91

(203 replies, posted in Andere Personen)

Om iets meer in 'detail' te antwoorden op EricF zijn vraag.

Bruno Vandeuren vs Robert Beijer:

De vietnamees Loc T werd samen met Bruno Vandeuren betrapt in de parkeergarage Beau Site, de avond na de overval bij Dekaise. Deze vietnamees legde een band tussen de inmiddels vermoorde Bruno Vandeuren en Robert Beijer. Hij was vriend, zakenpartner en tipgever van laatstvernoemde. Samengevat was hij dus het levende verband. Dat ze elkaar degelijk kende en zaken deden in 1982 is aan de ene auteur bevestigd, aan de andere dan weer ontkend.

Bruno Vandeuren vs Bouhouche:

Bouhouche huurde de boxen 144, 150 en 179, Vandeuren 'leende' de garage van hergé. Meer overduidelijke linken, als je dit een echte link kan noemen, vind ik niet meteen terug.

Wat wel als een indirecte link kan aangebracht worden: Vandeuren bekende aan Goffinon dat hij de wapens tijdelijk langs Bultot heeft ondergebracht, Guffinon was hier blijkbaar reeds van op de hoogte.

Jean Bultot was een van de beste 'schutter' maatjes van Bouhouche

92

(147 replies, posted in Andere Personen)

Ben wrote:

Martial Lekeu diende in de brigade van Tenneville van 1979 tot 1983, nadien werd hij overgeplaatst naar de brigade van Vaux-sur-Sûre. In 1984 heeft hij de rijkswacht verlaten. Bij de vondst in Ronquières zat ook een sleutel. De onderzoekers vroegen zich af of deze sleutel niet toebehoorde aan het bureau van Lekeu bij de rijkswacht van Vaux-Sur-Sûre

Is er nog iets van deze sleutel terechtgekomen? Was het de bedoeling om een link naar Lekeu te leggen?

93

(718 replies, posted in 1982)

Robert Darville is een ex WNP lid, en volgens mij een rode draad tussen de Bende van Nijvel en de Bende Haemers. Misschien moeten we deze persoon van wat korter bekijken zoals onze franse collega's.

94

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Om het motief van de moord op Mendez aan Bouhouche te linken kan ik enkel onderstaande meegeven.

  • Een openstaande schuld die Bouhouche niet meteen ging afbetalen

  • De wapens die gestolen werden bij Mendez waren bijzaak, het ging om de H&K met geluidsdemper, maar werd niet gevonden omdat die in een dubbele bodem in Mendez zijn kast lag. Na de moord bracht de familie dit wapen naar de politie en zeiden ze dat Mendez dit van Bouhouche had (gestolen uit het SIE).

Mendez wist dat zijn wapens gebruikt zijn bij de overval van de bende, want hij had ze niet allemaal als gestolen opgegeven. Daarom werd hij nerveus & gespannen, uit angst dat hij zou spreken heeft Bouhouche hem nadien vermoord.

Is dit het wat jij zoekt?

95

(1,148 replies, posted in 1983)

the end, stel ik het correct dat jij de juiste feiten / handelingen voor jou hebt liggen? Zo ja, kan je deze met ons delen aangezien de naslagwerken de bal mis slaan.

96

(65 replies, posted in Organisaties)

Tot in welke graad zijn de VMO acties rechtstreeks met de bende te linken? Zelf ben ik het niet steeds eens met de CWB, al kan ik de beslissing om dit spoor af te breken verstaan.

97

(203 replies, posted in Andere Personen)

Met de vervroegde vrijlating van Bruno Vandeuren klopt iets niet, Bultot had steeds de indruk dat hij nog iets te vertellen had. Had dit iets te maken met het valse spoor zoals the end aangeeft? In ieder geval lijkt het mij dat ze een lastige getuige uit de weg geruimd hebben. Wie had er destijds de macht om iemand vervroegd vrij te laten, en wie heeft dit in zijn geval beslist?

98

(58 replies, posted in Bende Haemers)

Dag Reneke, dit staat in het boek EPO - De bende van nijvel (online versie). Ook zou er 2 weken na de aanslag in het staatsblad staan dat Ciolini, onder de strofirma SIS, een bedrijf had opgericht ter beveiliging van grote handelspanden. Zoeken we deze persoon, ik denk het niet ... the end, kan je iets meer vertellen?

99

(58 replies, posted in Bende Haemers)

Elio Ciolini lijkt mij inderdaad een interessant figuur. Hij was het die er voor zorgde dat de raids van '85 een heel stuk gewelddadiger werden, en hij was eveneens gelinkt met de bende Haemers. Op een bepaald punt zijn de bende van Nijvel & Haemers meer in contact met elkaar gekomen dan dat het blote oog laat zien.

100

(154 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Heeft Mayerus er een rol in te spelen?