonen aan de hele wereld kregen al snel de stempel 'hoer'. De recente #metoo-verhalen over Hollywood hebben dat recent nog eens bevestigd.

Voeg daar nog de grote opkomst van drugs als cocaïne en heroïne aan toe, het feit dat er net een seksuele revolutie had plaatsgevonden, men van zaken zoals aids nog niet wakker lag en de wereld van macht en groot geld louter door mannen geleid werd, en je begint een beetje te snappen hoe het in de jaren '70 allemaal uit de hand is gelopen toen er plots een paar Arabieren met oliedollars in Europa neerstreken.

Dossiers als Eurosystem (en Pinon in zekere mate) zouden eigenlijk verplichte lectuur moeten zijn. Het zijn perfecte voorbeelden van hoe wapenhandel, prostitutie, pedofilie, drugshandel, zakendeals, politiek, ordehandhaving en koningshuizen keerzijdes van eenzelfde medaille zijn. Daartussen zitten dan nog inlichtingendiensten van alle delen van de wereld geweven, waardoor zoiets al snel een tikkende tijdbom wordt. In de schaduw ontstaan dan onvermijdelijk criminele activiteiten als afpersing, sabotage en uiteindelijk zelfs moord. Al in 1963 kon je in de James Bond-film From Russia With Love zien hoe Russen de Britse geheim agent filmen terwijl hij in bed ligt met een Russische spionne. Is het dan zo gek om te denken dat men een decennium of twee later, in de jaren waarin de videocassette alomtegenwoordig wordt nota bene, op het idee komt om hetzelfde te doen tijdens de vele seksfeestjes die in het teken van internationale zakendeals georganiseerd werden? Ik denk het niet. Dat er ooit bezwarende opnames de ronde gedaan hebben in de Belgische bovenklasse daar moet je niet aan twijfelen.

En als je dan ziet hoe die seksfeestjes verschillende uitlopers hebben naar het pedofiliemilieu dan begrijp je ook waarom er zoveel op het spel stond en men absoluut wilde dat het deksel op de doofpot bleef. Je kan er dus zeker van zijn dat er veel zijn die hun carrière (bij de Rijkswacht en Justitie bijvoorbeeld) vooruitgeholpen hebben door onderzoeken te boycotten en bewijsmateriaal te laten verdwijnen, met als gevolg dat een kat in zowat elk groot Belgisch misdaaddossier haar jongen niet meer kan terugvinden.

Juist de laatste zinnen in de stukje moeten makkelijk in beeld te brengen zijn. Wie gingen er ineens met sprongen voorruit in hun loopbaan of hadden in diezelfde periode ineens meer geld of middelen ter beschikking. Als mensen verbonden aan al die doodlopende onderzoeken over een bepaalde periode dezelfde voordelen hebben gekend.  Ook nu worden de nieuwe terroristen gechanteerd met beweringen dat ze o.a dierenporno keken. Dit om ze ook bij hun oude strijdmakkers in onmin te brengen en ze op die manier laten wankelen en te laten getuigen over de organisaties waar ze deel van uitmaakten. Het spek begint echter te stinken dat ze dus tijden het opbouwen van deze dossiers al precies weten waar en wanneer een verdachte ergens was. Men heeft dus niet ingegrepen op tijden dat het kon en er zijn dus onnodig mensen levens in gevaar geweest

9

(65 replies, posted in Roze Balletten)

Ben wrote:

Roze Balletten zou een rode draad doorheen het dossier kunnen zijn. Maar ik denk eerder dat er verschillende rode draden zijn. Een beetje wapenhandel, een beetje chantage, een beetje de bevolking angst aanjagen, ... Ik denk niet dat je de Bende moet bekijken als een bende die één motief had. Er zouden best wel eens meer mogelijkheden kunnen zijn.

Zou de bende niet telkens onder een andere kapitein hebben gewerkt. Onenigheid heb je altijd dus het kan ook dat men elkaar op gezette tijden behoorlijk dwars heeft gelegen of acties uitvoerden waarvan andere leden niet op voorhand water ingelicht. Als de bende bestaat uit 10 man en 3 ervan ondernemen een actie die zeer klungelig wordt uitgevoerd dan gaan daar echt wel harde woorden over tafel waarom ze de grote zaak in gevaar hebben gebracht door slechte voorbereiding etc.

10

(49 replies, posted in Wagens)

Die Franse kenteken platen, was er een link met die inbraak in Frankrijk? En hoe groot is de kans dat deze Santana door meerdere criminelen werd gebruikt en gedeeld zonder dat ze bij deze acties als team samen werkten?