41

Re: Dossier Pinon

Bedankt Merovinger.

Had nog niet van de brave man gehoord. Deze post met antwoord van Libert ook geplaatst onder het forumgedeelte Emile Lecerf.

42

Re: Dossier Pinon

Wie heeft het volledige dossier?

43

Re: Dossier Pinon

Ik blijf toch met vragen zitten ...

Bijvoorbeeld, wanneer heeft hij (Latinus) dat dossier in handen gekregen van (als wat Libert zegt de waarheid is) van Lecerf? En ook, waarom, in welke omstandigheden.

Kreeg Latinus dat, op een moment dat hij zich al minder goed in zijn vel voelde, of had hij dat reeds langer dan dat in zijn bezit?
Stond er dienst voor het verkrijgen van dit dossier een prijs/dienst tegenover? Zo ja, welke?

Ik stel die vragen, omdat zo zwaar dossier toch niet 'zomaar' van de ene hand overgaat in de andere. Zo een dossier is wel iets waard.

Re: Dossier Pinon

Ben wrote:

Roze Balletten zou een rode draad doorheen het dossier kunnen zijn. Maar ik denk eerder dat er verschillende rode draden zijn. Een beetje wapenhandel, een beetje chantage, een beetje de bevolking angst aanjagen, ... Ik denk niet dat je de Bende moet bekijken als een bende die één motief had. Er zouden best wel eens meer mogelijkheden kunnen zijn.

Zou de bende niet telkens onder een andere kapitein hebben gewerkt. Onenigheid heb je altijd dus het kan ook dat men elkaar op gezette tijden behoorlijk dwars heeft gelegen of acties uitvoerden waarvan andere leden niet op voorhand water ingelicht. Als de bende bestaat uit 10 man en 3 ervan ondernemen een actie die zeer klungelig wordt uitgevoerd dan gaan daar echt wel harde woorden over tafel waarom ze de grote zaak in gevaar hebben gebracht door slechte voorbereiding etc.

45

Re: Dossier Pinon

Eigenwijsje: wie zou bijvoorbeeld een kapitein van de Bende zijn, om daarna door omstandigheden te kunnen concluderen dat er nog andere moeten geweest zijn?

Re: Dossier Pinon

patrick111 wrote:

In die tijd kwam je als vrouw via dans, theater of schoonheidswedstrijden al snel in het 'roze' milieu terecht (zie bijvoorbeeld ex-Miss België Eliane Lambrechts die in het Eurosystem-dossier genoemd wordt). De ene week stond je op de planken, een week later deed je mee in een film, een week later deed je topless mee aan een film en nog een week later zat je topless op de knie van een zakenman voor een veelvoud van wat je als actrice kon verdienen. Zoals Hilde Van Mieghem onlangs zei in 'Alleen Elvis blijft bestaan': Een actrice was destijds in de ogen van velen hetzelfde als een hoer zijn. Niet dat alle actrices hoeren waren, verre van, maar wel dat velen hen zo beschouwden. Vrouwen die hun lichaam en emoties op het witte doek durfden tonen aan de hele wereld kregen al snel de stempel 'hoer'. De recente #metoo-verhalen over Hollywood hebben dat recent nog eens bevestigd.

Voeg daar nog de grote opkomst van drugs als cocaïne en heroïne aan toe, het feit dat er net een seksuele revolutie had plaatsgevonden, men van zaken zoals aids nog niet wakker lag en de wereld van macht en groot geld louter door mannen geleid werd, en je begint een beetje te snappen hoe het in de jaren '70 allemaal uit de hand is gelopen toen er plots een paar Arabieren met oliedollars in Europa neerstreken.

Dossiers als Eurosystem (en Pinon in zekere mate) zouden eigenlijk verplichte lectuur moeten zijn. Het zijn perfecte voorbeelden van hoe wapenhandel, prostitutie, pedofilie, drugshandel, zakendeals, politiek, ordehandhaving en koningshuizen keerzijdes van eenzelfde medaille zijn. Daartussen zitten dan nog inlichtingendiensten van alle delen van de wereld geweven, waardoor zoiets al snel een tikkende tijdbom wordt. In de schaduw ontstaan dan onvermijdelijk criminele activiteiten als afpersing, sabotage en uiteindelijk zelfs moord. Al in 1963 kon je in de James Bond-film From Russia With Love zien hoe Russen de Britse geheim agent filmen terwijl hij in bed ligt met een Russische spionne. Is het dan zo gek om te denken dat men een decennium of twee later, in de jaren waarin de videocassette alomtegenwoordig wordt nota bene, op het idee komt om hetzelfde te doen tijdens de vele seksfeestjes die in het teken van internationale zakendeals georganiseerd werden? Ik denk het niet. Dat er ooit bezwarende opnames de ronde gedaan hebben in de Belgische bovenklasse daar moet je niet aan twijfelen.

En als je dan ziet hoe die seksfeestjes verschillende uitlopers hebben naar het pedofiliemilieu dan begrijp je ook waarom er zoveel op het spel stond en men absoluut wilde dat het deksel op de doofpot bleef. Je kan er dus zeker van zijn dat er veel zijn die hun carrière (bij de Rijkswacht en Justitie bijvoorbeeld) vooruitgeholpen hebben door onderzoeken te boycotten en bewijsmateriaal te laten verdwijnen, met als gevolg dat een kat in zowat elk groot Belgisch misdaaddossier haar jongen niet meer kan terugvinden.

Juist de laatste zinnen in de stukje moeten makkelijk in beeld te brengen zijn. Wie gingen er ineens met sprongen voorruit in hun loopbaan of hadden in diezelfde periode ineens meer geld of middelen ter beschikking. Als mensen verbonden aan al die doodlopende onderzoeken over een bepaalde periode dezelfde voordelen hebben gekend.  Ook nu worden de nieuwe terroristen gechanteerd met beweringen dat ze o.a dierenporno keken. Dit om ze ook bij hun oude strijdmakkers in onmin te brengen en ze op die manier laten wankelen en te laten getuigen over de organisaties waar ze deel van uitmaakten. Het spek begint echter te stinken dat ze dus tijden het opbouwen van deze dossiers al precies weten waar en wanneer een verdachte ergens was. Men heeft dus niet ingegrepen op tijden dat het kon en er zijn dus onnodig mensen levens in gevaar geweest

Re: Dossier Pinon

coconut wrote:

Wie die nummering heeft aangepast weet ik niet. Wie eiste dat de stukken bij hem kwamen, ook al kwamen ze hem in feite niet toe weet ik wel. Wie op een bepaald moment opmerkte dat er stukken ontbraken weet ik ook. Jullie ook trouwens.

Sorry dat ik geen namen noem, ik wil niet meer horen dat ik de nabestaanden etc...

Veel tamtam en modder maar geen munitie. Misschien eens bij stil staan dat de ontbrekende stukken meer in relatie staan met de uitvoerders opdrachtgevers. Misschien is er wel een link met een wapenhandelaar in kogelvrije vesten die bepaalde clubs bezocht in de buurt van Nijvel. En bij de rijkswacht moeten ze niet doen of ze van niets weten. 

Straf hé.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Dossier Pinon

Die munitie hadden jullie gekregen
En neen, niet straf, herlees mijn post op jullie forum
"Terwijl binnen seksfeestjes met kinderen aan de gang waren,hielden rijkswachters buiten de wacht. Op bevel van de generale staf." Dat zeggen Gerard Bihay en Franz Balfroid, twee ex-BOB’ers die weggepest werden uit het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Bihay en Balfroid werden gisteren ondervraagd door de parlementscommissie [Tweede Bendecommissie] naar de Bende van Nijvel. Ze schetsten een ontluisterend beeld van de rijkswachttop en het gerecht.

"We wilden de rijkswachters terugvinden die ingezet waren voor het beveiligen van de Roze Balletten (*), waarop rijkswachtgeneraal Fernand Beaurir aanwezig was. Maar toen we hen begonnen op te sporen, werden we weggepest, niet in het minst door de Nijvelse procureur Jean Deprêtre", aldus de ex-BOB'ers.

Ook onderzoeksrechter Schlicker kreeg een veeg uit de pan. "Hij was het kinderseksdossier aan het inkijken en vertelde dat er een foto instak van Beaurir 'op zijn eenvoudigst …'" De foto van de naakte Beaurir blijkt nu spoorloos. "Bizar", reageerde commissielid Landuyt, "Ik denk niet dat de twee getuigen logen".

Bihay en Balfroid zeggen dat ze het spoor van de seksfeesten ontdekten na ondervraging van de weduwe van de restauranthouder, die door de Bende doodgeschoten werd in Ohain. "Ze vertelde over vergaderingen tussen Beaurir en een Brusselse vastgoedmakelaar, die politicus Guy Mathot geld toestopte voor een villa waar ooit Roze Balletten plaatsvonden".



Munitie genoeg ??? Stond op jullie forum, ik gepost

Wie eiste die stukken op ook al kwamen ze hem niet toe?
Jean Deprêtre

Re: Dossier Pinon

coconut wrote:

Bihay en Balfroid zeggen dat ze het spoor van de seksfeesten ontdekten na ondervraging van de weduwe van de restauranthouder, die door de Bende doodgeschoten werd in Ohain. "Ze vertelde over vergaderingen tussen Beaurir ..................

Wie eiste die stukken op ook al kwamen ze hem niet toe?
Jean Deprêtre

Dit is een herhaling van wat ontbreekt. Sta me toe te melden dat de namen en verbanden die in die stukken staan niet op het net voorkomen. De gene die zogezegd weet hebben van de ontbrekende stukken weten niet wat er instaat. nochtans is het uitermate interessant. Daarmee dat ik schrijf veel tamtam maar geen munitie.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Dossier Pinon

Wim wrote:

Ik blijf toch met vragen zitten ...

Bijvoorbeeld, wanneer heeft hij (Latinus) dat dossier in handen gekregen van (als wat Libert zegt de waarheid is) van Lecerf? En ook, waarom, in welke omstandigheden.

Kreeg Latinus dat, op een moment dat hij zich al minder goed in zijn vel voelde, of had hij dat reeds langer dan dat in zijn bezit?
Stond er dienst voor het verkrijgen van dit dossier een prijs/dienst tegenover? Zo ja, welke?

Ik stel die vragen, omdat zo zwaar dossier toch niet 'zomaar' van de ene hand overgaat in de andere. Zo een dossier is wel iets waard.

Een heel belangrijke en cruciale vraag. Waarbij de weg die het aflegt en het moment waarop het belangrijk wordt heel belangrijk is in verband met de ontbrekende stuken. Latinus zal dit al langer in zijn bezit hebben gehad dan 83 maar werd er wel bang en zenuwachtig van na Nijvel. Zoals ik eerder schreef zal dit meer over de daders en omgeving gaan dan over de slachtoffers. Lecref heeft het dossier van de namen die in de ontbrekende stukken voorkomen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.