31

(328 replies, posted in Andere Personen)

Bij het herlezen van de memoires van Robert Beijer ("Le dernier mensonge" p. 46) zie ik een verwijzing naar één van de aanslagen uit de reeks Goffinon - Vernaillen - Hoveniersstraat Antwerpen in oktober 1981 :

Toen Beijer werkte bij de sectie 'info' van de BOB van Brussel (een soort inlichtingendienst van de Rijkswacht) vroeg Bouhouche hem enkele dossiers te mogen 'lenen", meer bepaald die van de aanslag op de synagoge in de Hoveniersstraat in Antwerpen.

Beijer maakt zich daarbij de bedenking : " ...J'avoue avoir pensé qu'il pouvait lui (Bouhouche) aussi servir une cause et agir pour le compte d'autres Maîtres. La situation aurait été assez piquante ..."

Hij lijkt hierbij te suggereren dat Bouhouche zich misschien in dezelfde situatie bevond als hij zelf : Beijer liet zich naar eigen zeggen tijdens zijn studies aanwerven door de KGB.

Over Bouhouche zegt Beijer dat hij banden had met Westland New Post.

Maar het één hoeft het ander niet uit te sluiten als zowel Bouhouche als Beijer dubbelspionnen waren voor de afdeling C.I. - Counter Intelligence van onze militaire inlichtingendienst. Alles wijst daar op, want zij namen beiden deel aan de aanslagen 'Goffinon' en 'Vernaillen'. Zij hebben die acties met niet al te veel enthousiasme uitgevoerd, want beiden mislukten.

Van Westland New Post werd gezegd dat het indertijd gefinancierd werd door de Belgische overheid (ABOS).

Dat zou er kunnen op wijzen dat zowel Bouhouche als Beijer zich hebben laten aanwerven door de Soviets, maar in werkelijkheid voor de C.I. werkten. Wanneer zij de opdracht kregen om Soviet/Palestijnse belangen te dienen konden zij dat uiteraard niet weigeren. Maar tegelijk moesten zij als C.I.-medewerkers vermijden slachtoffers te maken. Bij Vernaillen liep dat al mis, want zijn echtgenote, die niet het doelwit was, werd toch geraakt door één van de kogels.

Dan lijkt het niet onlogisch dat 'les Maîtres', de opdrachtgevers (in het jargon van Beijer : de KGB),  ook geïnteresseerd waren in het dossier van die andere aanslag : die in de joodse wijk van Antwerpen.

Drie aanslagen op 10 dagen tijd, net vóór het begin van het assisenproces van Abu Nidal -lid Saïd Al Nasser : het kan nauwelijks toeval zijn.

Is het dan denkbaar dat Abu Nidal alle verdere pogingen zou opgegeven heben om Saïd Al Nasser te bevrijden, nadat hij tot levenslang veroordeeld werd? Dat lag niet in de aard van die groepering.

Maar misschien paste de organisatie haar strategie wel aan en werd voortaan een beroep gedaan op 'broeders' in België waarvan meer betrouwbaarheid en motivatie verwacht mocht worden. Met andere woorden : Belliraj & co.

Zelfs dan moeten bepaalde inlichtingendiensten toch op de hoogte geweest zijn van de Abu Nidal - plannen, want Frankrijk had een infiltrant binnen Abu Nidal, zoals Minister Mark Eyskens later bevestigde.

Dat de KGB interesse betoonde voor de aanslagen van de Bende van Nijvel is een feit : onze toenmalige consul in Moskou, Christian Van Roy, vertelde jaren later nog regelmatig aan zijn collega's hoe zijn Russische huishoudster (een KGB-informante) hem voortdurend probeerde uit te horen over de reactie van de Belgische publieke opinie op de Delhaize-overvallen. Terwijl die huishoudster verder nooit belangstelling betoonde voor Belgische binnenlandse aangelegenheden ...

Christian Van Roy is nog in leven. Hem kennende zal hij ongetwijfeld bereid zijn dit te bevestigen aan elke journalist die geïnteresseerd zou zijn.

32

(74 replies, posted in Vragen)

Abu Nidal deed dat quasi nooit openlijk, maar altijd achter de schermen.

Als er toch een opeising kwam gebeurde dat onder een fictieve naam, zoals 'De soldaten van de gerechtigheid". Dat was het geval bij de ontvoering van dokter Jan Cools in Libanon.

Na de kaping van het Belgisch schip de Silco hebben ze meer dan twee jaar gewacht om de actie publiekelijk op te eisen, maar alles wijst er op dat de Belgische autoriteiten al veel langer op de hoogte waren.

33

(74 replies, posted in Vragen)

Ik heb geen plannen in die richting.

Ik heb al heel wat informatie gegeven in 2019, deels op het Nederlandstalig en deels op het Franstalig forum. 

Zoals eerder gezegd draait alles om de terrorist Abdelkader Belliraj, die in de jaren '80 aanslagen uitvoerde voor de Palestijnse terreurgroep Abu Nidal. Het doel van die aanslagen was druk uit te oefenen om de vrijlating te bekomen van  Abu Nidal-lid Saïd Al Nasser uit een Belgische gevangenis.

Ik kan met documenten aantonen dat de jongere broer van Abdelkader Belliraj, Benaïssa, op onverklaarbare wijze uit het Rijksregister verdween na de overval op de Delhaize in Aalst in november 1985.

En dat hij zes jaar later zogenaamd weer opdook, komende uit Marokko, met een foto die geen enkele gelijkenis vertoonde met de Benaïssa van vóór 1986.Ook zijn  handtekening verschilde totaal van de oorspronkelijke. Het gaat om stukken uit zijn vreemdelingendossier.

De 'nieuwe' Benaïssa kon in 1991 naar België komen via een visum gezinshereniging, na een huwelijk met een Marokkaanse die in Brussel woonde, Fatima Zemmouri. Deze Fatima was zes jaar ouder en hoogzwanger op het ogenblik van het huwelijk, naar alle waarschijnlijkheid niet van Benaïssa (die geen verblijfsrecht had in België).

De nieuwe Benaïssa bleek een draaideurcrimineel te zijn die al gauw een flink strafregister opbouwde, waardoor zijn aanvraag tot naturalisatie werd afgewezen. Hij scheidde binnen de kortste keren van Fatima Zemmouri en ging een nieuw (schijn)huwelijk aan met een vrouw uit Marokko, voor wie hij op zijn beurt de gezinshereniging aanvroeg. Om kort daarna zelf definitief te verdwijnen richting Marokko.

Een verdere aanwijzing dat deze Benaïssa niet de oorspronkelijke was, blijkt uit de verhoren,van Abdelkader Belliraj na zijn arrestatie voor terrorisme in Marokko in 2008.

Abdelkader geeft onmiddellijk alles toe wat de Marokkanen willen horen en bekent ongevraagd ook nog eens 6 politieke moorden in België, in opdracht van de Palestijnse terreurgroep Abu Nidal. Hij lijkt via die spontane bekentenis de aandacht te willen afleiden van zijn broer Benaïssa : hij zegt dat die in de jaren '80 te jong was om wat dan ook gedaan te hebben. Wat niet klopt : hij liegt over de leeftijd van zijn broer.

Maar de Marokkaanse onderzoeksrechter beschikt onverwacht snel over de bekentenis die hij nodig heeft, en naar Benaïssa wordt niet meer gezocht. Een meevaller voor Abdelkader Belliraj : een nader onderzoek had wel eens kunnen uitwijzen dat zijn broer al sinds 1985 van de kaart verdwenen was en niet naar Marokko uitgeweken was.  En dat zijn plotse 'opvolger' in 1991 iemand anders was ...

34

(74 replies, posted in Vragen)

Jij kent mij en ik ken jou, gloacoster. Van een nog niet zo ver verleden.

Je bent soms genoodzaakt om persoonlijk op dit forum tussen te komen omdat je niet het risico kan nemen om ondergeschikten in vertrouwen te nemen over de Staatsgeheimen. Dus moet je het stellen met jezelf en één enkele oudgediende van de desinformatie, die het beroepshalve gewoon is vlot Nederlands te schrijven. Question de mettre du beurre dans les épinards, tu sais.

Een geschreven Nederlands dat bij jou wat moeilijker ligt, zoals ik in de professionele context vroeger al kon vaststellen. In dat geval is een 'native speaker' -  veelschrijver altijd welkom als bondgenoot. En veel (te veel) schrijven dat kan hij, onder alle mogelijke aliassen.

Wat die kritiek betreft : anderen kunnen oordelen of die  concreter en geloofwaardiger is dan wat ik te zeggen heb.

35

(74 replies, posted in Vragen)

Het moet niet ver gezocht worden.

Als ik hier namen geef van informanten en agenten van de Staatsveiligheid en hun banden met Abdelkader Belliraj vrezen sommigen dat ik nog meer informatie zal naar buiten brengen.

Ze twijfelen tusssen twee strategieën : ofwel mijn posts verdringen door futiele tussenkomsten, onder diverse aliassen. Maar dat lukt niet al te best, want ik blijf reageren.

Ten einde raad schakelen ze dan over op een volstrekte stilte, in de hoop dat ik zal zwijgen.

En dat ik bv. niet bekend zal maken dat in het verleden enkele Belgen in conflictgebieden opdrachten uitvoerden voor steeds dezelfde buitenlandse inlichtingendienst (en neen, het gaat niet om de CIA of de Mossad).

In twee gevallen werden die Belgen zelfs ontvoerd, en had men het lef om aan Buitenlandse Zaken te vragen om hun losgeld (meerdere mijoenen) op te hoesten. Dat is dus niet gebeurd.

De bevoegde ambtenaren van buitenlandse Zaken hadden het spelletje namelijk al gauw door. Toen zij beseften dat hun telefoon werd afgeluisterd communiceerden zij met onze consuls ter plaatse enkel nog in hun Vlaams dialect.

Het resultaat was paniek : de buitenlandse inlichtingendienst beschikte blijkbaar enkel over een Hollandse tolk, die er niets meer van begreep ... 

Het komt mij voor dat Bouhouche en Beijer in diezelfde hoek moeten gesitueerd worden : opdrachten uitvoeren voor een buitenlandse inlichtingendienst, via de C.I. (Counter Intelligence) van onze Militaire Veiligheid.

En die buitenlandse inlichtingendienst lijkt niet Engelstalig te zijn, want Bouhouche, Beijer, Amory,  Weykamp Jean-Luc Baugniet etc. zijn ééntalig Frans.

Net zoals Joël Lhost hebben sommigen van hen zelfs een grote voorliefde voor een verblijf in de Franse Pyreneeën.

Als het over contraspionage gaat lijkt Beijer een tip van de sluier op te lichten in zijn boek " Le dernier mensonge".

Hij kan blijkbaar moeilijk leven met de reputatie een zuivere crimineel te zijn, en hij geeft dan ook details die er lijken op te wijzen dat hij op jonge leeftijd aangeworven werd als dubbelspion : hij moest zich voordoen als een links georiënteerde student aan het Institut Solvay (ULB) en lid worden van een schaakclub die blijkbaar ook bezocht werd door KGB-recruteerders. Hij legt in zijn boek uit hoe hij zich liet aanwerven door de Russen en een opleiding kreeg in het Joegoslavië van Tito, meer bepaald op de luchtmachtbasis van Trogir bij Split.

Op p. 22 schrijft ook hoe hij worstelde met de plicht tot geheimhouding : hij mocht niemand in vertrouwen nemen, zelfs zijn naaste familieleden niet.

Beijer was nochtans allesbehalve links gezind : samen met Bouhouche en enkele anderen was hij kind aan huis bij de familie Buslik. Vader Buslik had in de jaren zestig als piloot geheime opdrachten uitgevoerd in Congo, toen marxistische Simba-rebellen Stanleystad hadden ingenomen en Congo in de Soviet-invloedssfeer dreigde terecht te komen.

Het heeft er alle schijn van dat vader Buslik een nieuwe generatie inlichtingenagenten heeft aangebracht, bestaande uit zijn zoon Jean-François en enkele van diens vrienden, die een solide anti-communistische ingesteldheid vertoonden. Die moesten dan infiltreren in de KGB, die hen bij voorkeur liet solliciteren bij instellingen van de openbare macht, zoals het leger, de Staatsveiligheid en de Rijkswacht.

Als dubbelspionnen moesten zij deelnemen aan acties die de Russische belangen of die van hun bondgenoten konden dienen , bv. de pogingen om AbuNidal - terrorist Said Al Nasser vrij te krijgen.

De aanslagen op de rijkswachtauto in Brussel en op rijkswachtmajoor Vernaillen zijn in die context te situeren :  Buslik, Bouhouche, Beijer en Baugniet waren erbij betrokken, maar het resultaat werd niet bereikt : de autobom ontplofte niet en majoor Vernaillen overleefde de schietpartij. Hij kwam net thuis van de grote rakettenbetoging in Brussel, waar hij verantwoordelijk was voor de ordehandhaving.

Buslik, de enige waarvan kon bewezen worden dat hij betrokken was bij de bomaanslag 'Goffinon', werd in beroep vrijgesproken.

Latere 'Russische' opdrachten (zaak Zwarts en Suleiman) draaiden uit op doodslag, en Bouhouche en Beijer konden niet meer in bescherming worden genomen. Zij werden dan ook veroordeeld en zaten een lange gevangenisstraf uit.

Maar Beijer probeerde een nieuwe identiteit te onderhandelen met de Belgische autoriteiten, nadat Bouhouche aan zijn einde kwam in de Pyreneeën. Waarom eigenlijk, die andere identiteit?

Kon hij niet leven met het misdadig imago en het leven vol leugens waartoe zijn situatie als dubbelspion hem had gebracht? Hij alleen kan het ons zeggen.

36

(70 replies, posted in Andere Personen)

Spanje heeft hem indertijd uitgeleverd aan Marokko voor terrorisme.

Dat doen de Spanjaarden niet zomaar.

De relaties tussen Spanje en Marokko zijn niet denderend, en dat waren ze toen ook al niet.

Het is volstrekt onbegrijpelijk dat deze kerel hier ooit de naturalisatie heeft kunnen verkrijgen, net zoals alle andere leden  van de bende Belliraj.

37

(70 replies, posted in Andere Personen)

Hier gaat het om de enige echte Ali Aârrass :

(voor het geval iemand geïnteresseerd zou zijn in een ' rencontre')


https://www.amnesty.be/evenement/rencontre-avec-aarass

Jeudi 24 juin 2021

Amnesty International vous invite, le 24 juin à 20 h 00, à une rencontre avec Ali Aarrass.

Ali Aarrass est libre depuis avril 2020 et a rejoint, en juillet 2020, le sol belge.

De nationalité belgo-marocaine, Ali Aarrass a été détenu au Maroc à partir du 14 décembre 2010, après avoir été renvoyé de force au Maroc par les autorités espagnoles. Il a déclaré avoir été placé au secret et torturé pendant 12 jours dans un centre de détention secret.

En septembre 2014, Amnesty International a remis au ministre marocain de la Justice et des Libertés une pétition ayant recueilli 216 500 signatures dans le monde, lui demandant d’exécuter la décision du Groupe de travail sur la détention arbitraire et de mener une enquête impartiale et indépendante sur les actes de torture qu’Ali Aarrass dit avoir subis. En décembre 2015, à l’occasion du cinquième anniversaire de son renvoi forcé vers le Maroc, Ali Aarrass a remercié dans une lettre rendue publique toutes les personnes qui lui ont écrit, pour lui avoir donné de la force et de l’espoir de manière ininterrompue.

Après 10 années de prison, Ali Aarrass a enfin été libéré.

La rencontre avec Ali Aarrass aura lieu via Zoom. Le lien pour y accéder sera envoyé par e-mail à toutes les personnes inscrites.

INSCRIPTIONS VIA LE FORMULAIRE SUIVANT

38

(165 replies, posted in Getuigen)

Ooit zal hij beseffen welke gewetenloze Judassen hem een dolk in de rug hebben gestoken, voor wat zilverlingen.

Nu kunnen ze geen stap meer terug, en wentelen ze zich als een duivel in een wijwatervat om niet ten onder te gaan.

Het is zwemmen of verzuipen.

39

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Je vertelt er niet bij dat deze passage komt uit een tussenkomst van een volksvertegenwoordigster, gericht aan Minister Geens,


Dit is geen officiële vaststelling. Er moet dus aangetoond worden dat een wapen van Bouhouche zou gebruikt zijn bij de Bendefeiten.

40

(92 replies, posted in Onderzoekspistes)

Maar men vond die bloedvlek blijkbaar interessant genoeg om ze naar een labo in Lyon te sturen, waar ze jammerlijk aan haar eind kwam.

Net zoals sommigen op voorhand voorspeld hadden, omdat namelijk de vingerafdrukken eerder al in twee keer uit het dossier verdwenen waren.

Is dat ook omdat de voorzorgsmaatregelen toen wat minder waren?

Eén verlies van vingerafdrukken zou al erg zijn. Maar twee??

Charleroise toestanden?