91

(784 replies, posted in 1982)

coconut wrote:

De bende van Nijvel was geen bende maar een terreurorganisatie volgens mij. En verschillende leden of verdachten hebben ook die term gebruikt  ( organisatie) . Gezien het terreur spreken we dus beter van terreurorganisatie. Eentje die een aantal mensen zeer goed uitkwam. Of andere organisaties zeer goed uitkwam. Ik ben wat gaan googelen op die term of een combinatie en kwam dit tegen.

http://www.ponsaers.be/92732692

"RANCUNE EN MANIPULATIE

Je schrijft over de Bende in termen van de bendes

‘Klopt. Kijk ook eens naar al die robotfoto’s en je zal zien dat het allemaal verschillende mensen zijn. Ook dat wijst erop dat we met verschillende bendes te maken hebben.’

‘Ik zeg niet dat het een terreurorganisatie is, maar qua structuur kan je het wel vergelijken. Er zijn afgesloten cellen die onafhankelijk van elkaar opereren. Maar, en dat is het enigma van de Bende, al die feiten zijn wel aan elkaar gelinkt.’

Kan je het hier min of meer mee eens zijn?

Ik ben het daar alleszins volstrekt mee eens Coconut en het verbaast me ook niet dat Ponsaers, de grote specialist criminologie in ons land, dat ook zo omschrijft.

Die organisatie werd voor verschillende doeleinden gebruikt en gemanipuleerd. De ene keer voor de staat de destabiliseren (dat geldt absoluut voor de raids in '85, dat had politieke doeleinden), de andere keer om onfrisse zaakjes van Bouhouche of VDB toe te dekken en (een heel belangrijke): zaakjes voor staatsveiligheid op te lossen (daarbij denk ik dan vooral aan de moord op Fourez-Dewit, daar zat staatsveiligheid zeker achter volgens mij, en de moorden in Beersel & Elsene/Bergen op Angelou).

92

(784 replies, posted in 1982)

Thierry Smars was linkshandig (tijdens z'n dood / moord had ie wel z'n handwapen in z'n verkeerde hand vast).

93

(784 replies, posted in 1982)

amateurspecialist wrote:

Dus je vindt het onaannemelijk dat JVDE gemarteld werd om hem te doen vertellen of er nog ergens geld verstopt lag?

Heb je er al eens bij stil gestaan dat er meerdere motieven zijn om iemand te martelen, bv.:
- geld (jou piste)
- informatie
- sadisme  (bv; psychopathische seriemoordenaar)
- juwelen
- een voorwerp (bv. een videotape met belastende beelden)
- documenten

Jij gaat er automatisch van uit dat het om geld ging en je sluit koppig elke andere piste uit en scheldt vervolgens de mensen die jou roofmoord / 'zigeuner' (Roma is de correcte term!) de huid vol.

Geld is voor mij het minst waarschijnlijk, ik denk dat het iets te maken heeft met de Roze Balletten en The End meent dat het met documenten of NAVO telexen of info over staatsgreepplannen te maken heeft. Mogelijk is het een combo maar geld is wel minst logische drijfveer uit de mogelijkheden gezien de link met Angelou en gezien het dossier.

94

(75 replies, posted in Andere Personen)

kenza wrote:

Ik vind niets terug over rally i.v.m. deze persoon?

Ik ben het aan het opzoeken over zowel Alain Vincx & Pierre Maréchal in die branche. Niemand heeft van hen ooit gehoord, ook niets van resultaten of inschrijvingen van beiden te vinden. In elk geval is het 100% zeker dat beiden nooit als professional een race of rally reden, misschien wel als amateur in een lokaal of club kampioenschap of zo, ik heb de vraag op een gespecialiseerd forum gesteld. Het lijkt een urban myth dat één van hen rally rijder was, uit alles blijkt dat dit niet zo was. Vincx was natuurlijk wel 'cascadeur', een stuntman die door bussen heen sprong.

95

(784 replies, posted in 1982)

Leaks wrote:

Het is toch onbegrijpelijk hoe dit zo kan gaan ..

Zo kan dit gaan, dubbele accounts zijn verboden:
https://www.bendevannijvel.com/forum/vi … 609#p68609

96

(784 replies, posted in 1982)

the end wrote:
Kurosawa wrote:

- Hoe kom jij aan die documenten?
- Hoe kan je 100% zeker zijn van de echtheid?

Heel veel moeite doen (geduld) bij de juist bronnen, Daarvoor moet je weten waar te zoeken natuurlijk.

- Dus je bent of was lid van staatsveiligheid?
Anders zie ik niet in hoe je er aan zou geraken of je kent iemand die er werkt.

Anyway, bij een wetenschappelijk onderzoek kan je de betrouwbaarheid checken als het bv. double blind peer reviewed is. Dat betekent dat minsten 2 andere onderzoekers de studie of het onderzoek zelf ook onderzochten en er een review over schreven. En die 2 onderzoekers mogen de onderzoeker die ze reviewen zijn identiteit niet kennen en vice versa, blind dus.

Nu hier gaat het om documenten (van de NAVO?) en niet om een onderzoek maar ook hier kan je een vergelijkbare techniek toepassen, dat hoort ook zo, om de echtheid te verifiëren door 2 expertises onafhankelijk van elkaar aan te vragen. En zelfs dan ben je nog niet helemaal zeker hé.

97

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Tru Dat wrote:

Ik vraag mij nog steeds af waarom kon Bouhouche ongestoord in Frankrijk verblijven en bleef hij nog steeds zijn vriendjes daar ter plaatse zien?

Bouhouche was in principe voor het gerecht bereikbaar, ze wisten waar hij uit hing. Maar het voordeel voor Bouhouche was dat ze hem niet om de vijf botten konden ondervragen of aanhouden.

Bouten trekt een mistgordijn over de dood van Bouhouche, volgens hem is het niet onmogelijk dat die dat in scène zette. Maar op zich zie ik niet echt in of dat nodig was voor hem, het Bende dossier maakte toch amper vorderingen en niemand rekent er op dat er ooit nog een rechtszaak van komt. Zorgen dat er een ander lijk op zijn plek lag dat ook nog eens onvoldoende herkenbaar was en toch nog genoeg op hem leek dat lijkt me wel erg ver gezocht en ook riskant want dan moest hij iemand van kant maken, het lijk juist op de plek van het ongeluk leggen en die boom moest dan juist vallen, het mocht er niet verdacht uit zien etc. ... ik denk dat hij gewoon overleed daar maar met zo'n figuur weet je misschien nooit maar dan gaan we dat sowieso nooit ontdekken. Bouhouche zijn lijk werd gecremeerd zodat ze het niet meer kunnen checken.

98

(784 replies, posted in 1982)

amateurspecialist wrote:

En jij op de 10 kilometer domheid met hindernissen!

Je bent wel tegen iemand bezig die hoogbegaafd is, ik geef het maar mee ter info.

99

(784 replies, posted in 1982)

amateurspecialist wrote:

Ik ben erg tevreden met mezelf, momenteel, omdat ik werkelijk denk de oplossing gevonden te hebben

Proficiat, je wint de gouden medaille op de discipline 800 meter narcisme.

100

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

En het afgezaagd tweeloops jachtgeweer dat David zag? Dat was dus geen riot gun maar mogelijk de Faul. Is daar geen munitie van gevonden dan? Of zou het kunnen dat de Reus de tweeloops op David gericht had maar uiteindelijk met een riot gun schoot? Dat zou bizar zijn hoor.