51

(156 replies, posted in 1980-1989)

Overval op waardentransport in Zaventem op 25 oktober 1982 waarbij veiligheidsagent Zwarts om het leven kwam. Daders waren uitgerust met een Taunus met rijkswachtkenmerken, rijkswachtuniformen en zeer opvallend alle 4 bewapend met een Engelse stengun uit de Tweede Wereldoorlog.

Waarschijnlijk voor de “uniformiteit”, hadden ze enkel van dit wapen 4 stuks. Als getuigen aangeven dat deze daders over 4 stenguns beschikten, dan moeten we dit aannemen dat dit zo was, omdat dit wapen zeer unieke typische kenmerken heeft. (Lange lader dwars horizontaal en precies door een doe-het-zelver met een laspost in elkaar gezet.)

Keuze van wapen leek me altijd bizar. Leuk voor re-enactment rollenspelen en eerder terug te vinden in een wapenverzameling van verzamelaars betreffende WOII. 4 UZI’ of FAL’s, ja, maar geen WO2 onbetrouwbare wapens.

Uit het document dat Ruf postte:

Op pagina 170 van dit document:

La découverte du box "Apollon".
16.7. I. Le 3 janvier 1989, une femme qui n' a pas été identifiée a loué sous faux nom de "de blanger" Ie box de garage n° 404 situé dans Ie complexe immobilier "Apollon", 733, chaussée d' Alsemberg à Uccle.

Op pagina 171 in de lijst van gevonden wapens in deze box:

- quatre mitraillettes Sten

Dit zou wel heel erg toeval zijn. Bij één van de grootste overvallen op Zaventem gebruikte de daders 4 Stens oude WO2 machinepistolen met een bedenkelijke betrouwbaarheid en in een box toebehorend aan de meest bekende overvalbende in België worden er 4 Stens gevonden. Bizar.

Laat me nog volgende commentaar toevoeren. In de jaren volgend op 1982 werd er bij geen enkele vorm van zwaar banditisme dergelijk wapen gebruikt. Logisch vanwege zijn ouderdoms-onbetrouwbaarheid. Het wapen hoort immers thuis op militaria-beurzen en niet om 30 jaar na WO2 te gaan gebruiken voor dergelijke feiten

Waarom werden deze wapens dan jaren lang bewaard? Niet omwille van hun bijzondere eigenschappen? Interessant chantagemiddel? Waren er bende Haemers-leden aanwezig bij de overval in Zaventem of leverden ze enkel de wapens of waren deze wapens het ultieme bewijs tegen verdachten van deze overval?

Toch wat voer voor discussie die bepaalde links wel eens kunnen verduidelijken.

52

(29 replies, posted in Andere Personen)

Dit kan naar mijn mening zeer goed gestaafd worden door de onderzoekers, door onderzoek van sociale documenten, werkfiches, loon of uitkeringen, wanneer werden de laatste sociale bijdragen betaald (man bouwde ook pensioenrechten op als hij werkte), enz. Zou meer zeggen dan een ticket over de aankoop van wat worsten of een gehoorde taal. A charge of à décharge.

53

(328 replies, posted in Andere Personen)

Beste P-51, blijf toch maar uw gedacht zeggen op dit forum. Ik heb nog nooit bij een post van u gedacht, wat vertelt die man of vrouw nu iets raars. Hoe meer mensen dit forum levend houden, hoe beter. Ongeacht de verschillende meningen.

54

(115 replies, posted in Politiek & Business)

Dat is een mooie quote. Die ga ik wel eens van je stelen als het uitkomt.

55

(115 replies, posted in Politiek & Business)

Gol vond de Belgische veiligheidsdiensten niet zo professioneel. Zeker minderwaardig aan zijn Mossad-vrienden. Het zou me niet verbazen dat hij deze buitenlandse dienst faciliteerde vanuit zijn kabinet. Hij had er zeker mee gescoord als hij het mysterie had opgelost onder zijn ministerschap van justitie en een eerste ministerschap vervolgens bijna voor de hand liggend. (Denk maar aan de populariteit van de politici - witte ridders na de Dutroux commissie.)

De afgebroken uitspraak "Wat betekenen die enkele doden ..." doet me eerder denken, gezien zijn afkomst en missie, aan dat hij wou zeggen wat betekenen enkele doden ... t.o.v. de holocaust. Dat zal hij wel gedacht hebben, maar het niet durven uitspreken. Misschien moeten we er niet meer achter zoeken, een echte slip of the tongue, maar niet wat anderen er van maakten.

56

(328 replies, posted in Andere Personen)

Het is maar een bedenking maar die Hilton-vergadering is bij mijn weten ook niet meer dan een verklaring van een X2 getuige.

Aanwezigen volgens deze getuige: de vrouw van Bouhouche, Paul Vanden Boeynants, Willy De Clercq, Wilfried Martens, Delvoie, een Karel, Jean Gol, Philippe Moureaux en dat is niemand opgevalllen. Juist de paus was er niet bij. Geen garcon, geen barman, geen hotelbediende, geen portier, geen hotelsecurity, geen journalist, ... die iets gezien heeft. Daar moeten toch ook een pak auto's, chauffeurs en bewaking bij geweest zijn dan.

En zoals LEO terecht schrijft, als er iets geheimzinnigs te bespreken was, zou men dan de luwte van een kasteel of klooster met achteringang niet gekozen hebben in plaats van de Hilton.

57

(328 replies, posted in Andere Personen)

Getuigenissen Aalst in reportage VTM. Zie ook minuut 14:30 - Frans » YouTube

58

(328 replies, posted in Andere Personen)

Dat is gek, want in een interview in Humo verklaart het jongste broertje van deze getuige, die met zijn zus verstopt zat in de Delhaize binnen tijdens deze verschrikkelijke feiten, dat zijn zus had gezegd Frans te horen praten.

Misschien kan getuige zelf er nog iets over kwijt (als ze dat wil natuurlijk). Daar zou ik meer waarde aan hechten dan wat de zus zegt die er niet bij was.

59

(328 replies, posted in Andere Personen)

Los van het verminderde cognitieve vermogen van een slachtoffer op zo een moment. Eerste prioriteit is overleven, niet waarnemen.

60

(328 replies, posted in Andere Personen)

Coconut, ik was bijna hetzelfde als jou aan het schrijven. Eigenlijk samenvattend. Imazibraine trekt conclusies die heel snel door de bocht gaan. Reagerend op zijn zin "Geen van beiden was dus in staat om Berbers spreken." Ik neem aan dat beide bedoelde heren niet achterlijk waren en in staat om een andere taal te leren smile, al is het misschien maar mondjesmaat noodzakelijk. Voor de rest stond in mijn antwoord bijna hetzelfde als wat jij schrijft.