151

(233 replies, posted in Andere Personen)

EricF wrote:

Goed dat je bijgelezen hebt Darty. Kijk ook eens naar robotfoto G8. Wordt al eerder naar verwezen in dit topic.

Laten we robotfoto G8 dan ook maar toevoegen aan het lijstje feiten en omstandigheden, waaruit kan worden gedestilleerd dat Alain Vincx kan worden aangemerkt als verdachte van onder andere (mede)plegen van diefstal en/of heling van een Saab 900 turbo en/of meermaals medeplegen van diefstal, (zwaar) lichamelijk letsel en/of de dood ten gevolge hebbend en/of meermaals moord of doodslag, gepleegd in vereniging.

Sterker nog, indien Alain Vincx geen (sluitende) alibi(s) had, kan ik niets anders doen dan concluderen dat Vincx lid was van de Bende van Nijvel.

Ik ga nu met de politie bellen, met dien verstande dat het recht op strafvervolging vervalt met de dood van de verdachte.

Ik wil nu met Eddy Vos spreken!

club_le-happy-few wrote:

Voor de vuile klusjes zijn drugsverslaafden een gemakelijke prooi. Ze zitten nl. constant in geldnood. Zeker in die tijd toen cocaïne en heroïne niet te betalen was voor gewone mensen. Criminaliteit of zelf dealen was de enige optie. Denk bv. ook aan de chauffeur Bende van Dutroux (Lelièvre). Het enige wat nog telt is een volgende dosis kunnen scoren. Een lijstje van harddrugsverslaafden kan nuttig zijn:

  • Louvaert

  • Moussa

  • Van Obbergh

  • Haemers (kon schuld aan Phil De Staerke niet meer betalen)

  • Jean-Marc Usuwiel (eigenaar Mok Ma Zwet)

Farcy (DEA) en Martial Lekeu (DEA en sex offender), hadden de hero en de coca. En konden de verslaafden en prostituees gemakelijk inschakelen. Was het niet Michel Verdeyen die Mok Ma Zwet aangaf als schakel tussen boven- en onderwereld? We kunnen het hem niet meer vragen. Na zijn optreden op het Franstalige forum heeft hij zich doodgevallen op zijn eigen keldertrap.

Ook de seksdelinquenten zijn gemakkelijke prooien, zeker degen met voorkeur voor kinderen (Lekeu, Lammers, Haemers: zo vader zo zoon?). De gokverslaafden: alweer vader Haemers, vader Smars,...?

Mer eens en dat punt wilde ik feitelijk ook maken in het geval van Vincx, te meer omdat hij zich ervoor leende om voor geld een auto-ongeluk te veroorzaken, teneinde de verzekeraar te tillen, waarvoor hij strafrechtelijk is veroordeeld. Past goed in het plaatje van een persoon die zich daartoe moet verlagen om zijn drugsverslaving te bekostigen. Zag het gezicht van Vincx, kort voor zijn fatale crash op het Circuit Zandvoort. Wat moet die man voor zijn dood hebben geleden...

152

(233 replies, posted in Andere Personen)

Met referte aan post nummer 19 op dit topic, stel ik ook vast dat Alain Vincx inderdaad niet de dief hoeft te zijn geweest van de in 1983 bij de slachtpartij bij de Colruyt in Nijvel gebruikte blauwe Saab 900 turbo. Echter, dat wil niet zeggen dat hij geen heler daarvan was, laat staan dat hij niet de bestuurder van die auto was ten tijde van die slachtpartij.

Komt daar nog bij dat Vincx verstand had van autopreparatie, waarbij ook is vast komen te staan dat die Saab na de diefstal daarvan zwaar was opgevoerd.

Dat Vincx - een getormenteerde man - kennelijk een onbedwingbare (impliciete) behoefte had om zijn leven in de waagschaal te stellen. Mede gedreven door (de gevolgen van) zijn harddrugverslaving, zocht hij al dan welbewust naar de grenzen van leven en dood, hoewel ik dit eigenlijk niet mag stellen als niet-medicus, maar ik doe het toch.

Wat mij betreft voldoet Vincx, op basis van de aan hem klevende entourage in veel opzichten aan het profiel van één van de daders van de Bende.

Eigenlijk vind ik het te bizar deze conclusie, die in feite al eerder is getrokken, door anderen - ik las die, links en rechts! - hier te trekken en denk: wat in vredesnaam bezielt ook de huidige onderzoekers en hun spreekbuizen in de zaak van de Bende? Komt hier vandaag, onder auspiciën van de minister van Justitie, Koen Geens, geen perscommuniqué over?!

Eddy Vos, hoe kijkt u hier tegenaan? Zeg er eens wat van!

153

(233 replies, posted in Andere Personen)

Aain Vincx (Vincx, Alain; V.A.):

  • woonde en werkte in Eigenbrakel;

  • aannemer-rallyrijder-stuntman;

  • stond ook op schietbaan;

  • had strafrechtelijke antecedenten;

  • werd rijkelijk laat, in 2012, door de gewezen procureur des Konings, Jean Deprêtre, genoemd als één van de leden van de Bende Van Nijvel, wat zowel hij als zijn substituut - ook een magistraat - natuurlijk veel eerder had moeten melden;

  • reed volgens Guy Bouten, die zich baseert op getuigenverklaringen, rond in de blauwe Saab 900 turbo, die kort daarvoor was gestolen bij de Eigenbrakelse firma Denuit, welke firma werd uitgebaat door Michel Jadot, welke auto in ieder geval is gebruikt door de daders van de dodelijke overval bij de firma Colruyt te Nijvel, waarbij drie doden en een gewonde vielen, waarna de Saab, met onder andere een kapotte motor, na forensisch onderzoek is teruggegeven aan Denuit/Jadot, wat natuurlijk niet zou zijn geschied als justitie in de toekomst had kunnen kijken naar onder andere de dna-onderzoekstechniek;

  • zou drugsgebruiker - cocaine? - zijn geweest en getuige zijn stunts, leek hij bepaald niet aan het leven te hangen, welke combinatie

  • drugsgebruik (cocaïne) om te kunnen focussen bij en deelnemen aan een overval-slachtpartij, waarbij hij als deelnemer daaraan, ook het leven zou kunnen laten - uitstekend van pas komt;

  • voerde, zeker met de kennis van nu, met een snelheid van 160 km/u(!) (» YouTube), wellicht onder (langdurige!) invloed van verdovende middelen, een pathologische en suïcidale stunt uit, die pastte in het plaatje van de Bende-overvallen, waarbij de dood door een politiekogel zeker tot de mogelijkheden behoorde.

Voor een speurder is dit een combinatie om van te watertanden.

Wellicht kan de familie van Alain Vincx meer verklaren over hem en waar hij zich in de periode 1982-1985 zoal mee bezig hield, althans als dit geen joekel van een (dode) verdachte is in de zaak van de Bende, weet ik het niet meer en heeft justitie, voor zover dat nog mogelijk was, beslag laten leggen onder de erven van Alain Vincx?

154

(175 replies, posted in Magistraten)

Bekijk de zaak ook door mijn advocatenbril.

Met betrekking tot de overval bij of op de Colruyt in Nijvel, met drie dodelijke slachtoffers, namelijk het koppel Jacques Fourez en EIilse Dewit en rijkswachter Marcel Morue plus een gewonde: rijkswachter, Jean-Marie Lacroix, welke overval is gepleegd op 22-09-1983, permitteer ik mij op te merken dat de bij die overval, gebruikte, teruggevonden, niet in brand gestoken Saab 900 turbo, na forensisch (sporen)onderzoek daaraan, is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar daarvan, garage Jadot. In het strafprocesrecht was en is dat een volstrekt normale gang van zaken! Dit klemt te meer, omdat deze zaak, waaraan de Bende van Nijvel haar naam te danken heeft, zich afspeelde in een periode (derde kwart van1983) waarin er (kennelijk) onvoldoende zicht was op de draagwijdte van het toen - op dat moment, in dat tijdsgewricht - door het parket van Nijvel (o.l.v. Deprêtre) genomen besluit die Saab aan rechtmatige eigenaar, garage Jadot, terug te geven.

Met andere woorden: ook de procureur des Konings (openbaar aanklager) van Nijvel, Deprêtre kon toen niet, althans onvoldoende overzien welk (potentieel) groot nadeel voor justitie het teruggeven van die Saab aan de eigenaar daarvan met zich zou meebrengen, zeker als justitie toen zicht zou hebben gehad op de daarop volgende overvallen in Ohain en Beersel en - in 1985 - Eigenbrakel, Overijse en Aalst en de stand van de wetenschap op het vlak van DNA-onderzoek in de jaren die daarop zouden volgen. Om daar later, met de kennis van dat moment, daar schande van te spreken, gaat er bij mij niet in. Sterker nog, ik vind dat een gotspe.

Wat er na de overval in Nijvel met de witte Mercedes-Benz 190, met een kogelgat linksachter in het kofferdeksel, van de N.V. van Jacques Fourez is gebeurd, weet ik niet.

Dat ik een doorgesnoven Alain Vincx, na de overval in Nijvel, met doodsverachting of -verlangen, langs een vanwege de politie van Eigenbrakel opgeworpen hinderlaag zie racen, is op dit ogenblik gewoon even mijn dingetje, waaraan ik vooralsnog niet veel waarde hecht. Had ik maar een dossier...

155

(175 replies, posted in Magistraten)

Wil hier toch even een lansje breken voor de in 2012 overleden procureur des Konings van Nijvel, Jean Deprêtre, wat niets afdoet aan zijn verbazingwekkende gelijkenis met de eveneens in 2012 overleden acteur Herbert Lom, alias Charles Dreyfus, over karaktermoord gesproken.

Dat er karaktermoord op Deprêtre is gepleegd, staat voor mij wel vast, ook omdat ik veel te veel conclusies over zijn vermeende daden tegenkom, zónder ook maar een spoor van bewijzen daarvoor te zien. Het is alsof hij niets goed kon doen. Dat stuit mij enigszins tegen de borst, waarbij ik ook ervaar dat ik te weinig zicht heb op hoe de kaarten precies lagen in het proces tegen de Borains (Bende van de Borinage) , in 1988, voor het hof van assisen in Bergen, wat door toedoen van Deprêtre (of was door toedoen van een goed team van raadslieden?) voor het parket (procureur des Konings Deprêtre) op een fiasco is uitgedraaid.

Ook even dit: als in het artikel in Le Soir Magazine van 14-03-2012 correct is opgenomen dat ‘V.A.’ volgens Deprêtre deel uitmaakte van de Bende, dan zouden die initialen inderdaad kunnen duiden op Vincx, Alain, een Belgische autocoureur en stuntman, die op 25-05-1987, op het Circuit Zandvoort, tijdens een stuntpoging om het leven is gekomen. In dit YouTube-filmpje (» YouTube) zie je die stunt; nota bene: stunt in filmpje zou wel goed zijn afgelopen. Één van de commentaren onder dat filmpje, trok mijn bijzondere aandacht. Dat commentaar luidt als volgt:

Vincx was an amateur or a real fool with strong suicidal tendency.’

In een ander commentaar onder dat YouTube-filmpje, van ene Michael Klaver, wordt gewag gemaakt van het feit dat Vincx heroïne gebruikte. Dat ik daarbij ook denk: harddrugs, kan in zijn geval - living on the edge - ook cocaïne zijn, komt geheel en al voor mijn rekening, in dier voege dat een drug als coke zeer wel zou kunnen passen in het beeld van een aantal Bende-overvallen, zoals die in Eigenbrakel, Overijse en Aalst, waar de overvallers toch grote risico’s liepen om het leven te laten - lees ook: suicidal tendencies - en blijkbaar met een zekere focus door het lint gingen, althans een goede coureur, die zichzelf meer moed, focus en méér dan branie - onmenselijkheid - heeft ingesnoven met een lijntje coke, is geen hele rare gedachte daarbij, me dunkt.

Zo deed Patrick Haemers het ook, wiens voorbeeld - emotioneel gesloopt, zelfmoord, menig Bendelid zou kunnen hebben gevolgd. Overigens dreef Vincx in de jaren tachtig een aannemersbedrijf, Enterprise Alain Vincx geheten, gevestigd in: Eigenbrakel, om nog maar een opvallend detail te memoreren.

Ik hou steeds meer van Jean Deprêtre. Heb ergens - weet niet meer waar - gelezen, dat zijn in 1982, aan harddrugsgebruik overleden dochter Claire-Anne, hem de woorden ‘het zijn roofdieren!’ - ‘ce sont des prédateurs’ -, aan de hand heeft gedaan.

Ik geloof niet in toeval en dat het vuurwapen na ballistisch onderzoek niet van Michel Cocu was, doet ook aan dat laatste niets, maar dan ook helemaal niets af, want Cocu had gewoon een slimme advocaat, als je het mij vraagt. Cocu is al een poosje dood, dus van hem hoeven we geen waar verhaal meer te verwachten...

Dat van die overleden, drugsverslaafde dochter en de roofdieren, staat (ook) in het stuk van Ben, twee plaatsjes hierboven; (ook) daar dus.

156

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Onder dankzegging, coconut, ben ik benieuwd of zich wellicht ooit een cliënt/burgerlijke partij-belanghebbende bij mij zal melden, met de vraag of ik het dossier zou kunnen doorlezen en uitkammen, teneinde het kaf van het koren te kunnen scheiden. Daartoe zijn ik en één van mijn medewerkers gaarne bereid. Met een cliënt ben ik tenminste in staat de eventueel ontbrekende stukken op te vragen bij het parket en/of het gerecht. Zonder dossier - wettig bewijs - is het mijns inziens ondoenlijk om wezenlijke slagen te maken in een zaak als deze, waarin kan - moet - worden ingebroken in één of enkele wezenlijke dossierpunten, van waaruit kan worden doorgewerkt naar iets dat een duidelijke kop en staart heeft.

Daarnaast moet zeker ook niet uit het oog worden verloren dat Jef Vermassen expliciet heeft aangegeven dat 'de namen van de Bende in het dossier staan', neemt u mij niet kwalijk. Indien wordt uitgegaan van de premisse dat Vermassen het bij het rechte eind heeft, kan ik mij voorstellen dat belanghebbenden smachten naar vrijgave van die namen, inclusief - uiteraard - een daaraan ten grondslag liggende aannemelijke, sluitende of overtuigende motivering.

157

(313 replies, posted in Slachtoffers)

» YouTube

Die Engels sprekende vrouw (getuige) verklaarde ook:

‘I believe it was probably four (4; Darty) about them at this stage, they come, came into the supermarket, firing’ (...) I have never heard from the Belgium police from that day (...)

Mark Gekhiere, een andere getuige van de overval op de Delhaize in Overijse verklaarde:

‘Toen wij toekwamen om te plakken, euh, wee..., kan ik mij niet meer herinneren of die witte Ford Sierra daar stond, van Finné. Volgens mij is die daar nadien, in ieder geval mijnheer Finné was daar niet aanwezig toen wij toekwamen. We hebben die pas ontdekt toen de gangsters weg waren. Toen, wij, die gangsters weg waren vanuit ons schuilhok, achter, achter de car wash. Maar wij hebben mijnheer Finné niet zien afschieten, helemaal niet.’

Getuige Betsy Van der Auwera:

‘Toen we ‘s anderendaags beelden te zien kregen op tv, dat Rudy zich daar enorm druk in maakte. Je kreeg steeds opnieuw dat beeld te zien van het lichaam van Finné dat daar lag, met die auto daarnaast en dat hij zei: ‘die auto stond daar niet’.’

Ik neem aan dat getuige Betsy Van der Auwera die witte Ford Sierra bedoelt. Los van voormelde verklaringen van de getuigen, die bij mij veel vragen oproepen, die toen ook aan hen gesteld hadden moeten worden - wat bezielt die journalisten toch? -, als je het mij vraagt: hoorde die witte Ford Sierra toe van Finné?

158

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Even voor de goede orde het volgende: in hoeverre is duidelijk dat Leon Finné in zijn (eigen) auto - laat ik vooralsnog aannemen, die naast zijn dode lichaam geparkeerde witte Ford Sierra -, onder dwang is gereden naar de Delhaize in Overijse, om na zijn uitstappen daaruit door - bijvoorbeeld - zijn passagier-ontvoerder te worden doodgeschoten, om hem op een toevallig overvalslachtoffer te laten lijken?

Dit klemt te meer, omdat Finné gewoon zou zijn zijn geweest om voor zijn veiligheid met een pistool rond te lopen of te rijden en ik geen weet heb of daar toen ook sprake van was. Zo neen, dan zou hem dat, vóórdat hij werd doodgeschoten op de parkeerplaats van de Delhaize, door zijn ontvoerder kunnen zijn afgenomen.

Ander scenario: Finné werd niet in zijn eigen auto (maar in een andere auto) naar de parking van Delhaize ontvoerd, waarbij kort nadat hij was doodgeschoten, zijn auto naast zijn lijk werd geparkeerd, althans in een op YouTube vindbaar filmpje verklaart een Engels sprekende vrouw, die claimt destijds ter plaatse te zijn geweest, ‘dat die auto er eerst niet stond (en dat zij dacht dat die man (Finné) al langer dood was)’. Nota bene: wat ik tussen haakjes heb gezet, duidt op weer een ander scenario, dat mij als minder aannemelijk voorkomt. Maar goed, wie het zeker weet mag opstaan.

159

(33 replies, posted in Wagens)

Even voor de goede orde het volgende: in hoeverre is duidelijk dat Finné niet in zijn (eigen) auto (witte Ford Sierra?!) onder dwang is gereden naar de Delhaize in Overijse, om na zijn uitstappen daaruit door zijn passagier-ontvoerder te worden doodgeschoten, om hem op een overvalslachtoffer te laten lijken?

160

(52 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Hartelijk dank voor deze informatie.