341

(210 replies, posted in Westland New Post)

Bedankt voor je tussenkomst Hipa, we zijn het blijkbaar alweer roerend eens.

342

(210 replies, posted in Westland New Post)

Zelfs als we zeker waren van de piste afpersing, wat weten we dan meer? En zelfs indien we zeker waren dat Dauphin betrokken partij zou zijn wat kunnen we daar mee? Hij staat onder bewindvoering en daarmee is alles gezegd. Ik heb een sterk vermoeden dat Dauphin eerst in de psychiatrie terecht gekomen is en daarna in een soort opvanghuis onder begeleiding is terecht gekomen. Hem kunnen we niet meer in de gevangenis krijgen en zijn bekentenissen hebben 0 waarde. Zou dat trouwens niet de reden zijn waarom die (zogezegde?) bandopname vermeld in Humo niet in het dossier zit (volgens verklaring De Valkenier en de la Serna). We hebben nog zo iemand die verklaringen op band aflegde die 0 waarde hebben aangezien ook deze man onder bewindvoering staat. Zij zijn niet de eersten of de laatsten waarbij men probeerde ze zot te laten verklaren.

En wat dat Staatsblad betreft dat we met zijn allen kunnen lezen en waar een fout adres in staat (of was het bewuste adres dat van zijn bewindvoerder?) schreef hier ooit iemand ... en indien we zelfs het Staatsblad niet meer kunnen geloven... Tja, wat weten we dan zeker of wat kunnen we nog geloven.

Persoonlijke mening, een aantal mensen onder bewindvoering wisten iets te veel en zijn of waren niet zot. Misschien hoogstens en tijdelijk "onstabiel" door al hetgeen ze meegemaakt hadden. Er zijn grenzen aan de menselijke draagkracht he.

Xeno, je had het hier over iemand die plots geen antwoord meer gaf. Ik zie maar 2 mogelijke personen wat dat betreft. Ik zal eens navraag doen om te weten of alles ok is.

343

(237 replies, posted in Staatsveiligheid)

Op het forum over de Bende wordt de naam van baron Franz Tilmans – zonder bewijs – naar voor geschoven. Volgens forumleden is dat een naam die al een tijdje rondzingt in Franstalige middens. Tilmans zou de bron – direct of indirect – van Smets geweest zijn. Tilmans zou Smets verteld hebben over die ‘racket’ vanuit de VS.

Tilmans was directeur van Cobepa en voorzitter van de Société Métallurgique Hainaut-Sambre. Hij was zowel voorzitter van Proeuropa als bestuurder van filmproductiebedrijf Valisa Films Production.

In 1978 kreeg Tilmans (1905-1991) de erfelijke en persoonlijke titel van baron. Tilmans werd op 19 mei 1905 in Gosselies bij Charleroi geboren.

Baron ingenieur Franz Tilmans is een katholiek industrieel en was actief tijdens de bezetting in de clandestiene netwerken van het gedemobiliseerde leger en in juni 1944 zelfs in Londen.

Tilmans bleef na de oorlog ook erg betrokken bij het leger. Zo is er een verslag van majoor Franz Tilmans aan de Militaire Commissie op 27 februari 1947. Tilmans werd later kolonel.

In 1967 vinden we Tilmans samen met Marcel le Clercq in de raad van bestuur van diverse ondernemingen. Le Clercq (1903-1996) speelde een beslissende rol in de ontwikkeling van Assubel. Hij was ook lange tijd voorzitter van Delhaize ‘De Leeuw’, waarin hij een van de acht familiale takken vertegenwoordigde. Tijdens de Tweede Wereldoorlog leidde Marcel le Clercq de ‘Groupement Céréales’, een sleutelorganisatie in de voedselbevoorrading.

In het Cegesoma archief is er een interview over het Belgische leger (29/12/1982) met kolonel baron Tilmans.

Hij was ook betrokken bij de oprichting van het Geniemuseum: een van de oprichters is immers baron Tilmans, Franz, dan gepensioneerd, en wonend in (een kasteel in) de rue du Château 1, 5530 Évrehailles. Dat is een plaats en deelgemeente van de Belgische gemeente Yvoir. Daar overleed Tilmans ook.

Hij was gehuwd met Céline Beetz. Zij was eerst gehuwd met Raoul Théophile Pauline Marie Napoléon Moreau, gescheiden. En opnieuw gehuwd op 4 december 1935, in Brussel, met Franz Tilmans.

In 1984 werd Tilmans benoemd tot Commandeur in de Leopoldorde door Boudewijn. Tilmans is dan adviseur van Paribas en Cobepa. Tilmans was ook actief bij de NV E.T.E.C. in Brussel. Hij was er voorzitter van de Raad van Bestuur.


Volgens de twee Bendecommissies werd die piste van racket onvoldoende onderzocht. In het verslag: “Van bij het begin werd het onderzoek georiënteerd alsof het om gewoon banditisme ging. Een aantal andere hypothesen werden a priori veronachtzaamd. Andere mogelijke hypothesen bestonden erin dat het om terrorisme, racketeering, internationale wapenhandel, drugverslaafden, en anderen kon gaan. Al deze hypothesen zijn onvoldoende of in het geheel niet onderzocht.” Er is nog tijd tot in 2025.

Uit P magazine

344

(33 replies, posted in Magistraten)

Maak je geen zorgen want volgens den Ben zijn ze heel goed bezig en werken ze de ziel uit hun lijf.

Wie dit topic herleest krijgt nochtans een heel andere indruk. 't Zal aan mij liggen waarschijnlijk.

345

(1,147 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ten minste 1 van die speurders had dat dan toch door gezien zijn uitroep ... ze hebben ons bij ons klxten. Of sloeg dat op nog iets anders? Ikzelf heb altijd gedacht dat de getuigenis van die frituuruitbater een constructie was in die zin. Stonden die volgens jou gewoon op tab  of kon men ook hun reactie's zien? Trouwens, heeft elk stadszwembad een jaccuzi? Ik ken er zo maar 1. Smiley.

346

(577 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Helemaal mee eens. Vandaag begon een historisch proces in België. Daders onbekend. Maar een aantal hooggeplaatste politici en mensen uit het leger staan terecht. Waarom kan dit niet voor wat betreft de Bende? Alle door u genoemde "fouten" (doelbewust of niet) zijn begaan door personen die men staatsambtenaren zou kunnen noemen. Waarom zouden de slachtoffers de eindverantwoordelijken niet voor een rechtbank kunnen dagen?

Zelfs de speurders waren in de laatste periode creatiever dan de advocaten van de slachtoffers. Ik kan er echt niet bij dat bijvoorbeeld een Jef Vermassen zich tevreden stelde met zijn job als postbode voor de rechtbank. En dat allemaal voor O resultaat. Wat mij betreft is het opheffen van de verjaring niet meer of niet minder dan een doofpotoperatie. En wachten tot de laatste daders of mededaders dood zijn .

» www.vrt.be

347

(147 replies, posted in Andere Personen)

Dat is dan al minstens 1 belofte die je niet nagekomen bent.

Het was waarschijnlijk te Glad(io) en dus te gevaarlijk voor uitschuivers. Smiley..

348

(210 replies, posted in Westland New Post)

Mee eens. Denk dat zijn taak zich vooral beperkte tot inlichtingen verzamelen. Vraag mij nog altijd af wat hij wist over Louis Michel. Dat hij iets wist wat niet geweten mocht worden leid ik af uit het feit dat hij absoluut onder bewindvoering moest gezet worden ... Zo zijn er trouwens nog een paar. Waarschijnlijk was hij vooral nuttig i.v.m. nummerplaten. Maar verder dan vermoedens geraak ik niet.

En jammer genoeg is nog niemand veel verder geraakt. Dit laatste is al even betwistbaar als het feit dat zijn beperking te groot was om een actieve rol te kunnen spelen. Voor hetzelfde geld is deze logica niet van toepassing en zitten we er compleet naast. Pffff.

349

(68 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Kan je dit laatste wat uitleggen aub?

350

(68 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ari was vooral een strobedrijf » ponsaers.be