11

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

De Staerke is geen dader (uitvoerder), maar ik denk wel dat hij met mensen in contact kwam die er wel iets mee te maken hadden. Ook dat hij verschillende opdrachten kreeg. Wat wel merkwaardig is en dat is een gerucht dat al een tijdje de ronde gaat, is dat een bar eigenaar (in de jaren tachtig) zegt dat er mensen over de vloer kwamen bij hem die als ze wat gedronken hadden over de bende bezig waren. Dit was in het Waasland die bar. En als ik wat opzoekingswerk doe is het postkantoor in Waasmunster er overvallen, inbraak in Delhaize van Lokeren. Temse? Laat dit nu juist het werk zijn van de bende van de Staerke. Kan toeval zijn of niet? Weten er sommige nog iets over.

12

(11 replies, posted in Bende De Staerke)

dhrlanden wrote:

https://i.imgur.com/BEhQZcc.jpg

Is de man rechts ook Robert De Staerke? Zijn er recente fotos van die man?

13

(782 replies, posted in Westland New Post)

Django68 wrote:

Persoonlijk ben ik overtuigd van zijn betrokkenheid. Probleem is dat er niets van materiële sporen overblijft en dat hij, net zoals Beijer zich overal uitkletst.

De onderzoekscel weet maar al te goed welke namen er allemaal met 1 of ander feit van de Bende van Nijvel te maken hebben. Op gebied van verkenning tot wapenleverancier, dader en zelfs opdrachtgever. Maar het grote probleem is tastbare bewijzen, die zijn bijna allemaal verwijderd en op niveau van opdrachtgever daar kunnen ze gewoonweg niet aan beginnen. Enkel de personen die nog in leven zijn die kunnen nog praten. Maar dat zal maar binnen een paar jaar zijn. En als er ooit iemand zal berecht worden als medeplichtigheid aan de Bende van Nijvel gaat hij ofwel al dood zijn of een kleine garnaal.

14

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Mgr wrote:

Inderdaad veel gelijkenissen. Maar Ben schreef dat de vermoedelijke naam niet op dit forum voorkomt.

Nee, is zeker niet Jandrain.

15

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Inderdaad, Libert weet heel veel wat er in de jaren tachtig is gebeurd. Maar hij komt er altijd vanaf met een simpel verhaal dat hij dan zegt als ze hem ondervragen. Zegt ook veel over de mensen dat met het onderzoek te maken hebben.

16

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Er zijn verschillende mensen die meer weten. Maar gewoon niet durven omdat ze bang zijn wat er allemaal gaat komen achteraf. Over een familielid of kennis, geloof me.

17

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Moest Michel Libert eens durven spreken zouden er al veel dingen veel duidelijker worden. Als voormalig hoofd van de WNP.

18

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Er zijn veel mensen aangehouden geweest of in verdenking gesteld. En veel zijn er 'zogezegd' op verkenning geweest of opdrachten uitgevoerd voor de WNP of de staatsveiligheid. Maar niemand weet iets over de de Bende van Nijvel. Raar?