31

(36 replies, posted in Roze Balletten)

Spectator Of Life wrote:

De eerste die me een serieuze link kan uitleggen tussen MOTIEF schietpartij Delhaize Aalst en heel dat roze gedoe moet nog altijd opstaan.

Met de overvallen niet natuurlijk, maar deelnemers worden ondermeer hierdoor wel het voorwerp van chantage en alzo beïnvloeding van onderzoekers en magistraten.

Zo bijvoorbeeld:

  • Het onderzoek ivm Lydia Montaricourt (call girl netwerk) komt vreemd genoeg tereeht bij de eerste Substituut van Brussel Jean Depretre, op dat moment bevoegd voor de afdeling Jeugd van het Brussels parket en dus onbevoegd in deze zaak. Verrassend milde straf. Fortunato Israel die eveneens een prostitutienetwerk uitbaat maar de zaak wordt door Depretre om onbegrijpelijke redenen zonder gevolg geklasseerd. Tijdens een huiszoeking in haar appartement te Brussel op 19 februari 1979, werd een lijst van haar klanten gevonden, brieven en foto's van de "roze balletten"

  • De centrale figuur in het dossier van de Roze Balletten is Josianne Jeuniau ex-echtgenote van Dr. Pinonwelke de minnares is van een agent van de Staatsveiligheid (Smets). Na haar scheiding van Pinon kwam Jeuniau als privé-secretaresse van Jean Gol op diens kabinet van Justitie terecht.

  • Ook Paul Latinus is in het bezit van een kopie van het gerechtelijke dossier van de Balletten. Latinus heeft een hele stapel dossiers, maar dat van de Balletten beschouwt hij als zijn levensverzekering.

  • Onderzoeksrechter Francine Lyna onthult dat procureur des konings Jean Deprêtre van Nijvel in het bezit is van dat dossier en het bewaart in zijn kluis. Want dat is wat hij haar heeft verteld. Als zij hem om dat dossier vraagt voor haar onderzoek weigert hij het te geven, met als argument dat er niets zou instaan. Maar merkt zij op, en wellicht wij allemaal, waarom moet hij dat dan in zijn kluis bewaren als er niets zou instaan?

Enzovoort... enzovoort...

32

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Enkele nota's ivm Bouhouche:

  • Bij de garagebox in de Hippocrateslaan in Woluwe hoorde volgen auteur Hilde Geens ook een flat die Bouhouche onder de naam Roberto Castaldo had gehuurd en waar hij op een terras een zendmast (!) had geïnstalleerd. Het wijst volgens insiders toch op een gestructureerde organisatie die verder gaat dan diefstallen van koffie en olie.

  • Zelf verwijst hij meermaals naar “een gestructureerde organisatie”

  • Bekende aan Philippe De Staerke in de gevangenis dat hij voor zijn leven vreesde door “une organisation structurée”

  • In Knack in november 1987 werd geopperd dat niet alleen Bultot, maar ook Bouhouche in opdracht van (onbekende) derden onder meer de bende De Staerke zouden hebben betaald voor het plegen van de betrokken overvallen

  • Uit zijn brief in de gevangenis:” Mijn vrouw Babouche deelt deze strijd niet met mij omdat ze het niet begrijpt en hem nooit goed heeft kunnen vinden.”

Maar ja, hoe hoog moeten we opklimmen... paden verdwijnen in de mist...

33

(412 replies, posted in Plaatsen)

Harde link/Bendefeiten = Contradictio in terminis.

34

(190 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Stropkens wrote:

Ach wat. Er staan al zoveel dingen op het forum die niets ter zake doen.

Zoals dit. wink

35

(1,147 replies, posted in Onderzoeksdaden)

"En al zeker indien je deze wetenschap zou gaan koppelen aan het explosieve rapport  van Bihay en Balfroid. https://rendewitte.files.wordpress.com/ … ndeiv3.pdf"


Interessant artikel Xenophon. Hebt u soms het vervolg?

36

(10 replies, posted in 1980-1989)

Misschien pikte hij af en toe een graantje mee voor de opmaak van valse export certificaten van FN (Irangate, ...)? Of nog een graantje uit Costa Rica dat geen wapens nodig had maar waar wel geheime vliegvelden waren van het Cali drugkartel uit Colombia? In 1985 was midden-Amerika een favoriete reisbestemming van Juan.

37

(10 replies, posted in Gladio)

fenix wrote:

een kip zonder kop die alles geloofd of aanneemt wat ze leest

Fenix, uw postings vind ik steeds superinteressant. Ik kijk er naar uit! Volhouden!

38

(147 replies, posted in Andere Personen)

Ter info ivm Lekeu:

In interview van Le soir 1992 had hij het over een klimaat van destabilisering om bestaande machtstructuren en de ordestrijdkrachten te versterken.

Werd ooit voorgesteld aan Degrelle als “een beloftevolle nieuwkomer”.

“De communisten bevinden zich in Belgie in een machtspositie. We hebben een doortastend regime en competente figuren aan de macht nodig. We moeten andere collega's met dezelfde idealen en ideeën als wij rekruteren om te strijden tegen het rode gevaar”.

Depretre: "Des truands...des predateurs....".

Ach ja... Zonder commentaar.

39

(14 replies, posted in Hypotheses)

En zou u dat gevoel ivm de simpele waarheid dan met ons kunnen delen Xenophon?

40

(1,141 replies, posted in 1985)

Dit vind ik ontzettend knap Ben! Dat niemand daar ooit aan gedacht!