1

(46 replies, posted in Bibliografie)

Voor de jongere generatie vond ik dit een perfecte introductie.

Ik ben van Aalst en de bende van Nijvel was voor mij gewoon de overval die gebeurd was in de Delhaize. Het was pas na het lezen van David zijn eerste boek dat ik ben te weten gekomen wat de bende van Nijvel kon zijn. En daar door ben ik meer info beginnen opzoeken en hier op het forum terecht gekomen (meer lezer dan schrijver). Ik denk dat deze podcast hetzelfde effect zou hebben. Mischien is dit wel te zien in het aantal bezoeken naar de website.

Ik vond wel dat ze over sommige dingen te licht gingen. Zoals WNP. Voor hun was dit precies maar een scoutsgroep je dat hun wat wou bewijzen.
Ook het feit dat Patrick Haemers bij Aalst zou betrokken zijn kon ook niet. Dit zou ik zomaar niet negeren.

2

(79 replies, posted in Magistraten)

Ik ben het boek aan het lezen van Walter De Smedt, en hij is idd niet mals voor Troch. Laat blijken dat Troch bepaalde zaken ivm de Bende van Nijvel niet wou onderzoeken.

Momenteel dit boek aan het lezen. Bevat nog interessante informatie en leest vlot.

4

(269 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Een nieuwe documentaire of documentaire reeks (zoals Netflix ze maakt) zou de jongere generatie het nodige kunnen uitleggen.

5

(76 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ben wrote:

Bij de plek waar Philippe C.de daders zag, werden op donderdag 30 september 2004, twee kogelkoppen en twee hulzen gevonden waarvan Eddy Vos op een gegeven moment zei dat deze uit de Ingram zouden zijn gekomen. Deze zaten volgens Eddy Vos ook op de juiste diepte.

Als die twee kogels effectief gebruikt zijn om de "killer" te vermoorden, kan men dan na twintig jaar nog DNA (of bloed) vinden op die kogelkoppen?

In het nieuw boek van David Van de Steen spreekt men ook over de gevonden kogelkoppen.

(...) Precies op de plek die de getuige aanduidt, vinden speurders twee negen millimeter kogels in de grond. Ze zitten tien tot vijftien centimeter diep, iemand heeft ze dus van dichtbij naar de grond afgevuurd. Bijvoorbeeld, denken de speurders, om een gewonde kompaan af te maken. Een paar meter verder vinden ze ook twee kogelhulzen.

Dit maakt het verhaal, dat Eddy Nevens raak heeft geschoten, meer plausible. De gewonde "killer" was een blok aan het been geworden.