1

(903 replies, posted in Bende De Staerke)

On peut aussi se venger en mentant.

Je kunt ook wraak nemen door te liegen.

2

(903 replies, posted in Bende De Staerke)

Gloacoster, Wat zou de reden zijn voor deze  "wraak"?

3

(782 replies, posted in Westland New Post)

Pareil au Colruyt?

Zelfde als Colruyt?

kenza wrote:

Dus op de bewuste avond waren er een paar bekende gangsterbendes in de val gelokt en sloeg de echte bende genadeloos toe om alles in de schoenen van de gekende bendes te schuiven
Het stelt mij wel een beetje gerust dat men weet waar men moet zoeken en men toch al weet wie er achter zit

4

(903 replies, posted in Bende De Staerke)

Pyreneeën, in dit geval zijn de belangen meervoudig. De verschillende 'echelons' pakken alles wat ze kunnen, van pakjes koffie en pralines tot verkiezingsuitslagen.

5

(903 replies, posted in Bende De Staerke)

Ik heb lang vastgehouden aan het idee dat de massamoorden van de tweede golf terroristische aanslagen zijn vermomd als een overval, bedoeld om de publieke opinie te beïnvloeden: de Belgische staat is niet eens in staat om mensen veilig te laten winkelen. Wie inbraken zegt, zegt inbrekers. Het was dus nodig. Maar kunnen we ons voorstellen dat iemand als Philippe De Staerke, ook al had hij een indrukwekkend bandieten-cv, voor een paar duizend euro zonder reden vrouwen en kinderen zou kunnen afslachten? Niet ik. Het is maar een vermoeden, en ik heb geen sympathie voor hem.

6

(903 replies, posted in Bende De Staerke)

P-51 wrote:

Getuigen wijzen rechtstreeks in de richting van de betrokkenheid van Philippe De Staerke. Of toch minstens één bevoorrechte getuige : RDJ. Lees nog even na wat Hilde Geens hierover neergeschreven heeft. Ik denk dat ze veel dichter bij de waarheid zit/zat dan eender welk forumlid hier.

Kunt u alstublieft iets meer zeggen. Het lijkt erop dat het begrijpen van dit boek erg moeilijk is (vooral voor Franstaligen). Dank je.

7

(903 replies, posted in Bende De Staerke)

Ik las dat Philippe De Staerke nog moet leven met "levensverzekering". Misschien is zijn beste levensverzekering om het hele ding te negeren? De schijn niet vertrouwen is niet per se naïviteit.

8

(903 replies, posted in Bende De Staerke)

cascade, je hebt gelijk. In plaats van 'vastgesteld' had ik 'bevestigd' moeten zeggen door de metgezel van Philippe De Staerke, wat het niet noodzakelijk waar maakt, vooral omdat ze het bij het verkeerde eind had op de dag van de aanval.

9

(903 replies, posted in Bende De Staerke)

Er is ook de modus operandi in Aalst, die het tegenovergestelde is van die van Philippe De Staerke in zijn talrijke inbraken (geen slachtoffers, nooit). Er zijn gangsters die niet zo "schoon" zijn ... waaronder een zekere Patrick Haemers, die getuigen zeggen te hebben gezien tijdens de aanval. Om te zeggen dat Philippe De Staerke een TBW is, gaat een beetje snel in de baan, lijkt hij mij.

10

(903 replies, posted in Bende De Staerke)

De gevestigde aanwezigheid van Philippe De Staerke in Aalst op 11 november 1985, voor de aanslag, in Delhaize zelf volgens zijn toenmalige metgezel, is 'verontrustend'. Het suggereert een verband tussen Philippe De Staerke en deze aanval. Maar wat is deze link? Het is moeilijk om iemand die van plan is om 's avonds de Delhaize in Aalst aan te vallen daar in het volle zicht te zien lopen. Is deze mogelijke link opzettelijk gecreëerd zonder zijn medeweten?