431

(601 replies, posted in Hypotheses)

Heeft er iemand weet of het verhaal van Kuros (rust in vrede) intussen volledig op het forum gedeeld mag worden?

432

(66 replies, posted in Robotfoto's)

Neen, het gaat over de man van Acerbi zoals vermeld op het franstalige forum. Gestorven in Marche-en-Famennes. Zijn gezicht heb ik hier ergens nog op een foto gezien. Google toont je meteen resultaat, kan ook fout zijn...

433

(80 replies, posted in Onderzoekspistes)

Coconut, waarom stond volgens jou de raid in Aalst niet op de planning?

434

(9 replies, posted in Onderzoekspistes)

De gouden tip in het onderzoek naar de Bende van Nijvel zou een verklaring zijn van een ex-rijkswachter van de brigade-Aalst, zo schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen. De man zei dat hij op 9 november 1985 het bevel moest geven om de bewaking aan de Delhaize in Aalst een half uur voor sluitingstijd af te blazen, enkele minuten voor er een overval plaatsvond.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

Deze oud rijkswachter heeft dan ook de naam van ten minste 1 overste van wij hij rechtstreeks bevel kreeg om deze actie aan de CWB doorgegeven.

435

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Verder lees ik dat het strafrecht verbiedt om verder onderzoek uit te voeren op gevonden DNA-materiaal. Deze mag zeker gebruikt worden in een vergelijking met een ander staal, maar niet om een beeld te schetsen van de persoon. Haarkleur, huidskleur, lengte, afkomst ... Langs de ene kant is dit begrijpbaar, langs de andere zijde zou ons dit zo veel helpen!

436

(753 replies, posted in 1985)

Het organogram van de CWB deelt de Bende Van Nijvel op in twee groepen van drie mensen: drie killers die bij haast alle feiten opdoken en drie anderen die zich enkel bij de eerste golf van Bende-overvallen (82-83) lieten zien. Binnen de groep van drie hoofddaders ontwaart de CWB:

  • de maniak (een man die kennelijk plezier schiep in het zoveel mogelijk doden van mensen, het dna op de peuk is van hem.)

  • Nummer 2 is de legendarische reus.

  • Nummer 3 is een man die, zoals dat heet, alleen mensen neerschoot als die voor hem een bedreiging vormden.

Omtrent de minder agressieve nummer 3 zou de CWB in januari een nieuwe robotfoto verspreiden (2003). Kan iemand mij linken waar ik deze foto kan raadplegen?

Een getuige toerde in de vooravond van 27/09 in de buurt van overijse, enkele minuten voor de hel losbarstte. De getuige heeft met hoge snelheid achter de groene golf van de daders aangereden. Onder hypnose heeft de getuige een nieuwe gedetailleerde robotfoto laten maken van nummer 3 op de achterbank. Het CWB is overtuigd dat de man de waarheid spreekt.

Bron » Nieuws

Enkel kan ik deze foto niet meteen terugvinden...

437

(210 replies, posted in 1983)

Is het gastenboek van resto Aux Trois Canards ooit nog naar boven gekomen? Deze is door de GP in beslag genomen en nadien verdwenen.

438

(147 replies, posted in 1983)

Vandaag vernomen dat er naast een sigarettenpeuk eveneens een haartje naast het lijk van Angelou gevonden is. Deze is door het laboratorium tijdens het onderzoek vernietigd.

439

(717 replies, posted in 1982)

the end, wat is jouw bron voor 'meerdere' aktetassen? Aktetassen waarmee gevuurd kan worden zonder ze te openen? Of in de hoop dat er tekeningen van prototypes in zitten?

In 'De Bende' van Ponsaers en Dupont lees ik dat één van de overvallers roept 'we hebben wat we zoeken' op het moment dat hij de Beretta met de demper te pakken heeft. Is dit terug te vinden in meerdere geschriften, of eerder sensatie?

Het gevoel dat deze overval in de schaduw van wapenhandel ligt, wordt met de dag groter. Zeg nu zelf, een wapenhandel overvallen die toevallig aan een nieuw type geluidsdemper werkt & een order tot grootschalige levering heeft afgewerkt.

440

(66 replies, posted in Robotfoto's)

Eind februari 1997 worden tienduizend affiches verspreid met robotfoto's van een tiental vermeende leden van de Bende van Nijvel. Er kan moeilijk ontkend dat dat, ruim tien jaar na de feiten, rijkelijk laat is. Maar nog iets anders wekt verbazing. Meer dan één denkt in foto nummer zeventien iemand te herkennen waarvan al heel lang wordt gezegd en geschreven dat hij betrokken is bij de Bende-misdaden. Toch is die man nooit een officiële verdachte geweest, ook vandaag niet.

De man van Alberta Acerbi is in 05/2016 overleden met de initialen C.D. Omschrijving komt overeen, enkel de leeftijd niet, beginnende 30 jaar.