321

(731 replies, posted in 1982)

the end, aan de hand van bovenstaande post komen de linken tussen personen / instanties beter naar boven, waarvoor oprechte dank!

Negatief, ik zeg helemaal niets. smile Wat wel klopt is dat ik de paragraaf met woorden zoals 'een doordenkertje' bewust overslaag omdat we niet in blokken zitten, tenzij uw naam Ben Crabbé is natuurlijk. smile

Alle gekheid op een stokje, mijn kennis is niet zo gedetailleerd als die van jou waardoor het onopzettelijk kan lijken dat ik zaken onbewust verwaarloos.

322

(731 replies, posted in 1982)

the end wrote:

Beste, je moet heel aandachtig het verloop van de overval in Waver bekijken en het verloop van de valse sporen. Vergeet niet dat big shot Robert Gray eerst Dekaise in de kijker gezet heeft.

Dossogne en Lekeu zijn goede vrienden (zie Groep G) plus vertrouweling van Eaton (NDB). Dat Dossogne in de namiddag al met een verhaal op de proppen komt over Dekaise waar Lekeu niet in voorkomt is een doordenkertje!

the end, DEA-agenten James Guy & Frank Eaton kregen naast hun hoofdactiviteit van drugstrafieken in kaart te brengen, ook interessante politieke informatie van rijkswachters zoals Martial Lekeu. In tegenstelling tot bovenstaande stelling durf ik eerder te zeggen dat dit op een professionele basis lag. De vertrouwen en vriendschapsband situeert zich eerder Leon François (alvorens de beschuldigingen naar Lekeu toe).

Kan jij je stelling met bronnen onderbouwen betreffende de valse sporen en vooral jouw doordenkertje? Zo kan iedereen volgen en eventueel beaamen/challengen.

323

(731 replies, posted in 1982)

The End, heel benieuwd ben ik hoe jij onderbouwd hoe Martial Lekeu vs Dosogne vs Dekaise hier in het schema past.

324

(731 replies, posted in 1982)

Een hersenkronkel in de kantlijn, is het niet eerder waarschijnlijk dat het magazine Pour informatie ter beschikking had betreffende de trainingskampen van extreemrechts (Front de la Jeunesse) in de Ardennen, en niet het dossier Pinon. Martial Lekeu was niet langer BOB in de omgeving van Bastogne waardoor hij deze paramilitaire kampen kon verdoezelen.

Indien dit aanvaardbaar is, hebben we een link tussen Francis Desogne & leden van De Pomp.

325

(731 replies, posted in 1982)

De dag van de overval op wapenhandelaar Dekaise verneemt Francis Dossogne een vreemd verhaal van Meester Delhuvenne met betrekking tot Jean-Luc P. Op dit moment bevinden we ons in een heel gesloten milieu, de overval heeft nog maar net plaatsgevonden.

Francis Dossogne die een aantal militanten na de brandstichting van Pour door o.a. Van Engeland laat onderduiken in De Pomp kan het gehoorde verhaal linken aan geruchten en stapt naar Yves Zimmer. Delhuvenne heeft pas na 15 jaar de naam Bruno Vandeuren genoemd ... Was Francis Dossogne omwille van zijn connecties & kennis de klokkenkluider? En wist niet dat zijn goede vriend Bultot hierin betrokken was? Of was hij net zoals Latinus een informant?

Omwille van zijn steun aan het reeds opgerichte Groep G & het in toom moeten houden van personen zoals Lekeu durf ik die laatste zin in overweging te nemen.

326

(731 replies, posted in 1982)

Super P-51! Heb dit schema reeds onder ogen gehad, maar kon het niet meteen terugvinden op het forum. smile

Bruno Vandeuren, van wie kwam de tip dat hij hier mogelijk mee te maken heeft? De tijd heeft uitgewezen dat de waarschijnlijkheid zeer aannemelijk is, enkel lagen de kaarten toen anders op tafel.

327

(731 replies, posted in 1982)

the end wrote:

Dat klein grut is de bende van Nijvel! In wat je in je post schrijft zal je wel de nodige documenten vinden om te staven wat je schrijft? Dus volgens jou hebben Mendez en Dekaise een meningsverschil ivm drugs/wapens, en omdat eenvoudig op te lossen huren ze klein grut hem een lesje te leren zodat de samenwerking nadien vlotter gaat? En Bouhouche is zo angstaanjagend dat niemand over hem durft te spreken zeker?

De feiten die ervoor en erna komen hebben hebben niet zoveel belang volgens jou, Dinant Maubeuge, de reacties van Latinus Nijvel, is dit het klein grut dat ingehuurd is door Bouhouche en Beijer?

the end, ik spreek in bovenstaande hypothese over een mogelijke link met Dekaise / Mendez vs het NDB met Bouhouche & Beijer. Of denk je dat ze enkel schuttersmaatjes waren? Ik heb het over het vertrouwen dat Dekaise na de tussenkomst van Vernaillen verliest & zich richt tot andere partijen. Ik geloof dat Bouhouche aan Dekaise wilde afpersen door oa de munitie die te linken was. Als iemand als B. mij morgen belt , dan geloof ik het graag. Mss was het wel de bedoeling om een bepaald wapen aan Dekaise te linken, who knows.

Klein grut, loopjongens, zoals er veel waren. Kijk ik daarop neer, helemaal niet! Maar zij hadden een tijdelijke tussenkomst, hadden wss geen weet van hun acties binnen een groter iets.

Nogmaals, dit is een piste waarin volgens mij waarheid zit & die ik verder uitwerk. Dat deze niet in jouw kraam past is goed mogelijk, maar schrijf niet alles af ajb omdat het voor jou eens een andere piste is.

328

(731 replies, posted in 1982)

België staat gekend als de internationale draaischijf van wapenhandel naar Latijns & Midden Amerika, meer bepaald weapons for drugs. De link naar Dekaise (verdachte cocainezaak & wapenhandelaar op grote schijf) en Mendez (vervalsing end-user certificaten) is niet ver weg.

Rond deze periode lezen wij dat Mendez FN-prototypes uit de fabriek vervreemd. Dankzij de getuigenis van zijn vrouw weten wij nu waarom. Mendez en Dekaise hebben plannen om samen een nieuw wapen te ontwikkelen.

Laten we de lijn even verder trekken en stellen dat Dekaise-Mendez-Bouhouche-Beijer nog een gemeenschappelijke factor hebben, het verkopen van de ontvangen drugs via het NDB netwerk. Mooie liedjes duren niet lang en ook hier komt een zekerer Vernaillen roet in het trafiek strooien door een intern onderzoek.

Als gevolg op het interne onderzoek wordt Vernaillen onder vuur genomen door wat blijkt een munitie die aan Dekaise kan gelinkt worden. Waar is het fout gegaan tussen Mendez-Bouhouche-Dekaise dat gevolg gaf tot een overval waar klein grut werd ingehuurd om geen directe link te leggen.

Had Dekaise een nieuwe tussenpersoon op het oog (US)? Van geluidsdempers of koffertjes geloof ik geen snars, hier is ook nooit op teruggekomen. Hebben Mendez / Bouhouche aan Dekaise een lesje willen leren? Het zal gelukt  zijn, want hij heeft nooit willen spreken.

329

(731 replies, posted in 1982)

Het ging inderdaad zo ver dat niemand uit het onderzoek Dekaise vreemd mocht aankijen, of Deprêtre was daar! Wie in verband met Lekeu tussen de regels leest, vermoedt dat Collard de tipgever was bij Temse. Voor mezelf lijkt het erop dat de link tussen De Pomp - Mendez - Bouhouche - Vandeuren - Van Cutsem, Baugniet is.

Wel opmerkelijk dat Lekeu één van de enige verdachten is die nooit zijn verklaring heeft gewijzigd/ingetrokken.

330

(731 replies, posted in 1982)

kenza wrote:

The End bedoel je met de 3 buren Pilarski , Hinderijckx en Haemers?

Daar ga ook ik van uit ...