51

(39 replies, posted in Speurders)

Bepaalde overeenkomsten tussen de Belgische en Nederlandse situatie

https://castbox.fm/vb/308565600 (SIE (voorheen Brigade Diane), GBO (Groep Bijzondere Opdrachten), alias 'Gelders Bloed Orkest' en "het zijn toch niet de onzen" (Arsène Pint))

https://www.npostart.nl/KN_1727087 (SIE, GBO, insufficiënt(e) strafrechtelijk(e) onderzoek(smethoden), 'les Borains''

Ik denk ook maar wat.

52

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

coconut wrote:

Mendez werd vermoord op de eerste procesdag van Vanden Boeynants. Misschien moeten we dit koppelen aan volgend feit:

In een telefonisch onderhoud met Troch adviseerde Bultot Troch deze laatste drie dossiers te herzien: het dossier Pinon, het dossier Mathot én een wapenluik van het onderzoek naar gewezen premier VDB.

Heeft er iemand het artikel "codenaam Pol" van De Morgen?

» Nieuws

53

(760 replies, posted in 1985)

Spectator Of Life wrote:

Een piste die volgens mij, naast de achtergrond van de slachtoffers, te weinig is onderzocht, is alles rond het what if scenario; wat als de overval was mislukt en de drie gangsters waren neergeschoten?

Stel dat het huurlingen waren; dan zou geen enkele connectie zichtbaar mogen zijn met de opdrachtgevers. Dat is geen vanzelfsprekendheid, want hoe kan men drie dode huurmoordenaars identificeren zonder te stellen dat ze in opdracht van werken?

Dezelfde denkoefening moet je eigenlijk maken met de bende Haemers in de Golf, of een andere bende, of een samengesteld team met leden van verschillende bendes.

Dat laatste scenario lijkt me dan het meest waarschijnlijke, een mix van huurlingen en locals uit verschillende bendes. In Aalst zijn verschillende talen gehoord, is zowel Haemers als Elnikoff herkend etc.

Ook Cocu verklaarde dat hij in 1983 samen werkte met mensen waarvan hij schrik had, dat zullen geen mede Borains zijn geweest.

Het voortdurend mengen van bendes lijkt me ook typisch weer iets voor Bouhouche, het op een geniale wijze verwarring zaaien tot in het oneindige.

Er zijn een scala van redenen om aan te nemen dat tijdens en kort na de op 09-11-1985 gepleegde overval op de Delhaize in Aalst, de overvallers veel geluk - lees ook: het geluk om onbekend te blijven - hebben gehad. Immers, toen bestond er een grote kans dat één of meer van hen het er hetzij door een kogel, hetzij door een aanrijding, er gewond of niet levend vanaf zouden brengen, waardoor de identiteit van één of meer van hen bekend had kunnen raken.

Ik geloof niet (meer) in het grote complot, waarvan de overvallers onderdeel van zouden hebben uitgemaakt. Wel geloof ik in de op wraak beluste gevallen politieman Madani Bouhouche als kwade genius en gesloten bastion achter de overvallen in Eigenbrakel, Overijse en Aalst. Mijn hypothese is dat Bouhouche ook de overval op de Delhaize in Aalst heeft uitgelokt en wel door middel van het verschaffen van inlichtingen, middelen (wapens uit garageboxen of andere opslagplaatsen) en gelden, bovenop de buit (gelden) die door Bouhouche uitgelokte overvallers bij de supermarkt hebben gemaakt.

Ik hoop dat Robert Beijer ooit bereid zal zijn zijn boekje hierover verder open te doen, zoals Beijer  in zijn boek De laatste leugen (2010; Bekijk De laatste leugen op: https://www.bol.com/nl/p/de-laatste-leu … phoneapp), een boekje verder opendeed over de rol van wapenliefhebber/-handelaar/-verzamelaar én practical shooter Madani Bouhouche tijdens (1)de poging tot moord op majoor Herman Vernaillen en poging tot doodslag op zijn familieleden (1981), (2)de inbraak en diefstal van wapens bij het SIE (1982), (3)de roofdoodslag op Francis Zwarts (1982), (4)de voorbereiding van afpersing van GB-supermarkten (1984), (4)de wapendiefstal (in 1985) bij en moord (in 1986) op FN-employee Juan Mendez(*) en (5)doodslag op diamantair Ali Suleiman (1989).

Voor zover dat nog mogelijk is dient er veel, heel veel tijd, denk- en mankracht te worden besteed bij het volgen van het spoor (wijlen) Madani Bouhouche, mede in relatie tot de overval op de Delhaize in Aalst.

(*) Volgens wijlen Jean Bultot, vertelde Robert Beijer hem tijdens hun ontmoeting in 1989, in Paraguay, dat Madani Bouhouche Juan Mendez had vermoord (bron: https://youtu.be/YZiagPVXb_0; interview met Jean Bultot).

54

(45 replies, posted in Bewijsstukken)

Mincky wrote:

Ook de Ingram schiet 9mm.

Ja, klopt en ik meen ergens gelezen te hebben  - Ponsaers? - dat (de) H&K's MP5 wel (ballistisch) zijn onderzocht. Ik weet bijvoorbeeld niet hoe het zit met de trekken op de 9 mm kogels die bij de overvallen in Eigenbrakel en Overijse zouden zijn afgeschoten (of neergelegd) en gevonden en in hoeverre die trekken verband zouden kunnen houden met de vorm van de loop (al dan niet 'af fabriek') van bijvoorbeeld een H&K MP5 of Ingram MAC-10.

Mede gelet op mogelijkheid van ib deze zaak door 'brekebenen' als Claude Dery uitgevoerde ballistische onderzoeken, blijft uiterste behoedzaamheid geboden, me dunkt.

55

(45 replies, posted in Bewijsstukken)

Over bladvulling gesproken. Lees dit maar eens, Imazibraine: https://www.eenzaam.nl/

56

(45 replies, posted in Bewijsstukken)

Boemerang schreef hiervoor het volgende: ”Ter aanvulling, Bij de dubbele overvallen op de Delhaizes van Eigenbrakel en Overijse zou de bende hebben geschoten met de FN 9mm Parabellum munitie uit 1959. Of er bij deze twee feiten ook nog andere 9mm-munitie werd gebruikt of dat er hervulde munitie werd gebruikt is mij vooralsnog onbekend. In Aalst zou men hervulde 9mm-munitie hebben gebruikt.”

Zou er in Eigenbrakel en/of Overijse en/of Aalst kunnen zijn geschoten met een Heckler & Koch MP5, waarin immers 9x19 mm Parabellum (pistool)patronen passen? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom niet?

In het geval er met een H&K MP5SD geschoten zou kunnen zijn, zijn alle teruggevonden H&K MP5 machinepistolen, die van de diefstal bij het SIE (begin 1982) afkomstig waren, onderworpen aan een ballistisch onderzoek? Zo ja, onder wiens verantwoordelijkheid vond dat onderzoek plaats en wat is daar uit gekomen?

57

(753 replies, posted in 1985)

Ik ben heel benieuwd naar het door u genoemde artikel over het ontvreemde autopsierapport, Insp. Witse. Bij voorbaat dank daarvoor.

58

(753 replies, posted in 1985)

Insp. Witse wrote:

@Asjemenou , hierbij de link betreffende voorafgesteld slachtoffer https://www.youtube.com/watch?v=w1V8lekjGbg
Kijk gerust vanaf minuut 1 waar Eddy Vos aan het woord is (kijk dit in de context van roze baletten)
Zoals je merkt heeft dit betrekking op de warenhuizen overvallen, de andere daden van de bende van nijvel waren zoiezo persoonsgericht.

Het artikel over de vervreemden van het autopsie rapport wil ik je gerust deze avond bezorgen.

Dank u. Commissaris Eddy Vos ziet dat als een theorie, niet als een vaststaand feit en dokter Pinon doet daarover tot op de dag van vandaag het zwijgen toe. Zo ook oud-rijkswachtoverste Herman Vernaillen, terwijl hij degene zou zijn die zich daarover als getuige nader zou kunnen uitlaten, wat voorpaginanieuws zou kunnen worden. Immers, hij zou erbij zijn geweest toen het onderzoek naar de 'roze Balletten' al dan niet van hogerhand in de doofpot zou zijn gestopt. Dat Vernaillen, gelet op wat en wie hij op de foto's van wat de 'roze balletten' zouden moeten zijn, zou hebben gezien, daarover zwijgt als het graf, is zijn keus, zoals het ook zijn keus is die 'roze balletten' als complottheorie te laten voortbestaan, met in het achterhoofd dat er op voormelde foto's ook minderjarigen te zien zouden zijn geweest, wat Vernaillen, ondanks het belang van die kennelijke minderjarigen, er ook niet toe heeft bewogen om de publiciteit te zoeken, wat ik gelet op zijn situatie wel kan begrijpen, maar daarmee draagt hij wel bij aan de instandhouding van een mythe.

59

(753 replies, posted in 1985)

Nader geconcretiseerd: bij mijn beste weten heeft de onderzoekscel - welke onderzoekscel en wie daarvan? - daarvan nooit melding gemaakt, dus wie stelde dat de onderzoekscel daarvan melding heeft gemaakt, Insp. Witse?

60

(753 replies, posted in 1985)

Insp. Witse wrote:

Wie het topic van Léon Finné doorleest, weet met zekerheid dat hij allesbehalve een koorknaap was.
Gekend voor het witwassen van geld met oorsprong uit drugshandel, wapenhandel, antiek ... Tevens was hij op de hoogte van de geplande coup in Belgie, maar onderhield hij een goede verstandhouding met Vernaillen.
Kortom, zijn vrienden / kenniskring zal zich niet enkel beperken tot lokale tooghangers.

Het feit dat de onderzoekscel laat weten dat er bij elke aanslag minstens één voorafgesteld slachtoffer werd aangeduid, of dat de gegevens verkegen uit Finné's lijkschouwing verdwenen zijn, is niet om leed bij nakomelingen te besparen.

Kortom, tijdens de jaren 70 en 80 was Belgie (net zoals andere landen) één groot corrupt wespennest. Met de uitzondering dat Belgie draaischijf was van internationale wapenhandel. We hebben de chantage praktijken van Eurosystems goed onthouden en deze onder de noemer van roze baletten met resultaat verdergezet.

Belgie zal nooit uit de biecht spreken, doen ze dit wel .. bestaat Belgie morgen niet meer.

”Het feit dat de onderzoekscel laat weten dat er bij elke aanslag minstens één voorafgesteld slachtoffer werd aangeduid, of dat de gegevens verkegen uit Finné's lijkschouwing verdwenen zijn, is niet om leed bij nakomelingen te besparen.”

U schreef dit op zonder bronvermelding, Insp. Wise. Hoe komt u bij de brisante stelling dat er bij elke aanslag tenminste een vooraf gesteld slachtoffer werd aangeduid en waar haalt u vandaan de dat de gegevens uit Finné’s lijkschouwing zijn verdwenen? Wat is uw bron hiervan?