21

(562 replies, posted in Hypotheses)

Het is wel vaker ter sprake gekomen dat de feiten in 1985 gepleegd zouden zijn door niet (allemaal) dezelfde personen dan de vroege misdrijven. Zou het mogelijk zijn dat het brein achter de eerste en tweede bende twee verschillende personen zijn. Bijvoorbeeld een copycat. Psychopaten die bv. andere seriemoordenaars of criminelen als voorbeeld nemen en hen imiteren. En wat is er dan met het brein achter de eerste misdrijven gebeurt? Vermoord of gevlucht? Wat is er met die andere leden gebeurt (eerste reeks misdrijven)? Vermoord of gevlucht naar het buitenland? Ik kan me niet voorstellen dat je uit die Bende uitstapt men je zomaar zal laten gaan, met het risico dat je gaat klikken.

De piste van de seksfeesten is ook niet te onderschatten. En ja, op zulke "exclusieve feestjes" ga je zeker niet de gewone werkman tegenkomen maar zakenmensen en andere mensen met hoog aanzien. Mensen die zwemmen in het geld en de wet naar hun hand kunnen draaien. Natuurlijk zullen op zulke feestjes vriendendiensten geregeld worden (personen doen zwijgen over zaken die boven water dreigen te komen). En hoe krijg je het voor elkaar om een ganse lijst mensen om 19u30 naar een warenhuis te lokken? Dit intrigeert me eigenlijk nog het meeste. Wilde men die personen bang maken of vermoorden. Wist men wie men wou vermoorden, en hoe dan? A.h.v. foto's?

Dat er na zoveel jaren geen antwoord op deze vragen is, getuigd toch wel dat dat er een "brein" achter de bende zat. Je kan echt alle kanten uit, hij/zij heeft dus "zijn werk" perfect gedaan.

22

(33 replies, posted in Getuigen)

Hoe meer ik er over lees, des te meer ik overtuigd geraak dat er wel degelijk een link is met Aalst.

Ook het verzoekje op de radio voor de "Bende van Hofstade". Bv. Als het allemaal Walen of vreemdelingen geweest waren hadden ze toch nooit het telefoonnummer van Mi Amigo (was toch die zender dacht ik?) geweten. Hoeveel Walen of vreemdelingen zijn er nu op de hoogte van een Vlaams station. Hoeveel van hen zouden er tegenwoordig het bestaan weten van commerciële zenders zoals pakweg Q-Music of Be One? Of ze moeten degelijke research gedaan hebben op voorhand. Je moet er toch maar op komen.

Ofwel hadden ze één of meerdere contactpersonen in Aalst (misschien was dat verzoekje een teken om één of ander plan uit te voeren). Of ze waren zelf afkomstig uit het Aalsterse en werden de eerste overvallen gewoon toevallig in een andere regio uitgevoerd. Misschien verbleven ze op dat moment in buurt van Hofstade en dreven ze hiermee de spot met het etiket "Bende Van Nijvel".

Het doet me toch allemaal een beetje denken aan een psychopathisch brein. Iemand die het voor de kick deed en echt van zijn daden genoot. Dan is het inderdaad mogelijk dat er geen politieke of extreem-rechtse achtergrond is. Het zou natuurlijk wel mogelijk zijn dat er een link was met die seksfeesten (het verhaal van het koppel met de videocassette).

Net zoals ik elders al gelezen heb is dit misschien een excuus van het gerecht en ordediensten omdat ze niet in staat waren of de middelen hadden om hen te vatten. Welke agent of rijkswachter gaat zijn leven riskeren door hen achterna rijden voor een hongerloon? Klinkt in alle geval indrukwekkender, dan de rijkswachter kan een bende overvallers niet pakken.

Wat taverne in Aalst (toen in 1985) betreft ... Door wie is eigenaar naar Delhaize gelokt. Ik had gehoord door zijn ex-vrouw? Zoals ik al eerder zei, ken ik iemand uit het Aalsterse (zie m'n eerste post) die ook blijkbaar meer weet maar er eigenlijk liever niets over kwijt wil.

23

(33 replies, posted in Getuigen)

Hoi, ik lees het forum al en tijdje en wou even reageren. Wat de Bende betreft, ik was in de jaren '80 een kind maar volgde wel al de actualiteit. Toevallig heb ik dus ook alles gevolgd betreffende de Bende, Haemers,... Waarom? Waarschijnlijk was ik onder de indruk, heb er eigenlijk geen andere verklaring voor.

Wat betreft jouw cafébezoek ... Ik heb al veel mensen na een paar pinten over de Bende, Haemers,... & co horen praten die zogezegd meer wisten van (ex-) rijkswachters. Volgens mij is dit voor 99% cafépraat. Eén van de bekende verhalen was dat Haemers niet dood zou zijn en in Zuid- Of Latijns-Amerika zou leven samen met zijn vrouw en kind. En dat hij daar één of andere militie zou leiden.

Zijn vrouw - Denise Tyack - baat nu een café uit in Waver (zoals waarschijnlijk iedereen weet) en heeft voordien altijd in België geregistreerd gestaan net als haar zoon. Er is ook iemand die wel degelijk gezien heeft dat het bewust lijk wel dat van Haemers was, en niet van een of andere dakloze die voor Haemers moest doorgaan. Hij is dus zeker geen nieuw leven begonnen. Haemers wist waarschijnlijk te veel over het Brusselse/Waalse corrupte politieke/(adel?) wereldje en men heeft dit opgelost door een zogezegde zelfmoord. Was hij lid van de Bende of wist hij meer? Volgens mij moet hij zeker wel iets gehoord hebben in het Brusselse onderwereldje.

De bende in het Aalsterse ... Ik ken persoonlijk iemand uit het Aalsterse. Haar zoon was een goede schoolvriend (kind-vroege tienerjaren) van ouders die op die bewuste avond in Delhaize aanwezig waren. Die mensen hebben de zaak jarenlang op de voet gevolgd. Iemand heeft hen gezegd: De waarheid zal nooit achterhaald worden. Maar één ding kunnen we je met zekerheid zeggen: geen enkel bendelid is nog in leven. De echte reden van de overvallen was het gewone volk angst aanjagen en het land destabiliseren (veronderstelling), toen het uit de hand liep (daders te agressief door toedoen van drugs?) heeft men het zekere voor het onzekere genomen en alle "echte" bewijzen laten verdwijnen. Ook alle daders.

Het is best mogelijk dat er een connectie met Aalst was, en die theorie van die vrouwen/verhoudingen klopt. Misschien was dit de reden van het einde van de bende? Men was op den duur meer bezig met persoonlijke afrekeningen, dan voor hetgeen waarvoor men hen ingehuurd had, met het risico dat het fout ging aflopen en men daarom de bende zelf geliquideerd heeft?

Met cafépraat zou ik in ieder geval opletten, zeker in het Aalsterse. Als die man daar in dat café was, waarom zouden z'n vrienden hem dan daarover hebben laten praten? Ook wat die nacht voor de overval in de taverne betreft. Niemand kan een deftige beschrijving geven? Die uitbater en z'n vrouw heeft hen zogezegd op bezoek gehad. Dit was geen bezoek van enkele seconden, dus hij moet toch een degelijkere beschrijving kunnen geven voor robotfoto.