7,371

(1,141 replies, posted in 1985)

noorderling wrote:

Ondertussen weet ik dat het verzoeknummer als een vaststaand feit wordt gezien (bron: Ben), toch zou ik graag eens een tweede of derde onafhankelijke getuigenis hierover lezen. Tot nu toe was er alleen de dj.

Bron is niet "Ben" maar Cel Waals Brabant.

LEO wrote:

Een Vlaamstalig liedje uitgezonden op een Vlaamstalige vrije zender door een Vlaamstalige DJ en bedoeld om een boodschap over te brengen aan een vermoedelijk Franstalig overvalcommando? Ik geloof er niet teveel van, toeval buiten beschouwing gelaten.

De kans dat we over toeval kunnen spreken, is zo goed als nihil. Wie gaat er nu toevallig die dag die boodschap aanvragen bij een lokale radiozender in Aalst. Dit plaatje bewijst één punt: er waren mensen van Aalst betrokken bij deze overval. Voor de rest kan je blijven speculeren.

7,372

(1,141 replies, posted in 1985)

Boemerang wrote:

Ben, de getuige Pierre situeert het voorval rond 19:15, een kwartiertje nadat hij was binnengekomen.

Merci, het was duidelijk te laat gisteren.

dim wrote:

Verzoek op radio Amigo moest afgespeeld worden voor kwart voor zeven of om kwart na zeven ten laatste ("anders was het te laat"). We zouden dit alles eens moeten plaatsen in een tijdslijn. Ik doe een aanzet (vermoedelijk enkele fouten en voor verbetering vatbaar door de meer nauwkeurige bollebozen zoals Boemerang).

De tijdlijn is redelijk goed, maar hoe plaats je dan de oproep? Stonden bv. de gangsters aan het Texaco-station te wachten op het liedje?

7,373

(1,141 replies, posted in 1985)

Boemerang wrote:

Nu weet ik verder niets over de persoon die dit tegen Michel heeft verteld maar er bestaat natuurlijk de niet al te geringe kans van "horen van in de zoveelste graad". De twee vreemde bezoekers worden er 4 en dat met Radio-Amigo komt er op een gegeven moment vanzelf bij (men weet pas sinds de TV-reconstructie van 2010 dat dit nummer de speurders interesseerde).

Zoals ik hierboven reeds schreef weet ik niet of het verhaal dat Michel heeft gehoord en de gebeurtenissen in 't Christoffelken hetzelfde zijn. De getuige van Michel heeft het duidelijk over feiten voor de overval op het Delhaize-warenhuis en als ik mij niet vergis heeft de Christoffelken-getuige het over feiten tijdens de overval.

7,374

(213 replies, posted in Foto's)

Merovinger, je bent me voor. smile Ik vond op dezelfde website nog een (interessante?) foto. Niet van het Delhaize-warenhuis maar van een reclamepaneel uit 1979. Blijkbaar het jaar dat het Delhaize-warenhuis in Aalst open ging. Opening op 8 november.

http://i75.servimg.com/u/f75/11/22/12/24/reclam10.jpg

7,375

(1,141 replies, posted in 1985)

Het is wel de allereerste keer dat ik een getuigenverslag lees van iemand die het horen van de boodschap op Radio Amigo koppelt aan een actie van bepaalde (onbekende) personen. Als dit verhaal klopt, wil dit dus zeggen dat het spelen van deze plaat/boodschap wel degelijk een startsein was.

dim wrote:

Iemand uit de streek die 't Christoffelken wat kan plaatsen?

Het is niet zeker dat het verhaal van Merovinger hetzelfde is als het verhaal over café 't Christoffelken.

7,376

(1,141 replies, posted in 1985)

Bedankt voor de informatie, ik moest onmiddellijk aan dit verhaal denken:

In een café wat verderop, 't Christoffelken, werden in die ruige novembernacht ook Bende-verdachten gesignaleerd. Maar de getuigen, een stel marktkramers die pas een paar jaar na de feiten met hun verhaal naar buiten kwamen, krabbelden terug toen ze in levenden lijve geconfronteerd werden met de verdachten die ze eerder op foto's hadden aangewezen.

Bron » Verdachte wagens en personen

Als 't Christoffelken hetzelfde café is als het huidige café Sint Kristoffel dan zou het hier liggen (niet zover van het kerkhof » Google Maps

7,377

(62 replies, posted in 1983)

Merovinger wrote:

De verzekering heeft geweigerd om Jadot te vergoeden voor de diefstal van de auto omdat de auto op minder dan 100 meter van zijn garage werd gestolen. De Saab werd achteraf niet verschroot maar maanden na de vondst teruggegeven aan Jadot die hem opnieuw hersteld en verkocht heeft.

Dus Jadot krijgt geen geld van de verzekering, stapt daarom naar het gerecht om zijn wagen terug te vragen en krijgt deze terug ook al gaat het om een bewijsstuk in een lopend onderzoek?

7,378

(9 replies, posted in Andere Personen)

Een familielid van Beauduin schreef op zijn blog het volgende:

A qui sait attendre ...

A vous tous,

Voilà que enfin, les tueries du brabant wallon, si on se réfère à la juge d'instruction,vont livrer leurs secrets.Les déclarations que j'ai déposé il y deux ans vont enfin êtres prises en considération.

Madame Finne est dans le bon quand elle déclare que cette affaire est des plus basique, deux bandes! Je le dis depuis des années, une même famille, je le dis depuis des années, des gens sans scrupules et sans lois, je le dis depuis des années, alors pourquoi ce remue ménage aujourd'hui alors que je n'ai pas été convoqué?

Pas de soucis demain retour au palais de justice de Charleroi pour explications complémentaires. Le point commun qui existe entre l'affaire Dutroux et ces tueries va enfin sortir du puit pour ne pas dire du trou. Il serait temps que les proches des victimes soient devant cette vérité. Dans un avenir proche si la vérité sort je vous conterai tout cette affaire dans un livre qui est en chantier, qui s'intitulera "la vérité interdite" j'espère que vous serai généreux avec le pauvre écrivain amateur que je suis!

On ne choisit pas sa famille! Cela va vous éclater aux yeux, car pour moi c'est pas une évidence c'est une tare. Pour tout ceux qui auront l'idée de croire que la folie une fois de plus me fait divaguer, je leurs dis soyez patients le bout du tunnel n'est pas loin.

Bron » planeteinfos.skynetblogs.be

7,379

(16 replies, posted in Politiek & Business)

Bedankt voor de link, ik wist niet dat hij een boek heeft geschreven.

7,380

(154 replies, posted in Wagens)

Lijkt me nogal bizar. Dat zou dan willen zeggen dat ze de Golf moesten duwen naar de plaats waar ze hem in brand hebben gestoken.