541

(19 replies, posted in Filière Boraine)

Merci pour les informations supplémentaires C.P.

542

(19 replies, posted in Filière Boraine)

Dat is gek. Patrick Verdin gebruikt haast nergens in zijn boek de volledige namen. En nergens wordt Baudet vernoemd?

Kan je eens voor de volledigheid een schermafbeelding van deze passage uploaden C.P.? Ik heb ze namelijk nergens gelezen in het boek…

Er staat - enkel - letterlijk in het Nederlands:

"Van 1993 tot 1997, het jaar dat Thierry (Patrick Verdin bedoelt hier natuurlijk Thierry Sliman) en ik herenigd werden, en ook het jaar dat we gearresteerd werden in de afpersingszaak, "racket". We leven comfortabel. Hij woont samen met een lerares in een heel mooi huis, gelegen in een dorp op enkele kilometers van Charleville- Mézières. Wat mij betreft, ik heb een showclub "Rétro" die zeer goed loopt, gerund door een meesterhand in de persoon van D., mijn vrouw.”

Of het origineel:

“De 1993 jusqu’à 1997, c’est-à-dire l’année où Thierry et moi sommes réunis, et aussi celle de notre arrestation dans le cadre du dossier extorsion de fonds, « racket ». Nous sommes dans le confort. Lui vit avec une professeure dans une très belle propriété située dans un village à quelques kilomètres de Charleville-Mézières. Moi, de mon côté, j’ai un club spectacle dénommé le « Rétro » qui tourne très bien, tenu par une main de maître en la personne de D., mon épouse.”

543

(24 replies, posted in Politiek & Business)

Tueries du Brabant : un ancien avocat parle d’un client

"Mon client ne fabulait pas quand il s’accusait d’être un des tueurs et me donnait les noms des deux autres." Le témoignage d’Étienne Delhuvenne est-il susceptible d’intéresser l’enquête sur les tueries du Brabant ? L’intérêt, c’est que l’ancien avocat au barreau de Bruxelles parle sous sa responsabilité d’un client qui, selon lui, ne mentait pas. Son client s’appelait Bruno Vandeuren. La piste n’est pas neuve. Mais pour Étienne Delhuvenne, elle aurait "été déroutée.

» www.dhnet.be

544

(149 replies, posted in Andere Personen)

Buiten flink wat geruzie en heel veel veronderstellingen genre als, dan en dan misschien … zie ik in de vele posts toch enkele bijzondere namen staan.

Ronald Van Lennep kwam hier in het vele geruzie ter sprake maar is bv in 1984 veroordeeld geweest voor illegale wapenhandel samen met een of andere Jean-Luc Baugniet en nog enkele anderen.

Beiden kenden ook oa ene Madani Bouhouche. Staat in pv’s.

545

(26 replies, posted in Speurders)

Ben wrote:
dim wrote:

Asjemenou?!

Zeg dat wel, en het wordt nog beter:

Fievez was in de jaren tachtig adjudant bij de rijkswacht en een echte wapenspecialist. Zijn naam stond in de agenda van Bouhouche. Hij onderhield ook nauwe contacten met Beijer en heeft op zijn aanraden een akte van de valse verklaringen van wapenhandelaar Dekaise opgesteld. Daarbij was het de bedoeling enkele speurders van de BOB van Waver in diskrediet te brengen die in het Bendeonderzoek het spoor volgden naar extreemrechts en naar een groep wapenhandelaars die connecties hadden met de CIA en de Mossad.

(...) Dekaise was woedend (op de speurders van de Waverse BOB) maar Bob Beijer stak hem een handje toe en overhandigde hem een envelop met het rijkswachtlogo en daarin twee pistoollopen, die eerder door Bouhouche in beslag waren genomen bij Marchetto, een vriend van Dekaise. Het volstond dat de Waverse wapenhandelaar beweerde dat de speurders Bihay en Balfroid hem hiermee willen omkopen. De BOB'er Pierre Fievez bood zich na een tip van Beijer aan om de klacht te registreren en stelde een pv op.

Districtcommandant majoor Mouthy verwijderde Bihay en Bakfroid uit de BOB en degradeerde hen tot straatgendarm. Meteen was men twee lastposten kwijt.

Guy Bouten beweert in zijn boek (De Bende van Nijvel en de CIA) dat Fievez als spion was aangeworven door de CIA, net zoals Bouhouche en Beijer.

Nu stel ik mijzelf de vraag hoe zo iemand zo'n functie kan krijgen in een onderzoek waarin hij zelf bijna een verdachte is?

Triolet van het gerechtelijke detachement heeft Bihay en Balfroid op verzoek van de auditeur-generaal ondervraagd in verband met de lopen.

Uit dat onderzoek bleek dat Daniël Dekaise en Robert Beijer hadden samen gespannen. Rijkswachter Antiges gaf in een verhoor op 16 december 1988 uitleg omtrent de verhoudingen tussen de heren Daniël Dekaise, Robert Beijer, Madani Bouhouche en kolonel Fastrez, waaruit bleek dat ze samen een complot hadden opgezet om van rijkswachters Bihay en Balfroid af te geraken via een zaak over uitgewisselde lopen.

Dekaise gaf toe dat de lopen, laders en wapens afkomstig waren van een inbeslagname in de zaak Marchetto. Marchetto was een jeugdvriend was van Dekaise. Uit een andere verklaring achter gesloten deuren bleek dat de huiszoeking bij Marchetto verricht werd door ... Madani Bouhouche, die destijds rijkswachter was!

546

(14 replies, posted in Wagens)

Ik weet niet of de Cel-Waals-Brabant en Eddy Vos hier mee leest of iemand hen dit eens kan laten herinneren. Het kan belangrijk zijn maar het kan evenzeer niets met de Bende van Nijvel te maken hebben.

De Staerke en Van Esbroeck steelden toch ook VHS-recorders in opdracht van Jean Bultot? Dit is een krantenartikel van 7 september 1985 » docdro.id

547

(16 replies, posted in 1980-1989)

Hier staat deze overval ook bij de misdaden van de Bende Van Nijvel » www.docdroid.net

548

(80 replies, posted in Andere Personen)

Sorry, had nie gezien dat je mij aansprak. Gelezen in boek complot van de stilte:

André De Mol schreef brief naar Vernaillen dat hij inlichtingen heeft over het moordplan op hem. BOB van Asse verhoorde bendelid van garagist Willy De Schepper. Getuigen zagen bij Willy de Mazda vertrekken op de avond van de aanslag. Andre De Mol zat toen een straf uit voor inbraken, autodiefstallen en gewapende overvallen tussen mei 1978 en november 1980 met bende van De Schepper. In de brief stond dat Barbé en Gillet en een paar BIC-leden vermoedelijk al voor de aanslag afwisten van de plannen.

De Mol wist dat, want hij fungeerde als postduif tussen verschillende complotsmeden. Begin 1981 heeft hij briefjes gesmokkeld tussen BIC-ambtenaar Karel Clonen en de Nederlandse hasjtrafikant Job van Welij en in een van de briefjes was sprake van moordplannen op majoor Vernaillen, georganiseerd door Farcy. Later zou De Mol terug komen op zijn bekentenissen... waren ze verzonnen of werd hij bang?

549

(117 replies, posted in 1980-1989)

Blijkbaar bestaat er een andere tweede robotfoto gelinkt aan deze aanslag. Een robotfoto van een man die voor de aanslag op Vernaillen in de buurt van zijn woonplaats werd gezien.

550

(132 replies, posted in 1983)

Ben wrote:

Het verhaal van de kroongetuige:

Jules Knockaert was op 3 maart 1983 als commercieel afgevaardigde aanwezig in de Colruyt van Halle, toen daar plots vier overvallers opdoken. Twee van hen drongen door naar de eerste verdieping waar de filiaalhouder zijn kantoor had. Knockaert kreeg een slag op zijn hand en hoofd, de zaakvoerder werd vermoord. De Bende van Nijvel had weer toegeslagen.

Ruim een half jaar later had in het gebouw van de Gerechtelijke Politie in Brussel een confrontatie plaats met een man die bij zijn terugkeer uit de Seychellen was gearresteerd. Knockaert kon de grote blonde atletische man identificeren. Hij droeg een opvallend duur polshorloge. Enkele minuten later kruiste hij de gevangene nog eens in de gangen. Zijn identiteit werd nooit meegedeeld.

Na de ontvoering van VDB begin 1989 zag hij op tv enkele maanden later de arrestatie van Patrick Haemers en herkende meteen de man met wie hij was geconfronteerd en die hem met een knuppel geslagen had.

Bron: De Bende van Nijvel en de CIA | Guy Bouten

Zo vastberaden zoals Bouten schrijft was getuige Jules Knockaert blijkbaar toch niet:

"Enkele maanden na de aanslag kregen we met vier mensen van de Colruyt een oproep om bij de gerechtelijke politie in Brussel achter een verduisterd raampje te gaan kijken naar een verdachte. 'U kunt hem zien, maar hij kan jullie niet zien', zeiden ze. Ja, en bij het verlaten van het gebouw kruisten we dezelfde kerel toen hij werd weggeleid. Achteraf zijn we ook zijn naam te weten gekomen: Patrick Haemers. Of hij leek op de man in Halle? Tja, we zagen enkel een bivakmuts."

Bron: Jules Knockaert in De Morgen | Douglas De Coninck | 15 december 2017