21

(24 replies, posted in Prullenbak)

coconut wrote:

Ik denk dat Pint de waarheid sprak maar die man stond er dus meer dan eens met zijn neus bovenop. Het zijn toch die van ons niet zeker? Op minder dan 24 uur tijd had men nagegaan dat het die van ons niet waren (in een WE dan nog). Nog nooit de rijkswacht zo vlug weten weten werken!

Hé, dat is me nooit opgevallen, maar dat is natuurlijk vrijwel niet haalbaar in 24 uur, misschien alleen als je ze allemaal even belt en vraagt: 'waar was je zaterdagavond?' En zelfs in dat geval, zonder enige controle of men de waarheid sprak, haal je dat haast ook niet in 24 uur; die is net een dag vissen, een ander zit een weekend in de Ardennen, noem maar op. Kortom, zoals je terecht opmerkte, is er dus eigenlijk helemaal gaan onderzoek gedaan naar de SIE-ers. Daarmee zeg ik niet dat de bende-killers per sé uit die rangen kwamen, maar een gedegen onderzoek is er dus totaal niet geweest.

22

(784 replies, posted in 1982)

Ah ja, daar had ik niet aan gedacht, maar er zit natuurlijk een verband tussen die twee zaken.

23

(24 replies, posted in Prullenbak)

De eer die je de vrouwen geeft in deze zaak is meer dan terecht, en ik hoop van ganser harte dat ze de zaak op kunnen lossen, als men ze tenminste 'laat doen'. Inderdaad een terreur-organisatie, en ik had het eigenlijk niet gedacht, maar je hebt gelijk: een organisatie die duidelijk vertakt naar buiten België. Laten we alsjeblieft proberen deze conclusie niet uit het oog te verliezen, het is mijns inziens de rode draad in het bende-verhaal.

Zelf heb ik gewoon te weinig kennis van het dossier, maar ik hoop dat mensen met meer verstand van zaken op dit patroon door willen borduren.

24

(784 replies, posted in 1982)

coconut wrote:

Martin, SAC zou je kunnen omschrijven als een soort Franse WNP gefinancierd door een aantal grote bedrijven. Maar SAC werd denk ik
rond 1982 buiten de wet gesteld waardoor er een aantal leden naar Belgie kwamen ( Calmette bijvb)
Indien je er meer wil over weten kan je dat hier vinden

https://biblio.ugent.be/publication/417 … 175676.pdf

Dank U! Zeer interessant leesvoer, ik wist niet zo veel van die SAC.  En Tru Dat ook bedankt.  smile

En Tru Dat, jij denkt dat ze (ook nog) voor iemand anders kwamen in Beersel? En ze Van de Eynde zo hebben toegetakeld om hem te laten zeggen waar die ander was of wat hij er van wist? 
Dat is natuurlijk ook een mogelijkheid, waar ik helemaal niet aan gedacht had.  Maar heb je dan ook een idee om wie dat zou hebben gegaan?

25

(784 replies, posted in 1982)

Aha, bedankt voor het heldere antwoord!  Dit is zeker een interessante piste.

26

(784 replies, posted in 1982)

Tru Dat wrote:

De manier waarop en lang terplaatse blijven in Beersel doet mij aan het Franse SAC denken.

Helaas ben ik een leek met weinig dossierkennis, zou je het een klein beetje uit kunnen leggen?

27

(784 replies, posted in 1982)

coconut wrote:

De bende van Nijvel was geen bende maar een terreurorganisatie volgens mij. En verschillende leden of verdachten hebben ook die term gebruikt  ( organisatie) . Gezien het terreur spreken we dus beter van terreurorganisatie. Eentje die een aantal mensen zeer goed uitkwam. Of andere organisaties zeer goed uitkwam. Ik ben wat gaan googelen op die term of een combinatie en kwam dit tegen.

Eindelijk weer eens een nuttige en juiste gedachtengang na al dat gescheld en geklaag, als de CWB deze these nu eens over wil nemen, kan het misschien nog eens opgelost worden.  Is zeker de kern van het hele bende-verhaal.
Maar goed, misschien maak ik er wel weer een duiventil van.  big_smile

28

(784 replies, posted in 1982)

Och Och, als Van de Eynde nog eens had geweten hoe er op leven en dood over hem discussies werden gevoerd..
Als er iets is waar een 'vijand' op uit is, dan is het wel onenigheid zaaien tussen de onderzoekers, denk daar wel aan.  'Laat ze maar ruzie zoeken, dan komen ze nooit tot de waarheid'

En vergeet het verhaal 'bende' maar even, het zijn vast allemaal verschillende feiten, met verschillende motieven en waarschijnlijk ook door verschillende dadergroepen die eigenlijk onterecht aan elkaar gekoppeld zijn alsof het één bende was.
Binnen die dadergroepen lijken ook nog verschillende lagen geweest te zijn, de meer eenvoudige daders voor het inbreken en zo, en de 'Rambo's" voor het wapen-werk.   

Maar goed, als er op het forum weer een oorlog begint over dit topic, dan kan Ben het misschien beter tijdelijk sluiten, dan kunnen de verhitte gemoederen een beetje tot rust komen, want dit leidt nergens toe.

29

(784 replies, posted in 1982)

gloacoster wrote:

We zullen wel zien volgende dagen en weken waar al dit verhaal ons naartoe lijd.

Maar hopelijk niet naar weer pagina's vol gehakketak..  Kom mensen, probeer een beetje aardig naar elkaar te blijven en wind je niet te erg op als je het niet eens kunt worden.
Zeg maar net als Paul Simon: 'Okay, that's your opinion, and I RESPECT that.
Ik geloof ook niet zo in de these van amateurspecialist, maar heb er geen problemen mee dat hij het wel zo ziet en misschien zit ik ook wel helemaal mis.

30

(192 replies, posted in Andere Personen)

Op die laatste foto lijkt ie helemaal veel op de beruchte 'killer-foto', zij het dan wat jonger. Dat zegt op zich niet veel hoor, dat geef ik direct toe, maar de gelijkenis is wel frappant!