31

(16 replies, posted in 1980-1989)

fipilip, als je een holdup doet, kan je nooit weten hoeveel geld er in kas is. Ik denk ook hoe meer overvallen er kwamen hoe minder geld er in kas was, kennelijk was het voor de Bende van Nijvel toch genoeg of de moeite.

32

(279 replies, posted in Getuigen)

Zo bely, die komt binnen! Zeer interessante informatie, zeer heet en interessant spoor!

33

(2 replies, posted in Onderzoekspistes)

Karel, goed onderwerp wat nog niet zo specifiek ter sprake is gekomen! Ik denk dat de goederen - en dan denk ik vooral aan de voedingsmiddelen - vooral voor eigen gebruikt waren of gebruik door directe familie, bijvoorbeeld in Beersel hebben ze zich na de moord ook tegoed gedaan aan van alles en nog. Voedingsmiddelen waren voor hun waardevol, misschien zegt dat iets over hun afkomst. Daarbij levert de doorverkoop van goederen nou niet heel veel. Bij auto onderdelen ligt dat weer anders, evenals autoradio's. In die tijd dat kon wel wat op brengen.

34

(382 replies, posted in Hypotheses)

LEO, geen probleem, geaccepteerd. We moeten inderdaad ook niet mekaar gaan bevechten dat heeft geen zin. Clevor Trevor, bedankt voor de tip. Als je het zo bekijkt zou het inderdaad dom zijn te vertrekken dus ik blijf  dan toch maar. dim, wij komen er nooit uit en aangezien je dit soort teksten blijft typen heb ik besloten je gewoon maar te laten gaan even goede vrienden.

35

(382 replies, posted in Hypotheses)

Ben, als je me een beetje kent weet je dat ik wel ga reageren, sorry hiervoor. Het kan zijn dat je me niet helemaal snapt. Ik zeg niet dat we een exacte theorie kunnen maken, dat zeker niet. We kunnen het op zijn minst proberen naar aanleiding van de informatie die wij wel hebben uit stukjes dossiers, boeken en andere info. Ik juich het absoluut toe dat er mensen zijn die hun theorie delen. Iedereen hier op het forum doet een gok, zelfs Hilde Geens doet een gok. Wij persoonlijk pakken eruit wat ons het meest waarschijnlijk lijkt. Het zal me niet verbazen dat de politie ook niet meer weet waar te zoeken, dit zal waarschijnlijk komen omdat er wel info in de dossiers staat maar lang niet altijd de goede. Dit komt ook door het verleden, het dossier keer op keer verplaatsen, stukken raken zoek, ... Dit is trouwens van alle tijden het gebeurt nog steeds wel eens. Ik zal in het vervolg mailen bij klachten.

LEO, ik heb al vaak aangegeven dat ik veel respect voor Ben heb in meerdere post want de intentie van deze site is meer dan oke! Nee, ik snap best dat je niet op ieder onderwerp een moderator kan zetten maar gewoon 1 mannetje meer voor het hele forum moet kunnen.

Beste wensen voor iedereen. Ik ben namelijk van mening dat iedereen hier een positieve bijdrage geeft aan het forum, ook al komt het er misschien soms rot uit. Dat kan beter in 2014.

36

(279 replies, posted in Getuigen)

Als het de bende was, past het in hun doen en laten. Ze hadden overal lak aan, we moeten niet vergeten dat ze in de frituur niet echt in paniek waren. Gewoon heel erg oplettend, normaal gedrag voor deze lieden.

37

(504 replies, posted in Algemeen)

Niemand weet de waarheid achter de Bende van Nijvel. De speurders waarschijnlijk ook niet, de enige die het weten zijn de daders maar die houden hun lippen op elkaar. Begrijpelijk voor deze verschrikkelijke daden wil niemand gepakt worden. Ik vind dat de daders gestraft moeten worden, dat staat buiten kijf. Maar misschien is de verjaring wel goed, dan gaat er misschien eindelijk iemand praten en dan komt er misschien een einde aan de moordende onzekerheid van de slachtoffers en nabestaanden. De daders hebben er waarschijnlijk geen probleem mee hun mond te houden. Gevoel hadden ze zo niet en spijt ook niet denk ik.

38

(382 replies, posted in Hypotheses)

DeadLetterBox, ik stamp niemand de grond in en zo als ik wel vaker heb gemeld, bekijk ik ieder zijn theorie en mening objectief. Ik sluit absoluut niets uit, maar ik verklaar niemand tot persona non grata zoals anderen hier op het forum wel doen. Puur omdat ik een andere mening heb, willen ze niet meer met me praten en beginnen met persoonlijke aanvallen. Dat vind ik niet door de beugel kunnen!

Ik reageer wel eens maar puur omdat personen me daar toe drijven. Ik begin daar nooit mee omdat ik ieder zijn mening respecteer, respect daar gaat het om! Dat iemand het er niet mee eens is fijn geen probleem maar als ik wat feiten opsom dan ben ik een gek die nergens van af weet. De personen waar ik het over heb, weten best wel wat ik bedoel. Stop ermee en ga met respect met elkaar om hoe afwijkend een mening van iemand ook kan zijn.

Ben, mijn mening is dat er wel wat meer moderatie mag zijn. Zie het niet als afkraken maar als positieve kritiek. De site groeit uit zijn voegen. Ik snap best dat je niet 24 uur kan waken, maar misschien is het een optie om een andere moderator erbij te nemen. Het kan mensen ook afschrikken als ze dit allemaal lezen. Dat zijn misschien wel mensen die er meer van weten, dat kan niet de bedoeling zijn.

Het is ook een feit, ook al lees je de dossier 10x door, dat je uiteindelijk een theorie overhoud. Dat geld voor ons maar ook voor de politie. Je leest en gaat denken wat er mogelijk gebeurd is, ook Hilde Geens heeft niet het antwoord op het dossier, alleen een vermoeden. Ik lees alle info die ik lees objectief en vorm dan een beeld.

39

(382 replies, posted in Hypotheses)

Voel me toch nog even genoodzaakt te reageren.

geronimo de heel waar ik het over heb was een een echte gangster een zware jongen hij kwam terug met zowel pistolen als de zwaardere wapens, conclusie is dus dat hij dan ook in de kluis geweest is  een crimineel zal daar niet veel moeite mee hebben.
Wij hebben hier overvallen van 18 jarige op juweliers waar men een uzi of scorpion gebruikt zijn dit al echte gangsters nee dat lijkt me niet.En wat is een loodjespistool als je een glock gebruikt heb je bijvoorbeeld een goed wapen in handen, zou zullen er in de tijd van de bende ook betere en slechtere wapens geweest zijn.

Noordeling, weg laten jagen is het niet echt maar als je steeds tegengewerkt word door personen die mijn theorie-topic steeds weer vol gooien met onzin gaat de zin er bij wel af. Gelukkig  zijn er inderdaad wel mensen die inhoudelijk blijven reageren, ik las ook al lang mee. Dat was in de tijd dat alles hier nog gemoedelijk was. Ik snap ook niet dat het beheer dit steeds toelaat, iedereen mag zijn mening ventileren op het forum dat is juist goed, maar als ze reageren laat ze dat dan inhoudelijk doen. Persoonlijke aanvallen zie ik te vaak, er zijn hier een paar personen die denken dat ze de oplossing al hebben, geen probleem dat ze dat denken maar hou het dan in je eigen topic. Zodra je het hier hebt over marginalen beginnen sommige hier te flippen ze worden respectloos en vallen je soms persoonlijk aan. Dat hoort niet thuis op een forum!

Er zijn een aantal verdachten in het dossier die wel degelijk wijzen naar marginalen maar op het moment dat het duidelijk word dat het wel eens zo zou kunnen zijn, dan gaan alle remmen los om je bestrijden en soms zelfs te beledigen. Men moet zich af vragen willen we graag een site als infowars.com of gaan we voor een serieuze site?

Opmerkingen over een taalfout of een punt komma die ik wel eens vergeet en dat het een aanfluiting zou zijn voor de slachtoffers vind ik persoonlijk misselijkmakend, was er maar iemand die zonder punten en komma in 1 lange zin de oplossing bracht! Het zoeken van verbanden van bepaalde personen bijvoorbeeld: als ze contact hadden, hebben ze er volgens sommige ook gelijk mee te maken. Het is een feit dat criminelen mekaar vaak tegenkomen maar lang niet altijd alles van mekaar weten, maar als ik dat opmerk word ik voor gek verklaart, het is simpel onmogelijk dat alle namen die genoemd worden op dit forum iets met de bende te maken hebben of er iets van weten.

Er word zelfs gezegd als je een bepaalde zienswijze hebt je tot de modalen behoort. Toch knap dat personen denken te weten hoe een forumlid in elkaar steekt! Het is misschien inderdaad wel 1 van de oorzaken dat dit dossier niet opgelost raakt, tunnelvisie en geen hulp accepteren van buitenaf lijkt de Belgen helaas eigen, wel de uitzonderingen daar gelaten want er zitten hier een aantal goede mensen tussen die wel gesprekken aangaan.

Ik zal er nog eens goed overdenken tijdens de kerst of ik misschien nog terug kom, het ligt ook aan de reacties die op mijn bericht gaan volgen. Ik ga me hier niet laten beledigen, ik doe graag mee aan dit forum maar wel op een respectvolle manier zo als het hoort.

Kerstgroeten.

40

(382 replies, posted in Hypotheses)

Poe, wat een kopje vol onzin LEO, ik zie het forum zeker niet als een play game. Maar geen probleem, daar is een forum voor. Een aanfluiting naar de slachtoffers is een opmerking die kant nog wal raakt. Ik vind het verschrikkelijk wat er gebeurt is met die mensen in die dagen, laat dat duidelijk zijn. Ik heb er nu ook echt totaal geen zin meer in. Steeds dezelfde leden die een ander de grond instampen om wat ze denken, dat vind ik pas een aanfluiting.

In mijn opinie word de zaak zo nooit opgelost, verstokt in fantastische theorieën, oogkleppen op en gaan. Alles wat anders is of denkt gelijk neer meppen. Ik ben er nu echt wel klaar mee, heb een tijdje pauze genomen op het forum maar het gaat maar door. Bij deze neem ik definitief afscheid van het forum als lid.

Helaas is het niet mogelijk om een theorie te ventileren die misschien wat afwijkt van de meerderheid. Helaas word in mijn opinie deze site een complotsite, op deze site zijn er maar een paar de baas die constant de moraal bepalen voor anderen leden. Mijn zegen hebben jullie allemaal, alleen ik doe er niet aan mee er zijn zat andere manieren om wel bij te dragen aan de oplossing van deze zaak.

Dus hierbij wens ik allen het beste en in het bijzonder Ben, want de intentie waarmee de site opgezet is goed, alleen in mijn ogen schiet de site op dit moment zijn doel totaal voorbij. Ik zal nog wel eens meelezen maar niet meer reageren.

Mvg Speurneus.