1

(94 replies, posted in 1990-1999)

De vriend, heb je toevallig een foto van Antoin G in zijn parakostuum? Kan best zijn dat ik hem tegenkwam in Temse, de avond voor de overval op Wittock.

2

(33 replies, posted in Magistraten)

Proficiat aan Martine Michel. Je kon niet alles weten/opzoeken, nakijken of nalezen, maar je bent goed bezig, al is het bijna te laat. De piste, te vinden in mijn profiel is gewoon verwaarloosd en zal je misschien in geen 1 dossier meer terug vinden. Dit is gewoon hint de zoveelste.

3

(640 replies, posted in 1983)

Voilà, gewoon enkele individus waarvan minstens 1 zoals ik eerder al schreef daar al was. Weet je, 'k zal ze de oplossing op een gouden schaaltje brengen. 't Is toch overduidelijk dat er hier hier veel meer achter zit. De vraag is al lang niet meer wie het gedaan heeft maar waarom ze het niet willen oplossen?

4

(640 replies, posted in 1983)

OK, Humo gekocht en artikel gelezen. Ik snap geen miliseconde dat ze het spoor rijkswacht en militairen niet gevolgd of voldoende onderzocht hebben. Geen 1 zucht van mij wil dit niet snappen.

5

(14 replies, posted in Bende De Staerke)

Deze gezichten zijn mij onbekend.

6

(640 replies, posted in 1983)

Zoals ik eerder al schreef waren er twee volledig in para-outfit. Echt of nagemaakt, dat kan van elk uniform gezegd worden, van pompier tot facteur, van valse politieagenten, tot valse dokters. Als ze een para outfit aanhadden zijn het voor mij para's. Insignes, dolken en zo zag ik niet.

Maar waar ik wel aan denk is dat er bij Wittock in de weken/maanden daarvoor veel geoefend werd op de kogelvrije vesten door mensen uit het legermillieu, maar ook door mensen van de toenmalige rijkswacht. Ge moet echt niet verder zoeken. Die ene die loslippig tegen mij was, was daar al geweest. In het café waar we zaten stonden ook barkrukken met stoffen ziftsel. Dat, wees hij naar de stof, maken ze daar ook. Hoe kon die dat weten zonder dat hij ervoor ooit was? En een paar uren nadien gebeuren er dan dingen die hij me allemaal zei, komaan zeg.

7

(640 replies, posted in 1983)

LEO wrote:

Chenda, wat is (in uw ogen) een outfit van de para's? Droegen ze een duidelijke verwijzing (kentekens) naar dit onderdeel?

Hoge hoed, roze strik en pitteleer, hé. Amaai zeg, als ge dat niet weet. Ik ben hier terug weg voor een tijd denk ik. roll

8

(640 replies, posted in 1983)

Merovinger wrote:

Chenda, u bent dus niet één van die getuigen?

Totaal niet!

geronimo wrote:

Pinten pakken, grote praat aan de toog, meerdere getuigen en een volledig plan uit de doeken doen lijkt mij een beetje te veel van het goede. Tenzij ze via jullie een dwaalspoor wilden creëren, lijkt het meer op een bestseller. Versta mij niet verkeerd Chenda, maar wat kan voor hun het voordeel zijn om op café zulks een praatjes te gaan verkondigen?

Ik denk dat zijn kompanen niet zouden geweten hebben dat die ene zo vrijuit aan het praten was. Die stonden op een meter of zes afstand terwijl er volop muziek speelde. We zouden anders niet levend thuisgeraakt zijn vrees ik.

9

(640 replies, posted in 1983)

't Hand wrote:

Chenda, ik vind echt wel dat u eens mag zeggen hoe de man in dat café er uit zag. Doe tenminste  uw verhaal volledig. U bent namelijk al anoniem door het internet.

Anoniem? Maak dat de kat wijs.

Groot en struis, redelijk vriendelijk en praatgraag. Had een legeroutfit aan, van de para's. Daarmee had ik al van bijna seconde 1 toen we binnenkwamen last omdat ik riep, "hey stukske para". Geshockeerd van die ene para zijn ogen die ons bijna doodschoten (kleinere met snor), gingen we maar aan de toog zitten en vermeden die 3 ongure types (2 para's en een burger met lange overjas).

Toen die ene na een tijdje naar de toog kwam om pintjes te bestellen begon het gesprek. Feiten die hij me zei vielen de dag nadien als een puzzel in elkaar. Omdat niemand kan voorspellen wat er een binnen een paar uur gaat gebeuren had die man me gewoon vertelt wat ze gingen doen, maar niet zo letterlijk natuurlijk. Ze moesten nog een werkje gaan doen naar Wittock. Ze hadden geweren bij die los door een deur konden schieten. En, hij was daar al eerder geweest (schreef ik nooit eerder). Hij woonde in Hamme Merchtem zei hij me ook.

Dingen die me nadien duidelijk werden. Onze verklaringen die we deden bij de rijkswacht in Sint-Niklaas zijn foetsie. Pogingen via een onderzoekscommisielid (Annemans) leerde ons dat ze verdwenen waren. Journalist José Masschelin die ik destijds contacteerde vond het veel te heet en wou er niets over uitbrengen.

Wat schiet er na 30 jaar nog over? Herinneringen vervagen, die man van 30 jaar geleden die me alles zei is nu een dikke 70'er, of al een steendood geraamte. Er kan niets meer geverifieerd worden. Het bedrijf Wittock bestaat niet meer, het café waar hij me alles zei bestaat niet meer, de rijkswachtbrigade in Sint-Niklaas is daar weg. De rijkswacht in zijn totaliteit bestaat niet meer. Er is alleen maar wat ze me zeiden. Wie heeft daar nu nog iets aan? Ik hoop ook op een ontknoping, maar dat zal dan wel zonder mij zijn.

10

(94 replies, posted in 1990-1999)

Peter was wel in die kazerne (die nu gesloten is) waar wij onze verklaringen over de Bende van Nijvel deden. Die trouwens nooit meer het daglicht zagen. Had Peter toevallig toch een link gelegd toen hij ze toevallig vond?