51

(109 replies, posted in Speurders)

Een profiler wordt ingezet als het dossier is vastgelopen. Er wordt een profiel opgemaakt aan de hand waarvan speurders mogelijk weer aan de slag kunnen. Daarnaast heeft ze klaarblijkelijk ook gekeken naar welke figuren in het dossier voorkwamen maar nooit als verdachte zijn onderzocht. Zo kwam daar die naam van die kok uit. Dat is een heel ander verhaal dan Zucker die zo dom is te zeggen, die en die zijn de daders, want dat kan ze helemaal niet weten. En een gestudeerd iemand zal dat ook nooit beweren.

52

(61 replies, posted in Nieuws)

Ik lees dat de dader de volgende dag is vrijgelaten. Dat is dan een zwaar schandaal. Dan is er iets fundamenteel mis met het rechtssysteem.

53

(61 replies, posted in Nieuws)

Wat een gruwelijk drama. Gecondoleerd.

54

(344 replies, posted in Hypotheses)

kenza wrote:

Ik zelf ben er zeker van dat ze na de overval in Aalst naar de oude militaire basis in Kester zijn gereden.

Als iedereen zo redeneert ontstaat er vanzelf een tunnelvisie. Het lijkt wel een religie. Door te zeggen dat je ergens zeker van bent, komt op mij juist onzeker over. Overtuigen gaat met argumenten en bewijzen, niet met stelligheden. Onderzoek en uitpluizen van hypotheses ben ik overigens wel voorstander van, maar niet van pushen en doorpushen.

55

(344 replies, posted in Hypotheses)

Zonder vergelijkingsmateriaal heb je weinig aan DNA.

56

(1,219 replies, posted in 1985)

Het betrof niet de destijds bekende zender Amigo, maar een lokale zendpiraat met zelfde naam. Behalve de dj zelf, heeft trouwens nooit een andere getuige dit bevestigd. Ik geloof wel dat het gebeurd is, maar meer getuigen geeft zekerheid.

57

(1,141 replies, posted in 1985)

vleermuisje1971 wrote:

ik meen me te herinneren dat er wel een weegschaaltje is gevonden

Er is na Waver een weegschaaltje gevonden. Onbekend is volgens mij welk type exact. In de drugswereld worden weegschaaltjes gebruikt door tussendealers of de uiteindelijke verkoper op straat als het om grammen gaat. Volgens sommige zou het weegschaaltje gebruikt kunnen zijn om kogelhulzen te vullen. We weten het niet, en er is geen enkel hard bewijs bij het publiek bekend dat de Bende aan drugs gerelateerd kan worden. Gevoelsmatig ben ik geneigd te denken dat die gasten iets gebruikten. Was het niet tijdens een overval, dan wellicht daarna. Dat is dus pure speculatie. 

Wat betreft huurlingen. Ik heb daar nog wel een vraag over. Waar ligt de grens tussen huurling en een lustmoordenaar?

58

(175 replies, posted in Wagens)

Ik denk helemaal niet dat het een paar straatcriminelen waren. Ik weet het simpelweg niet. Ik kijk naar wat u opschrijft en geef aan waar mijn bezwaren liggen. Als je zoals in uw hypothese de beschikking hebt over een heel militair apparaat en bijhorende gebouwen, dan vind ik het raar en onlogisch om een auto in een verlaten groeve te dumpen. Het rijmt niet. Verder vind ik het een vorm van roulette om willekeurig 1 plek aan te wijzen. Ik kijk liever naar wat er wel is: criminelen die telkens geld halen.

59

(175 replies, posted in Wagens)

Het lijkt mij nog iets slimmer om de auto gewoon in de fik te steken, dan door de bagger naar zo'n groeve te rijden. En stel dat de auto wel ergens gevonden was, dan was er in het bendedossier niet veel veranderd. Mijn mening is dat u (kenza) het verhaal te ingewikkeld maakt.

60

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Ik hou er rekening mee dat Finne toeval is. Het betreft hier een volledig onbelangrijke vis. Weliswaar met wat info, maar gedateerd. Deze persoon kon u ook eenvoudig op een dinsdagavond op een verlaten parking omleggen. Er word soms gedaan alsof Finne een onmisbare schakel was in bepaalde netwerken. Zonder speculatie en aandikking zijn dit soort verhalen nog niet hard gemaakt.