271

(41 replies, posted in Filière Boraine)

Lap, nog ene die in de buurt van Maubeuge zat. Wat een toeval allemaal.

Half april arresteerde de politie Michel Cocu opnieuw. Vittorio vluchtte toen naar Frankrijk, waar hij vlak bij de grens met België, in Avesnes-sür-Helpe, in een caravan woonde.

272

(44 replies, posted in Westland New Post)

Tuurlijk kenden die mekaar, zie nummers inschrijving:

Golden Eagle was een parachutistenclub van kolonel Militis in Betrix (in de Belgische Ardennen). In de parachuteclub Golden Eagle is Marcel Barbier lid 128, Martial Lekeu 146 en Luciano Bender 160.

En waarom kunnen we het nu schudden Stropkens?

273

(278 replies, posted in 1982)

Ik heb wel gelezen dat je de website van de onderoekers de beste bron vond. Ik heb alleen de vergelijking onderzoeksrechter/journalisten gebruikt.

Wat betreft een slachtoffer zal ik inderdaad verkeerdelijk de conclusie getrokken hebben dat hij het niet overleefde. Had mij destijds hier op gebaseerd:

"Agent Christian Delacourt wil op zijn stappen terugkeren om zijn collega's te waarschuwen. Te laat. Voor wat thee, wijn en champagne, aarzelen de inbrekers niet het wapen te trekken en op de ordebewaarders te vuren. Christian Delacourt, 36 jaar, gehuwd en vader van twee kinderen, probeert achter de fontein aan de kogels te ontkomen, tevergeefs. Hij wordt in de buik geraakt en zakt ineen op de straatstenen."

Eigenlijk zochten we dus een bende die voedingsmiddelen stal, Maubeuge, Beersel, Nijvel. En zo zot was de feiten te verzwaren door wapengekletter of moord. Enfin, mijn logica is blijkbaar niet de logica van iedereen hier.

274

(278 replies, posted in 1982)

Over de buit kunnen we inderdaad weinig conclusies trekken. Maar wel over het feit dat jij eerder belang hecht aan hetgeen journalisten er over schreven dan hetgeen de toenmalige onderzoeksrechter er over zei. Mocht ik weten dat er mensen vermoord werden voor zakjes thee zou ik het denk ik 40 jaar later nog weten. Het zou mij ook niet verbazen dat uitbaters een grotere buit aangaven dan de werkelijke buit. Het was in die tijd gewoon mode verzekeringen op te lichten. ( indien die verzekering er was) Toch ook niet vergeten dat de overval in Frankrijk gebeurde. De slotsom blijft wel altijd dezelfde, we weten niets zeker.

275

(378 replies, posted in Andere Personen)

Nu je toch Maubeuge vermeldde, er schijnt een link te zijn tussen oa Maubeuge en oa Luciano (Ludwig) Bender.
"Advocaat Ramaël, die niet werkt voor geld in deze zaak, zei tijdens de persconferentie (*) (letterlijk, zoals het bij mij in mijn oren is gekomen) onder andere: "13 (**) aout 1982, Maubeuge, 3 heures 25, ou la deux auteurs qui vol que du thé (...), pourquoi que du thé (***) (...), j'ai convaincu par le demonstration du monsieur Adam, dans ce piste Française il y beaucoup points coherent."

en

"Il faut savoir aussi, que dans les années 70/80, nombre de parachutistes belges venaient s'entraîner en France, et notamment au CERPN, c'est-à-dire Maubeuge".
Maar dat zal meester Ramaël ongetwijfeld weten.

276

(169 replies, posted in Getuigen)

Deze keer moet ik je gelijk geven Xeno. Elke keer dat ik die getuigenis las heb ik gedacht dit kan niet. De foto hier boven had voor mijn deur kunnen genomen zijn. Op dit moment staat onze wagen op ongeveer 10 meter van mijn deur (hij heeft een donkere kleur). Ik kan mijn auto niet zien staan. Ga ik nu buiten dan open ik mijn auto met de afstandsbediening zodat ik mijn auto zie staan door de knipperlichten die aan gaan. Als ik mijn grote zwarte hond nu het commando geef naast mijn auto te gaan wachten dan zie ik die niet liggen. Ik zie dus zelfs geen zwarte massa.

Ben gaan opzoeken dat de maan vandaag voor 92 procent zichtbaar is. Ik zie zelfs de maan niet dus het moet bewolkt zijn op dit moment.

We zouden dus moeten gaan opzoeken voor hoeveel procent die nacht de maan zichtbaar was en of het op dat moment bewolkt was of niet. Je zal dus nog eens naar het bos moeten gaan bij identieke omstandigheden als toen. Smiley. En eigenlijk zou je eerst een oldtimer moeten huren uit de jaren tachtig. Nogmaals smiley.

Vorige week was dat anders want dan lag er sneeuw. Volle maan kan ook een verschil maken. Mensen die niet in een bos wonen kunnen zich niet voorstellen hoe donker het kan zijn.

277

(378 replies, posted in Andere Personen)

Xeno, je theorie klopt niet. Youssou staat hier onder verschillende aliassen. Ikzelf heb hier trouwens ook onder  een andere naam gepost. Zowel Ben als oudere forumleden weten waarom wat mij betreft.
En neen, ik kende hem niet van een vorig leven. Ben hier aanwezig sinds 2017.

278

(378 replies, posted in Andere Personen)

Wat kunnen buitenlanders wel dat onze advocaten niet kunnen? Ik denk dat het antwoord vrij simpel is. Spreken. En daarmee bedoel ik spreken zonder dat ze op de ene of andere manier en zeer onrechtstreeks gestraft worden.

Ben heeft geen verwachtingen meer. Ik ook niet. Ik denk dat dit de gezondste houding is in deze. Ik denk ook niet dat er nog veel slachtoffers zijn die hoge verwachtingen hebben. Die zijn inmiddels getraind in dit soort zaken en verwachtingen (jammer).

Ik wou nog zeggen dat ik het zeer jammer vind dat ik het woord "training" hier in de mond moet nemen maar dat is gewoon de harde realiteit. Wat ik ook zeer jammer vind is de hetze die hier weer ontstaan is. En Xeeno, hier is al zoveel visuele vervuiling geweest dat dit kleine beetje er voor mijn part ook nog bij kan. Hetgeen niet wil zeggen dat ik het eens ben met de manier van communiceren van Youssou hier op het forum. Maar een fantast is hij zeker niet. Ik heb jaren geleden menige mail met hem gewisseld en ik kon hem echt geen fantast noemen. Hoe hij in de piste Sliman gesukkeld is weet ik eerlijk gezegd niet. Toch blijf ik er bij dat we iets vriendelijker moeten zijn voor elkaar. Ik incluis. Ik blijf het er moeilijk mee hebben dat mensen zo afgeschoten worden. Toch in deze tijden.

279

(577 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik blijf met heel veel vragen zitten ivm DNA. Zo las ik vandaag bijvoorbeeld dit:

"Het zijn de DNA-cellen van de gerechtelijke arrondissementen die beslissen of er na een veroordeling een profiel wordt aangemaakt."

Ik ging er dus verkeerdelijk van uit dat na elke veroordeling een DNA staal werd afgenomen. Niet dus. Dat zijn dan voornamelijk DNA-stalen afgenomen na 2002 indien ik het goed begrepen heb? In 2017 waren dat er rond de 50.000. Hoe zou de verhouding zijn ten opzichte van het aantal veroordelingen?

Hebben we ooit een positief resultaat gehad? Ja, en dat zou betrekking hebben op de hoofddader. Wat bedoelen ze met hoofddader?

"Justitie is in het bezit van een volledig DNA-profiel van de 'hoofddader' van de Bende van Nijvel, maar de Belgische wetgeving laat niet toe om dit genetische visitekaartje verder te onderzoeken."

Is er ondertussen nog iets gedaan met die privacy en DNA stalen? Of moeten er nog wat miljoentjes uitgegeven worden voor resultaten waar we niets kunnen mee aanvangen? (Om nog te zwijgen van het leed dat ze ondertussen zowel bij slachtoffers als vermoedelijke daders laten duren?)

Dat is dan toch compleet onverantwoord.

Heb nog een aantal (in mijn ogen) belangrijke vragen. Maar misschien voelt iemand zich geroepen om hier alvast op te antwoorden.

Maar daar aan gekoppeld stel ik mij nog een andere vraag. Kunnen we nu een dossier afsluiten als we beschikken over het DNA van de "hoofddader"?

Ik mag hopen dat die "hoofddader" al lang geleden overleden is maar euh ... dat kunnen ze dan ook niet weten.

280

(378 replies, posted in Andere Personen)

Dossier Bende van Nijvel: Fransman denkt slimmer te zijn dan wij » p-magazine.com

Dat vind ik dan weer een domme benadering. Zo negatief. Zo van "Ha, meneer denkt slimmer te zijn dan wij". Misschien dringt zich een andere vraag op; was Debels aanwezig op die persconferentie? Zodat hij zelf kon aan die Fransman kon vragen waarom hij dacht slimmer te zijn dan wij Belgen. Ik dacht van niet. Volgende vraag, was er één Nederlandstalige journalist aanwezig? Ik dacht van niet.

Wie wel aanwezig was, was Martine Michel. Ik stel dus voor dat alle slachtoffers ook een persconferentie geven en Martine Michel uitnodigen. Krijgen ze misschien eindelijk een antwoord op hun vragen. Hoe zit het met het onderzoek Mevrouw? Gebeuren er nog onderzoeken? Gaat u afsluiten etc. ... etc. ...

Naar 't schijnt is ze komen zeggen dat de piste Sliman voldoende onderzocht is en dat het de Slimans niet waren. OK. Dan hebben we twee mogelijke verdachten die het niet waren. Sliman en Bono. Ik heb het ook maar van horen zeggen. Net zoals Debels dus. Dat was het dan wat betreft de 27e. Spoedig verslag van Youssou die wel aanwezig was zal wellicht meer klaarheid brengen. Denken we, hopen we.

Iemand het artikel van Debels? Of de andere artikels die hierover verschenen zijn?