101

(8 replies, posted in Politiek & Business)

Smets onderhield een nauwe band met Emile Lecerf, de hoofdredacteur van NEM een oudgediende van OSS, de voorloper van de CIA.
Via Lecerf bestond een link met een groep internationaal beruchte huurlingen die niet voor alleen veel geld maar ook uit anticommunistische overwegingen graag in actie kwamen.

Centraal stond de Franse ex-kolonel Maurice Robert, die sterke banden onderhield met de Franse contraspionage SDECE en SAC. Latinus maakte ooit een schema waarop men de contacten kon aflezen van Charles Mazey, een huurling die actief was in Katanga en zijn cafe La Renaissance als dekmantel gebruikte voor contacten met huurlingenpopulatie in Brussel.  (Guy Bouten)

Is het niet Emile Lecerf die Latinus aan Faez Al Ajjaz introduceerde?

102

(164 replies, posted in Staatsveiligheid)

The End, dank je voor jouw advies! Kan je iets meer uitleg of tip geven? Op deze manier kunnen we meedenken en mss toevoegen.
Zeer lange tijd & vandaag nog in leven?

103

(164 replies, posted in Staatsveiligheid)

Dank je EricF voor de reply, makkelijk zo een menselijke databank! smile Dan is het aan mij om de komende dagen te zoeken wat Smets nadien in zijn schild heeft gevoerd en/of de data van het document klopt.

104

(164 replies, posted in Staatsveiligheid)

Aubanel, mijnheer X is in mijn mening Christian Smets. De informatie tussen de haakjes ( ) heb ik er zelf bij gezet om aan te tonen dat dit zeker op Christian Smets kan slagen. Wie de nota heeft uitgegeven, daar heb ik geen idee van. Vos zou ooit aan Bonvoisin bevestigd hebben dat het duplicaat van Bonvoisin idd om een origineel gaat. Aan de andere zijde had Bonvoisin enorm veel valse lege documenten liggen, en was het koude oorlog tussen hem & staatsveiligheid.

105

(164 replies, posted in Staatsveiligheid)

Mijnheer X = Christian Smets. Ze hadden hem niet meer in de hand, niet bang van de waarheid om te vormen, infiltratie in de WNP, voorspellen van de aanslagen, ...

Le mieux est l'ennemi du bien, het probleem is niet dat hij niet doet wat hij moet, integendeel (infiltratie bij extreem rechts), dat hij spontaan te veel doet (schaduwlessen, excecuties). Het zou gevaarlijk kunnen zijn om hem op zijn plaats te houden (WNP). Er zullen te allen kante interventies nodig zijn om hem te grote problemen te besparen. Naar het schijnt is het nu al goed uit de hand aan het lopen (oprichten van nieuwe extreem rechtse tak?).

106

(237 replies, posted in Staatsveiligheid)

Ben wrote:
Ben wrote:

Maurice Lammers, de vader van Eric Lammers, en lid van een schietclub, heeft in aanwezigheid van zijn advocaat en van zijn zoon aan de getuige [René Haquin] verklaard dat Christian Smets, documenten in de hand, hem had gevraagd om een aantal jachtwapens samen te brengen.

Zou dit een motief kunnen zijn voor de diefstal in Dinant van het jachtgeweer van Centaure? (Dan moeten we wel eerst weten wanneer die vraag juist werd gesteld door Smets.) In dit opzicht kan het ook interessant zijn om te weten dat er in de zakken in Ronquières twee jachtgeweren zaten: de Centaure en de jachtkarabijn kaliber .22.

Er wordt al eens gezegd dat de Mossad deze zakken in het water geworpen heeft om het onderzoek vooruit te helpen, dat zij het goed meende met België en enkel uiterst rechts onder bedwang wilden houden. Aan het hele Ronquières verhaal hangt een geurtje, who knows!

107

(60 replies, posted in 1982)

Hypothese

In mijn mening is de Volkswagen Santana bewust gestolen in de garage te Lembeek. Het is gissen naar de onderliggende reden, al heeft het bendelid dat als garagist bestempeld wordt, en/of de chauffeur hier wel een zeggen in gehad. In ieder geval kunnen we er van uitgaan dat er heel wat gesleuteld werd aan deze wagen (snelheid opdrijven etc.) Misschien is men er later achtergekomen dat een Volkswagen Golf om deze 'sleutel' reden meer ideaal was.

Wanneer ik Elsene hoor, denk ik meteen aan Bouhouche die deze plaats op zijn duim kent. Via zijn informatie kanalen zal hij snel te weten komen dat er een VW Santana is aangekocht door een particulier welke net hetzelfde model + kleur is als dewelke zij willen stelen. Er wordt opdracht gegeven om de nummeplaten te ontvreemden, en om het makkelijk te houden wordt er een Austin Allegro (niet opvallend) gestolen.

Wie de wagen in Lembeek gestolen heeft, geen idee ... al gaat mijn vermoeden naar een bepaald lid van clan De Staerke uit ... had een voorliefde om wagens in garages te stelen, wetende dat ook Philippe niet handig was in het starten van gestolen wagens (voorval ontsnapping Doornik).

Finn, ik zou eerder zeggen dat de handlangers van de bende van nijvel deze wagen gestolen hebben.

Lagen er zweedse papieren in de uitgebrande santana om geen onmiddelijke link met Lembeek te leggen?

108

(58 replies, posted in Westland New Post)

Aubanel wrote:

Charly, ik denk dat er zelfs meer personen zijn die als killer hebben gefungeerd. Maar van V. heb ik nooit gezegd dat hij de killer zou zijn, wel dat hij als dusdanig in 1997 herkend werd door Djuroski jr. Ik ga ervan uit dat er door de organisatoren van de overvallen een spel met gelijkenissen is gespeeld (bijvoorbeeld Libert/Delperdange/Bonkoffsky). De vraag blijft wie uit de gedesavoueerde, verwijderde en gechanteerde leden van de Diane-groep tot daden is overgegaan. En op die vraag hoorde ik al verschillende keren de naam van Mirko Tavra. Ik heb trouwens twee foto's van hem die corresponderen met de latere robotfoto's van de killer. Of V. en Tavra elkaar kenden, weet ik eerlijk gezegd niet.

Aubanel, ook ik wil jou graag volgen in de stelling dat er meerdere killers aan het werk waren, dit niet enkel op het gebied van de 'pleasure to kill' te meten.
Kijk bijvoorbeeld naar Delperdange die jij hier aanhaalt, voor CWB zeer lang één van de hoofdverdachten geweest (Eddy Vos), toch hebben wij haast maar 5 keer dat zijn naam op het gehele forum voorkomt.
Robotfoto's van een bepaald feit komen zéér in aanmerking tot hem = reden dat CWB hem als mogelijke hoofdverdachte heeft bestempeld.
Echter blijkt een DNA staal van de killer niet met zijn DNA overeen te komen.
Tot hoe ver kunnen CWB & Eddy Vos bewijzen dat er maar 1 killer was over deze gehele tijdspanne van raids?

109

(49 replies, posted in Bewijsstukken)

Deze kaart is inderdaad een kalender, uitgegeven door Esso, de bekende eeuwigdurende kalender.
Meerbepaald is er een raster op de achterkant van deze kaart bestaande uit data waardoor, bij het verschuiven van dit raster, de correcte dagen afgelezen worden. Wat dus gebruikt werd als parkeerkaart.
De dag van vandaag vind je deze bv in het centrum Gent terug, maar met een laagje dat je moet wegkrabben.
Ik stuur een mailtje naar ben met vraag om deze foto op te laden (lijkt me niet te lukken).

110

(49 replies, posted in Bewijsstukken)

Zwitserland lijkt me inderdaad een plaats die vaak voorkomt bij verdachten die België ontvluchten, waaronder Lekeu.