7,191

(11 replies, posted in Organisaties)

WACL staat voor World Anti-Communist League (na de val van de Sovjet-Unie veranderde de naam naar World League for Freedom and Democracy). Het is een internationale, politieke organisatie die tegen het communisme strijdt. Ze werd in 1966 opgericht in Taipei (Taiwan). Het werd opgericht met als doel wereldwijd oppositie te voeren tegen het communisme door middel van "onconventionele" methodes. Het had acht regionale afdelingen en was vertegenwoordigd in meer dan 100 landen.

Bron » Wikipedia.org

7,192

(31 replies, posted in Gladio)

7,193

(147 replies, posted in 1983)

fipilip wrote:

Het zou kunnen, Ben, dat hij drie keer is gezien vanaf de afrit van de autostrade tot de plaats waar hij geparkeerd staat. Maw: hij heeft misschien de meest korte route genomen en is op die route drie keer gezien. Dat is dan niet "blijven rondrijden".

Ik ben mij bewust van deze opmerking, maar het blijft een punt dat de moordenaars helemaal naar Bergen zijn gereden om daar "rond te rijden" en dan de wagen toevallig (?) te parkeren op een parking voorbehouden aan het Franse consulaat.

Merovinger wrote:

Maar is dat wel zo?

Hoogstwaarschijnlijk wel. We weten dat de teller na 10 kilometer werd uitgezet. Ofwel kende Angelou de passagiers en heeft hij daarom de teller uitgezet ofwel heeft hij onder druk de teller uitgezet. Als hij onder druk de teller heeft uitgezet, is dat waarschijnlijk ook het moment dat hij werd vermoord.

7,194

(62 replies, posted in 1983)

dolorean wrote:

En volgens mij heeft de GTI een kortere draaicirkel waardoor je makkelijker kan wenden op een kleine locatie.

Zoals parkings van warenhuizen?

7,195

(147 replies, posted in 1983)

Door helemaal naar Bergen (Mons) te rijden? Angelou werd op ongeveer 10 kilometer van Elsene vermoord maar toch rijden de daders eerst helemaal naar Bergen waar ze dan blijkbaar nog even doelloos rondrijden (?) voordat ze de auto parkeren op een parking die eigendom is van het Franse consulaat. En dat allemaal met het lijk van Angelou in de koffer.

7,196

(62 replies, posted in 1983)

Op de vorige pagina van dit topic kan je lezen dat er blijkbaar op geen enkel moment zekerheid was dat Berthe De Staerke en Istvan Farkas in de garage zijn geweest.

7,197

(1,153 replies, posted in 1983)

Je zou toch verwachten dat de speurders die deze feiten onderzoeken de correcte feiten weergeven op hun website?

7,198

(168 replies, posted in Organisaties)

Een nieuwsbericht van 24 maart 1979:

De centrale computer van de Belgische Rijkswacht wordt druk gebruikt door de onderwereld van Brussel en Luik, zo heeft de Gazet van Antwerpen donderdag onthuld.

De computer, pronkstuk van de strak opgezette militaire Rijkswacht die in Belgie erg onpopulair is, wordt door de onderwereld van valse gegevens voorzien. Er worden belastende gegevens uitgehaald en ook kunnen misdadigers te weten komen wat de Rijkswacht over hun duistere zaken nu wel weet en wat niet.

De Gazet van Antwerpen suggereert dat er veel geld mee is gemoeid om toegang tot de computer te krijgen. Het blad signaleert een geval van een adjudant van de Rijkswacht die gegevens verstrekt zou hebben over op handen zijnde invallen in "sauna-instellingen". De Generale staf van de Rijkswacht in Brussel wenste geen commentaar te geven op het artikel.

7,199

(71 replies, posted in Bibliografie)

Website over criminaliteit, misdaad en veiligheid » www.secunews.be

Zelf omschrijven ze hun doelstellingen als volgt:

  • Opstellen en verspreiden van nuttige informatie over problemen inzake veiligheid en preventie, onder andere met betrekking tot misdaadfenomenen, overlast, enz. alsook over hun ecosystemen, de actoren en hun beschermingsmiddelen;

  • Verspreiden van verantwoorde tips en best practices;

  • Verlenen van elke mogelijke dienst die zou kunnen bijdragen tot een betere toegang tot informatie voor beroepsdeskundigen, het grote publiek, verenigingen en betrokken of geïnteresseerde openbare diensten.

7,200

(1,153 replies, posted in 1983)

Merovinger wrote:

De Rijkswachters vrezen de komst van journalisten of nieuwsgierigen en proberen onhandig om de lichamen van Fourez-Dewit te verstoppen achter enkele winkelkarren. Het zijn dus niet de moordenaars die de lichamen hebben willen verbergen maar Rijkswachters.

Bizar, de website van de onderzoekers zegt het tegenovergestelde:

Wanneer de politieversterking ter plaatse komt, ontdekken ze hun collega's, maar ook twee levenloze lichamen, verborgen achter een rij winkelwagentjes. Het zijn de lijken van een koppel, dat met hun Mercedes naar het benzinestation op de parking van het grootwarenhuis Colruyt was gekomen om er te tanken.

Zijn ze niet op de hoogte van de juiste omstandigheden? Proberen ze hun collega's van de rijkswacht te "beschermen"? Of staat het toch fout in het boek?