21

(200 replies, posted in Bibliografie)

Dank u!

22

(200 replies, posted in Bibliografie)

ErnstB wrote:

De "officiële" trailer van de serie kan via deze link op VRTMAX worden bekeken (inloggen niet vereist). De reeks zou volgens de trailer in het voorjaar op de televisie komen, volgens de regisseur en scenarist (interview op Film Fest Gent) zou dit eind januari 2023 zijn » www.vrt.be

Die rijkswachter met die bril.. is dat Bouchouche?

HIPA wrote:

Ik was samen met Vernaillen afgelopen vrijdag in Brussel. Première eerste twee afleveringen serie 1985. Vernaillen verteld via de serie hoe het er aan toe ging binnen de muren. Ik moet zeggen boven verwachting schitterend eerste twee afleveringen.

Hallo David! Ik ben ook zeer benieuwd er naar! Ze spreken over het voorjaar. Wanneer kan men het effectief bekijken?

23

(17 replies, posted in Onderzoekspistes)

Etienne1420 wrote:

De moordenaars zijn veilig teruggekeerd.

De moordenaars van? Welke feiten?

24

(9 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Tis dees! Dank u Tiens! Maar ook andere getuigen verklaarden dit waaronder die Patrick uit de Lokerenveldstraat en nog vele anderen.

25

(9 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Maigret wrote:

Uit welke bron komt dat?

Zou u graag de linken willen sturen... weet het even niet te vinden. Maar o.a. gaat men er van uit dat de Franchi Spas gebruikt is. Maar volgens mij zijn er alleen Winchesters Riot gun gevonden zonder kolf. Een geoefend schutter kan daar mee met één hand schieten. Getuigen hebben dat gezien. En hebben het veelal over dat, voor die tijd, uniek wapen Franchi Spas. Winchester zonder kolf heeft daar wat gelijkenissen mee.

26

(9 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Maar dat wapen had geen kolf.

27

(198 replies, posted in Foto's)

Het waren inderdaad echt klapdeuren die automatisch opende. Zie zo ook deze site » npokennis.nl/longread/

Even scrollen naar het zesde filmpje rond 01:08 min. Een vrouw aan het woord op de parking en u ziet op de achtergrond de werking van de deuren!

28

(21 replies, posted in Speurders)

Ongelofelijk... Kennelijk is hij nog altijd niet mogen beginnen er aan. Welke reden zou de onderzoeksrechter en de hoogste chef bij Justitie hebben om dhr. Van Koppen niet te laten starten?? Waarom zou men dit niet toe laten. De huidige Staat heeft toch geen belang er bij om de beerput dicht te houden??

Ben wrote:

(...) Is dat de piste waarin jullie geloven?

Nathalie Palsterman: “Het is op zijn minst een piste die men volledig moet uitspitten. Het onderzoek is gedwarsboomd, dat hebben wij altijd gezegd. Er mogen dingen niet aan het licht komen. Daarom zijn we dit jaar begonnen met een crowdfunding om het dossier door onafhankelijke experts te laten doorlezen, zonder inmenging van politiek of justitie.”

Er waren berichten over de Nederlander Peter van Koppen die het dossier als onafhankelijke zou bekijken. Hij is hoogleraar rechtspsychologie aan de Universiteit Maastricht en de Vrije Universiteit Amsterdam en loste eerder moeilijke moordzaken op. Van Koppen werd verzocht een raming te maken en schatte de kostprijs voor zijn werk op 900.000 euro.

“Hij heeft zijn diensten zelf aangeboden,” zegt Nathalie Palsterman, “maar alle opties moeten grondig bekeken worden. Wanneer het uiteindelijke verzoekschrift ingediend wordt, is het de onderzoeksrechter die erover beslist.”

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) heeft gezegd dat de kosten door Justitie zullen worden gedragen, wat wettelijk ook niet anders kan. De crowdfunding van de Palstermans zal dan niet meer nodig zijn.

Een onafhankelijke blik op het onderzoek naar de Bende zou veel voor jullie betekenen?

Nathalie: “We moeten met onze voeten op de grond blijven: het is geen garantie. Maar voor mij is het wel de laatste kans. Ik vind het heel belangrijk om te kunnen zeggen dat we hebben gedaan wat we konden doen. Ik zie het ook als een soort van proefproject. Als het lukt, hoop ik dat men het ook voor andere onopgeloste zaken in België kan implementeren.

“Wat ik wel wrang vind, is dat één persoon, de onderzoeksrechter, kan beslissen of het dossier al dan niet door een onafhankelijke kan worden bekeken. Dat geldt ook voor alle tips die binnenkomen bij het gerecht, bij de politie of bij ons. Niet de onderzoekers bepalen of een tip wordt onderzocht, wel de onderzoeksrechter. Ik begrijp dat het de wet is, maar dan vind ik het een slechte wet.”

Lees hier het hele interview met Nathalie en Diederik Palsterman » Nieuws

29

(1,007 replies, posted in Bende De Staerke)

Nee die man kwam vroeger altijd in het Brusselse met uitgaan. De Staerke was knettergek en voor niemand bang. Al stonden er 20 grote jongens, dan nog zou hij er alleen op af gaan. Puur aan zijn mimiek (de manier waarop hij naar een slachtoffer sprong) is hij herkend. Dat ging op een manier van "aan de kant anders bent u verzekerd van een groot probleem!" In ieder geval zeer identiek en typisch iets voor hem.

club_le-happy-few wrote:

Die oude jeugdvriend die hem zaterdag zogezegd gezien heeft. Heeft men die getuigenis serieus nagetrokken? En vanwaar was die jeugdvriend afkomstig? Uit het Aalsterse?