1

(549 replies, posted in Bende Haemers)

OK, ik volg je helemaal, maar als jij bij de Bende van Nijvel bent en je bent gewend om gewoon mensen af te knallen omdat ze A zeggen, bij wijze van spreken. Waarom zou je dan na Overijse ook niet gewoon mensen afknallen, dan bom maken en die plaatsen.

Die bom was zwaar genoeg om 2 personen te vermoorden, maar zou je dan als Bende van Nijvel-lid niet meer genoegen hebben om mensen recht in hun ogen te kijken en af te knallen als een koe of een stier die je daarna gaat opeten? Snap je? Ik wil alleen maar zeggen dat bende Haemers precies toch probeert op een efficiënte manier de overval te plegen zonder gewonden te maken, wat dus niet gelukt is omwille van de bom die te zwaar was.

Maar persoonlijk, als ik bende Haemers die ook Bende van Nijvel zou zijn, zou ik geldtransport klemrijden, hun dreigen de sleutel te geven, hun af te knallen, daarna deur vanachter opendoen, die agent ook nog is afknallen, geld meenemen en vertrekken, ... De korte pijn. Wat doen zij, maken een bom die zeker zwaar genoeg is, maar ik zie daar geen directe executie in dat de Bende van Nijvel wel deed.

Luister ik verdedig bende haemers niet hé, het zijn/waren gangsters. Maar ik zie niet direct Bende van Nijvel tactieken in dezelfde periode samengaan met bende Haemers tactieken.

2

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Weet je wat mij stoort? De Bende van Nijvel had al een heleboel mensen koelbloedig vermoord, denk aan Overijse. In november, 2 maanden later, heeft Haemers in Verviers de geldtransport overvallen waardoor 2 mensen omkwamen door de explosie. Als bende Haemers bij de Bende van Nijvel zou zitten zou hij toch ook koelbloedig de geldtransport agenten ook koelbloedig vermoorden, is toch handiger dan een bom zetten? Eerst sleutels nemen, dan vermoorden en dan deur openen. Waarom dan een bom zetten? Ze deden echt meer moeite om de boel op te blazen ipv Bende van Nijvel-strategie uit te voeren.

Ik denk echt wel dat ze geen mensen per definitie wilden vermoorden, ze wilden geld, niet koelbloedig vermoorden. Maar ze hebben risico van het vak ten volle benut waardoor er spijtig genoeg 2 personen omkwamen. Ik kan helemaal mis zijn hoor, maar dit viel me wel op. En Lacroix zei toch ook op Vier dat de Bende van Nijvel geen gangsters waren, eerder killermachines.

3

(41 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ben wrote:

Voor zij die het al die tijd hebben willen weten: Angelou en Van Den Eynde hebben gewerkt bij Taxi Verts. De eigenaar van dat bedrijf was een zekere René Barre, boezemvriend van Pépé De Rycke (de uitbater van de club Le Jonathan) en Jean Bultot. Zal wel toeval zijn.

Wat mij stoort is dat er een link is naar Jean Bultot. Nu in hoeverre kunnen we dat bewijzen. Taxi Verts in brussel zegt dat elke taxichauffeur zelfstandig werkt:

"De aangesloten chauffeurs zijn geen werknemers van Taxi Verts, maar zijn zelfstandig en aangesloten op ons netwerk. De telefooncentrale van Taxis Verts bevordert de ontmoeting tussen een klant die een rit wenst te maken, en een taxichauffeur. Taxi Verts kan dus niet aansprakelijk worden gesteld voor vervoerproblemen of indirecte gevolgen die daaruit voortvloeien."

Bron » www.taxiorange.be

Nu waarom 2 taxichauffeurs doden? Zou dat taxibedrijf toen ook zelfstandige chauffeurs hebben gehad? Witwaspraktijken? Drugs? De fameuze feestjes? Iedereen neemt ook aan dat men eerst VDE eerst gefolterd heeft, daarna vermoord en daarna gingen ze lekker eten maken.

Kijk eens naar de maffia praktijken. Maffia baas komt zijn geld halen, gaat eerst een babbeltje slaan met hem, VDE zorgt voor eten en drank om baas wat gelukkig te maken, eventjes later moet hij geld betalen of informatie vertellen over iets wat hij zou gezien hebben, mss gestolen zou hebben, als je in dat wereldje zit ga je me niet vertellen dat je geen backupplan hebt om iemand op hete kolen te laten lopen, dan heb je je backup, een of ander bewijs. Iets waarmee ze je niet klakkeloos kunnen doden omdat ze informatie nodig hebben.

VDE werd vermoord 23 dec 1982, Angelou 12 jan 1983. Twee weken tussen. Ik zou denken dat Angelou iets gezien/gehoord heeft wat het daglicht niet mocht zien, VDE die wat in de problemen zat werd afgeperst en ondervraagd, gemarteld en heeft een naam moeten geven, Angelou was de naam die ze zochten (of niet zochten), in elk geval lijkt het mij wel dat VDE gesproken heeft. In die 2 weken hebben ze zitten uitvissen wie angelou was, wat zijn routine is en wat die normaal doet.

Weten we iets meer over Angelou in het nieuwe boek van Guy Bouten? Die man heeft iets gezien/gehoord en zo stom geweest om het door te zeggen volgens mij.

4

(66 replies, posted in Andere Personen)

Ben wrote:

Op de achterkant van Maréchals lidkaart stonden de nummerplaten van vier auto's. Ze waren alle vier gestolen, en een van die wagens was gestolen door Murat Kapllan. Een paar maanden na de laatste Bende-overval in november 1985 in Aalst ging Maréchal er hals over kop vandoor. Hij verdween naar Spanje. Bij een huiszoeking vond de politie zware Legia-munitie, zoals gebruikt bij het bloedbad in Aalst, nummers van autoplaten en een groot aantal autosleutels.

Heeft iemand een idee over welke nummerplaten het gaat? Welke nummerplaten stonden op zijn lidkaart en welke nummerplaten zijn er gevonden? Vind je het niet een beetje raar dat de nummerplaten op zijn lidkaart staan van juist die auto's die gestolen zijn? Wat wilt dat nu zeggen? Gaan ze eventjes de nummerplaten opschrijven van welke auto ze gaan stelen of gaan ze de nummerplaten opschrijven van de auto's die gestolen zijn (maar waarom dan?). Hebben jullie hierover iets gelezen in de bendecommissies of zo?

5

(45 replies, posted in Terrorisme)

Kan iemand vertellen wat de reden is waarom hij een Spaanse identiteit verkreeg na de oorlog? Versta ik het nu goed? Was Degrelle nu Belg en krijgsgevangenen genomen door de Duitsers Of was hij bij de SS? Want hij was in handen van de Duitse krijgsmacht maar vertelt eventjes dat de holocaust een verzinsel was.

Ik heb overlaatst telefacts gezien, ging over de Nederlandse SS'ers die nog in Nederland wonen. Veel hebben spijt (en wisten niet wat er ging gebeuren toen) maar veel zijn nog extreem racistisch en haten de joden nog altijd. Tot op heden komen de SS'ers nog samen. Misschien moeten we tot in de oorlog terugkijken welke verbanden er zijn met verscheidene mensen?

Ik zoek het waarschijnlijk te ver maar ja het is maar een gedachte, who knows hé.

6

(272 replies, posted in Speurders)

Dat ze toch gewoon elke pagina van het dossier inscannen en dan online zetten, onder wikileaks of zo. Dan hebben we in elk geval 1000 gratis speurders erbij. Ik geloof echt niet in het gesloten onderzoek bij deze dingen. Er kan een mini-sleutel ergens zitten waar we zo over het hoofd voor kijken, 1 persoon kan een max aan informatie opslaan, wat kunnen 1000 mensen dan? Wij willen alleen de waarheid. Zodat dit mooi afgesloten kan worden.

7

(154 replies, posted in Wagens)

Je hebt gelijk boemerang... de zwarte vlekken komen niet overeen. De laatste foto's werden 's avonds getrokken (als het donker is) en de andere staat er 's morgens op de gevoelige plaat. Bij de ene is het glas precies nog heel van linker achterlicht, terwijl dat bij de andere niet zo is. Beiden worden op de truck geplaatst. Als dit dezelfde auto is, dan zou het plaatsen van een auto op zo een truck 1u in beslag nemen want de zon staat redelijk hoog op de andere foto's...

Bizar!

8

(41 replies, posted in Onderzoekspistes)

Hallo allemaal, ik vond dat we bij dit onderwerp goed bezig waren maar moeten ons alleen maar spitsen op het verband. Overeenkomst van beide personen is het taxibedrijf van 1978 tot 1980 genaamd "Sociètè de Taxis indèpendance" van Brussel. Hebben mensen een idee wat voor zware misdrijven er gebeurd zouden zijn tss januari 1978 en januari 1981?

Ik zou er niet van verschieten dat VDE en Angelou getuige waren van iets diep waar wij geen link naar leggen omdat het niet met de bende te maken zou kunnen hebben, maar mss onrechtstreeks wel. Weten we iets meer over dat taxibedrijf? Is er dat nog? Failliet gegaan?

9

(41 replies, posted in Onderzoekspistes)

Geronimo, tnx voor het duidelijk antwoord. Alé dus kunnen we concluderen dat de persoon die José geknoopt heeft uit de professionele wereld kwam. Dan spreken we wrs niet over een man die houdt van bootjes varen. Ja, ik heb nooit een officieel autopsie bericht gelezen, dus kan het je niet zeggen. Ik las hier wel dat er een 4de gat met kogel gevonden is in de huidplooi onder het linkse oor. Dus stel dat het lichaam op zijn rug op de tafel ligt, met hoofd naar achter. Dan krijg je huidplooien aan de achterkant van uw nek. Ja, ik begrijp niet hoe ze eigenlijk bij de 1ste autopsie dat 4de gat niet gezien hebben.

10

(41 replies, posted in Onderzoekspistes)

Dirk, ik geloof niet dat bij het aanleren van een knoop te leggen, je duidelijk aanleert om een rechtse touw eerst over linkse te leggen. Als je als baby aangeleerd hebt toen je je nestels moest binden dat je rechts over links moest leggen of anders om, dat je het gewoon doet naargelang je links/rechtshandigheid. Je legt het ene touw over de andere en draait het over de andere. Als een linkshandige het hem zou aangeleerd hebben zou hij uiteindelijk toch de rechtshandige manier gebruiken (onbewust), want als baby leer je je nestels ook binden zonder dat je ermee na denkt, welke nestel over de andere moet. Je doet wat je het beste aanvoelt.

Ik ben zelf links- en rechtshandig. Ik schrijf links, precisiewerk doe ik met links, krachtwerk doe ik met rechts. Dus bv. schrijven doe ik links, knippen rechts. Ik zou een riotgun met mijn rechtse hand vastnemen en pointen met mijn linkse hand. Maar toch ben ik linkshandig.

Voor mij zijn er 2 mogelijkheden. Ofwel is een rechtshandige, die ook linkshandig. De vraag is dan of het bestaat want alles is voor rechtshandige mensen gemaakt. Ofwel is het een linkshandige. Er wordt duidelijk vermeld dat angelou aangeschoten werd toen de klant achter hem zat in de taxi. Ik heb het autopsie bericht niet gelezen, maar als dat duidelijk erin staat, ja wat zeg je dan? Als iemand achter hem zat en dan nog links schiet, lijkt hij mij geen rechtshandige te zijn

Als iemand schuin achter hem zit en linkshandig zou zijn, dan zou Angelou rechts zijn schoten gekregen hebben. Daarbij is er een robotfoto gemaakt waarbij een killer zijn gun links vast had. Vele denken dat het gewoon slecht getekend is, maar dan uiteindelijk moet je alles in twijfel trekken.

Nu het gaat mij niet om de linkshandig of rechtshandigheid van iemand, mijn intuïtie zegt dat deze 2 moorden iets met elkaar te maken hebben, maar meer zegt mijn intuïtie ook niet. Oh en professionele knopen maken, ja ik zou zeemacht zeggen? Daar leer je ze wel leggen. Scouts misschien? Of iemand die graag eens ging varen.