2,141

(41 replies, posted in Politiek & Business)

Litwak (wie is dat trouwens, is er meer info over die man?), Zwirn en Verhoeft zijn van Joodse origine (net zoals Przedborski overigens) hoewel Noël antisemiet is (bewonderaar Hitler, agressie op zijn vrouw na ontdekken davidster)? Ook zou Noël geen geslacht hebben maar toch pedofiel zijn?

Dat lijkt me nogal contradictorisch allemaal, wat natuurlijk niet betekent dat het niet waar kan zijn: macht is paradoxaal van natuur. Zo vind ik het ook vreemd dat iemand als Demol tegelijk Vlaams-Nationalistisch kan zijn (Vlaams Belang) en toch ook ijverde voor Franstalig extreem-rechts. Maar dit terzijde.

2,142

(41 replies, posted in Politiek & Business)

Ik ben het alvast met je eens dat het dossier Cams in het licht van de nieuwe informatie een serieuze onderzoekspiste oplevert die absolute prioriteit zou moeten krijgen. Ik vermoed dat de rol die Verhoeft speelde in Parc Savoy en Mirano gedocumenteerd kan worden met officiële documenten? De linken Dumont-Cryns-Verhoeft-Noël-Bonvoisin en Bultot-Noël-Mendez zijn bijzonder interessant maar meer concreet materiaal is nodig om dit hard te maken. Het is alleszins een piste waar ik wil in geloven.

De pistes Gladio-Noël en Noël-Bende Haemers vind ik, gebaseerd op wat je tot nu toe aanbrengt, minder overtuigend. Weet zegt je getuige over het ongeluk van Noël - heeft zij geen persoonlijke hypothese?

2,143

(41 replies, posted in Politiek & Business)

Beste Swan, als dat allemaal waar zou zijn ben je hier samen met je getuige aan het zorgen voor één van de grootste doorbraken in het dossier ooit. Weet jij meer over de dood van Noël? Heeft je getuige geen weet van wie achter het "ongeluk" zou kunnen zitten? En zou Noël niet in aanmerkingen kunnen komen als de veel besproken meneer "X" gezien zijn profiel en zijn banden met de Staatsveiligheid?

2,144

(110 replies, posted in Andere Personen)

"In haar verhoor zegt Tamara Toumaniantz weet te hebben van contacten tussen haar halfbroer en een Brusselse homofiele advocaat, die zouden zijn doorgegaan tot in 1985."

Een merkwaardig zinnetje waar niet nader op in gegaan wordt. Iemand weet wie de Brusselse advocaat is? Of zou kunnen zijn? Er zijn een aantal verdachte Brusselse advocaten genoemd in de dossiers - misschien is dit een piste? Indien deze advocaat Dumont zou zijn (bekend als homofiel en sexueel frivool) dan begin ik Toumaniantz toch wel heel hard te verdenken. Niemand meer info?

2,145

(20 replies, posted in Politiek & Business)

Blijkbaar is Dumont niet almachtig, hij werd eind juni veroordeeld voor onfrisse praktijken. Weet iemand hier meer over? Er is ook sprake van proxenetisme door E. Neven. Zeer interessant!

"Eh bien qu'il y a un complice. Un certain Erik Neven. Proxénète de profession et condamné à 7 ans ferme à Liège, il part en cavale. Et il trouve refuge au Sénégal, un pays qui n'a pas d'accord d'extradition avec la Belgique."

Zie ondermeer www.actu24.be en www.dhnet.be.

Ik vind dat Dumont trouwens wat meer aandacht verdient gezien zijn opmerkelijke tegenwoordigheid in vele van de dossiers. Deze zin was bvb ook zeer interessant: "Et puis un mois pour avoir été surpris sur le parking du parlement bruxellois dans une voiture, au beau milieu d'une partie fine." De man heeft een bewezen "roze" achtergrond. Hoe zat dit juist?

Op Facebook is de man te vinden (interessant voor het bestuderen van zijn vriendenkring).

2,146

(164 replies, posted in Staatsveiligheid)

Ik zie niet waarom punt 4 zou tegenspreken dat het om Nihoul zou kunnen gaan. Wat betreft het organiseren van bezwarende roze activiteiten (met of zonder minderjarigen), lijkt mij dat net iemand die eerder te veel van het goede doet (waar "de realiteit de fictie overtreft"). Als hij inderdaad betrokken zou zijn bij de zaak Van Hees, dan zou dat een voorbeeld zijn van hoe het "uit de hand kan lopen" en hoe er "interventies nodig kunnen zijn" (op niveau van parket). Er zijn nog voorbeelden.

Ik geef toe: het is een wat wilde speculatie maar ik acht ze niet onaanemelijk. Ik geloof veel minder in de piste van een "onbekende buitenlander", hoewel ik dat niet kan uitsluiten. Ik verwacht wel degelijk één van de hoofdrolspelers uit het dossier. De persoon die best aansluit bij de profielschets (en die is toch behoorlijk specifiek: masochistisch, megalomaan, ...) is voor mij Nihoul. Maar ik zie misschien iemand over het hoofd?

2,147

(782 replies, posted in Westland New Post)

Ik volg Ben. Als ik afga op de beschikbare info lijkt WNP me inderdaad eerder een verzameling nutcases te zijn dan een echte machtige en georganiseerde groepering. Wat niet betekent dat de groep niet nuttig kon zijn in de Gladio-type beweging voor bvb het opknappen van vuile werkjes hier en daar. Een kwestie van de kinderen cowboy en indiaan te laten spelen maar, wanneer nodig, vanuit "hogere regionen" hier en daar wat bij te sturen. Maar steeds het kleinere werk. De zware acties kwamen van elders.

2,148

(782 replies, posted in Westland New Post)

Zo zie ik het ook: een versplintering van verscheidene groeperingen, niet noodzakelijk op de hoogte van elkaars actie. Als ik al met een hypothese over de hele zaak moet komen, dan is het zoals ik in het plaatje hierboven aangegeven heb.

De Gladio-strekking die bij zijn activiteiten gebruik maakt, met tussenkomst van de Staatsveiligheid en politiek Rechts, van allerlei semi-criminele bendes, die elk hun eigen dynamiek hebben. In eerste instantie vooral gericht op de Strategie van de Spanning met als doel het shiften naar een anti-linkse, autoritaire politiestaat. Maar al gauw komt er dan van alles bij kijken: de politieke pionen à la VdB die zich wentelen in hun eigen vet, machtspelletjes, excessen, ...

2,149

(20 replies, posted in Organisaties)

Natuurlijk biggus dickus, versta me niet verkeerd: mijn opmerking was helemaal niet aan jouw adres gericht. Ik ben overigens van mening dat het wel degelijk nuttig was om dit bericht van Dussart hier te plaatsen (het forum dient inderdaad zijn brede kijk te behouden). En hoewel ik het geen geloofwaardige piste vind, het is wel degelijk een piste. Vandaar ook mijn reactie.

Ik wil trouwens best wel geloof hechten aan het feit dat bepaalde betrokken figuren tot Opus Dei behoren, ben er zelfs van overtuigd. Maar dat betekent niet dat Opus Dei de stuwende kracht achter het Grote Plan hoeft te zijn. Het is eerder een gevolg van het feit dat Opus Dei nu eenmaal dicht bij bepaalde ultraconservatieve, anti-communistische kringen staat.

2,150

(164 replies, posted in Staatsveiligheid)

Dan vergat ik nog dat Nihoul gewerkt heeft als informant voor de Rijkswacht. Zijn er ook indicaties dat hij diensten verleende aan de Staatsveiligheid? Dat zou mooi in dit plaatje passen.