411

(717 replies, posted in 1982)

Kees BK, begrijp ik het goed dat er achter Dekaise niets gezocht moet worden, noch achter Temse? Deze firma's zijn at random overvallen voor enkele wapens en vesten. Nothing more, nothing less?

the end wrote:

De vraag die je het best kan stellen is waarom Robert Gray bij Dekaise terecht kwam. De link naar Mendez is belangrijk vanuit dit perspectief. Het niveau waarop FN en Gray actief waren, is veel hoger dan dit van Dekaise. Wat zegt Finne over FN? Welke bijverdienste had de voorganger van Mendez bij FN? Dekaise was verdachte of betrokken in een zaak die daarmee in relatie staat. als enkel het bende dossier bekeken wordt zonder het Mendez-dossier valt dit zo niet op.

Op jouw vraag of tip, Carlos Davilla Del Pielago die FN Herstal moest verlaten na in opspraak te zijn geraakt door drugshandel en zijn relaties met de CIA (voorganger mendez bij FN). Alvorens werkte Mendez bij Podevijn in Aalst. Vooral dit laatste blijft interessant!

412

(80 replies, posted in Onderzoekspistes)

Aan de hand van verscheidene posts geef je het gevoel dat a) de sleutel van de bende bij Dekaise / Mendez te vinden valt, b) je kennis hebt van het mechanise van de bende. Is het niet aan jou om dit op het forum mee te delen, en niet steeds met vragen te antwoorden.
Ik begrijp dat je een voorkeur hebt om vragen in rebus stijl te beantwoorden, maar dit is niet altijd even effectief.

Wat was de link tussen Dekaise & Mendez?

413

(163 replies, posted in Plaatsen)

LEO wrote:

Een safehouse dient niet uitsluitend om bijvoorbeeld daders te huisvesten na een misdaad . Het kan ook een ' deadletter box ' zijn , een opslagplaats of een oriëntatiepunt .

Oriëntatiepunt ga ik volledig akkoord mee!

414

(110 replies, posted in 1982)

Indien de overval op Dekaise een waarschuwing was, dan is het gestolen kaliber 10 bij Bayar een boodschap van W.P.
(NII -> Dekaise omwille van het niet nakomen van een afspraak)
(Faul = Centaure = W.P.)
(NII = W.P. = internationale wapen-drugshandel)

415

(80 replies, posted in Onderzoekspistes)

lgens de synthese-nota van de Waverse BOB deed NII zaken met het door de Bulgaarse geheime dienst gecontroleerde staatsbedrijf Kintex. Uit telexen die werden teruggevonden blijkt dat zowel Pourtois als NII op het kruispunt zaten van een internationale trafiek waarbij tussen Kintex en de falangistische milities wapens tegen drugs worden geruild. Op het moment dat de Waverse BOB zich grondig met de Libanese filière begint bezig te houden, zorgen de beheerders van NII ervoor dat de zaak over kop gaat. Op 25 oktober 1984 wordt het bedrijf failliet verklaard.

Balfroid en Bihay onderzochten een op het spoor gekomen link tussen Kintex / Nutribel vs dekaise + temse, van camp, angelou, dewit, van den eynde. Is hier ooit meer over geschreven.

Kan het zijn dat bovenstaande failliet met de pauze van de bende te maken had?

416

(717 replies, posted in 1982)

the end wrote:

Nee, het is niet luidop denken. De linken met Mendez daar heb ik al veel over gepost. Aanvullend zijn de tips van Verdeyen ook belangrijk. Hou rekening in het verhaal van die grote bestelling dat er maar een kleine 1000 dollar betaald is, iets tussen de 20 à 40 duizend frank, amper een miniem percentage van de som en dit voor mannen die veel geld hadden. Hij verbleef een maand in een duur hotel in Brussel.

the end, even genoten van een welverdiende vakantie, vandaar de vertraging ... Je mag niet vergeten dat de klantenlijst van Dekaise  de grootste aandacht wekte van de twee BOB’ers [Balfroid en Bihay]. Die ontdekten dat Dekaise een van de Belgische steunpunten was van de Kintex-organisatie. Willy Van Baelen & Montgommery Kee (algemeen directeur) deden dit onder de dekmantel van Nutribel. Dekaise als steunpunt van de Kintex-organisatie (wat niet aan het licht mocht komen, daarom wou hij geen medewerking verlenen), wist vast en zeker dat geld geen probleem ging zijn.

De vraag die gesteld moet worden is wat de link tussen Mendez en Kintex/Nutribel was. Het is opvallend dat Dekaise enkel ontwikkelingen voor FN wapens naar voor bracht. Wou Mendez de plannen laten stelen (aktentas) onder mom van wapens, om zelf deze geluidsdemper te laten ontwikkelen of deze door te verkopen?

417

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Wanneer een nieuw dna spoor gevonden wordt (anno 2000), en dit pas in 2007 onderzocht wordt, spreek ik van een hedendaagse manipulatie.

418

(163 replies, posted in Plaatsen)

Na het lezen van dit topic stel ik mezelf de vraag of deze getuige wel degelijk de bende van nijvel heeft gezien alvorens de overval te Aalst? Indien hij zag dat deze gewapend waren, zal hij tenminste 1 beschrijving gegeven hebben, is hier leesmateriaal over?
Echter is het goed mogelijk dat hij jagers gezien heeft die zich klaarmaakten om naar huis te trekken.

Hoe simpel moet de bende van nijvel van geest geweest zijn om steeds het bos van la houssière / ronquires te gebruiken om materiaal te dumpen / rendez vous punten te houden, en er dan zelf nog eens een safehouse te hebben. 1 agent is er nodig die de huizen in het bos gaat opzoeken, en de bende kon opgerold worden.

Ik geloof dat het getuigen koppel na afloop van Aalst de bende, met vermoedelijk half dode killer, gezien hebben zonder dat ze het zelf wisten. Ik kan er zelf inkomen dat de bende rendez vous hadden alvorens de overval te Aalst, maar ik geloof niet dat dit een safehouse was omwille van het risico ter ontdekking.

Zoiezo woon ik op een boogscheut van het bos & zal ik het huis opzoeken met de fiets!

419

(717 replies, posted in 1982)

Dat is de vraag van 10 miljoen... Bij mijn weten is deze Siciliaan niet bekend voor het publiek, noch de robotfoto waarop een leerling van Calmette herkend wordt. De eerste naam waaraan ik denk is Bouhouche ... deze heeft lessen gehad & werd herkend op de vlucht. Heeft Bouhouche een Libanese link?

420

(717 replies, posted in 1982)

Deze Siciliaan heeft een zeer gedetailleerde robotfoto laten optekenen van een dader te Waver. De dag nadien heeft hij een totaal andere robotfoto laten maken, en is hij op de vorige teruggekomen. Was dit een actieve dader, of iemand die aan een wagen stond? Want een van deze cursisten heeft hier zijn eigen topic, en is op de terugvlucht herkend als schutter.