21

(147 replies, posted in 1983)

Mincky wrote:

Een geweer vanachter in wat voor auto ook afschieten in die positie, is vrijwel onmogelijk, ten eerste kun je een geweer bijna niet ongezien een auto/taxi binnenbrengen. U bent waarschijnlijk abuis en bedoelt een pistool of revolver?

Ja Mincky, ik bedoel pistool/revolver. Over kalkgrond gesproken, op Google Boeken heb ik gevonden in het boek "Belgie in kaart: de evolutie van het landschap in drie eeuwen", dat er een ontginning van krijt plaats vond in de bekkens van Mons (Bergen).

In 1984 werd de mijn laatste mijn in Wallonië gesloten. Werd onze taxichauffeur daarna niet in Bergen gedropt?

22

(147 replies, posted in 1983)

Dan is hier nog zoiets wat ik wel interessant vind:

"De schoten zijn afgevuurd door iemand die achter de chauffeur moet hebben gezeten. De modderspatten die teruggevonden werden op de broek van het slachtoffer, doen vermoeden dat zijn lichaam over een krijtachtige grond werd versleept. De moordenaars ontvreemden een brieventas, enkele tienduizenden franken, identiteitspapieren, een rijbewijs categorie B, nummer C458322, en plooiden het lijk dan achteraan in de Mercedes. Ook de lichtreclame bovenop de taxi, de spoetnik, werd gedemonteerd. Onderzoek heeft aangetoond dat tijdens de nacht van de feiten in Bergen geen enkele wagen werd gestolen. Dat zou betekenen dat de moordenaars uit Brussel terugkwamen en van plan waren in de Borinage te blijven."

Krijtachtige grond versleept. Als je met 2 personen bent, ga je het lichaam toch niet slepen hé. Dan neemt de ene de handen en de andere de voeten.

23

(147 replies, posted in 1983)

Mincky wrote:

Wel eens een dronken volwassene van de grond proberen te helpen tillen? Die werken nog enigszins mee, maar het is vaak een onmogelijke opgave. En een lijk dat niet een beetje meewerkt, schijnt voor een volwassen man bijna niet te tillen te zijn.

Ik ben alle gebeurtenissen van 1982 tot 1985 aan het lezen. En er valt mij 1 ding op, er was een reus, mss 2 reuzen en ze waren gespierd. Ja ik ben dan ook gene vent met ne brede rug en spieren van hier tot in Tokio. Als een gemiddelde bodybuilder eventjes 60kg kan opheffen, dan denk ik niet dat een lichaam van een man rond de 90 kg een probleem zal zijn.

R'dam wrote:

Je schrijft dat je moeilijk kan begrijpen waarom die man een schot kreeg in zijn linkeroor terwijl er meer plaats is om hetzelfde te doen aan de rechterkant. Ik denk dat het antwoord daarop heel eenvoudig is. Was een linkshandige die achter hem in de taxi zat. Voor een linkshandige is het dan ook veel makkelijker om iemand in het linkeroor te raken dan in het rechteroor.

Zo ver was ik ook. Maar ik zou graag elke piste willen aflopen:

  • Hij werd uit de taxi gehaald, neer geklopt en dan doodgeschoten, in koffer gelegd;

  • Hij werd in de taxi neergeschoten met een raam dat naar onder gedraaid werd? (dan is het linkshandige of rechtshandige);

  • Hij werd in de taxi neergeschoten door linkshandige killer.

Nu, er word ook gesproken in Beersel van 2 reuzen die gespierd eruit zagen. Bodybuilder types. Wat weten we van alle overvallen over die reus?

24

(61 replies, posted in 1983)

Ben wrote:

Het kan natuurlijk dat de 'grote' man in Dinant niet dezelfde is als de grote man die het warenhuis in Halle heeft overvallen.

Na de overval op de Delhaize van Beersel op 7 oktober, spreken ze van 2 reuzen:

Onderzoeksrechter Guido Bellemans, die aanvankelijk met het onderzoek belast wordt, laat volgende drie signalementen verspreiden: een individu was 1m75 groot, de twee anderen bijna 1m90. Voor het eerst is zo duidelijk sprake van reuzen, met zo'n indrukwekkende schouderbreedte dat men mag aannemen dat ze aan body-building doen.

25

(147 replies, posted in 1983)

Wisten jullie dit:

Een nachtelijke inbraak in restaurant Auberge du Chevalier. Huisbewaarder José Van Den Eynde wordt gefolterd en vermoord. Hij heeft voor dezelfde taximaatschappij gewerkt als Constantin Angelou, het volgende slachtoffer. Beiden vochten onder Franco als huurlingen in de Spaanse burgeroorlog en zouden ook gevochten hebben in Italië bij de "Italian Blackshirt Division".

Bron » www.denderend.be

Italian blackshirt Division? Huurlingen spaanse burgeroorlog?

26

(147 replies, posted in 1983)

Ben wrote:

Uit de autopsie blijkt dat drie kogels binnendrongen in het hoofd en boven de nek. (...) Maar een tweede autopsie, uitgevoerd in Bergen, preciseert dat het slachtoffer door een vierde schot onder het linkeroor getroffen werd.

Schot achter linkeroor.

Ben wrote:

De schoten zijn afgevuurd door iemand die achter de chauffeur moet hebben gezeten.

Schoten afgevuurd door iemand die achter hem moet gezeten hebben want sporen wijzen uit dat hij in de taxi werd vermoord. Ik kan echt niet begrijpen waarom die man een linkse shot achter zijn oor kreeg, terwijl er veel meer plaats is aan zijn rechteroor.

Elke taxi heeft toch zo een kussen aan zijne zetel. Niet echt handig om juist links een geweer tegen zijne kop te duwen. Persoonlijk zou ik mijn geweer in de rechterkant van zijne nek planten om hem ergens naar toe te laten rijden.

De kalk/krijt vind ik ook verdacht. Wegenwerken? Werf? Waar wordt er overal kalk/krijt gebruikt? Hij werd doodgeschoten, ze hebben hem dan ergens over de grond gesleurd en dan in de kofferbak gedumpt? Is dat mogelijk? Dan zou het wijzen op 1 persoon die de moord gepleegd heeft.

27

(61 replies, posted in 1983)

Maar we kunnen wel de robotfoto G15 linken aan deze overval, want de kassierster spreekt over dingen dat werd ook verteld bij robotfoto G15:

  • geen handschoenen;

  • witte huid;

  • stond aan ingang te wachten en de kassierster onder bedwang te houden.

Over de tongval: als de overvallers van Frankrijk komen dan zou er een duidelijk tongval te horen zijn. Dus kunnen we wel hieruit opmaken dat de overvallers in de buurt gewoond hebben. Ukkel ligt dan niet zo ver van de Waalse grens. Waarom huurmoordenaars zoeken in buitenland als de goed georganiseerde bendes hier ook leven.

28

(61 replies, posted in 1983)

De kassierster zegt dat bij de overal (25 februari 1983) één van de daders 1m90 groot en atletisch geschouderd was. Geen handschoenen. In Dinant zou dezelfde gast ook eventjes meegespeeld hebben, potig en lijvig (13 maart 1982). Atletisch geschouderd en potig en lijvig: beginnende bodybuilder?

Robotfoto G15 gaat over deze feiten. Zou het ons Patrickske niet zijn? 1986 zag hij er niet echt gespierd uit vond ik op de foto die bij zijn arrest genomen werd. En nog iets? Wat wordt bedoelt met Frans zonder tongval? Dat de dader Belgisch Frans spreekt of Frans Frans. Want ik denk da er serieus verschil is tussen Frans Frans en Belgisch Frans.

29

(61 replies, posted in 1983)

Ben wrote:

"Later beschrijft hij hen als een man van middelmatig gestalte vergezeld van een grote, lijvige en potige kerel."

Wat zou er bedoelt zijn met een lijvige, potige kerel? Ik heb zo een beschrijving nog nooit gehoord.

30

(91 replies, posted in Robotfoto's)

En wat wil je nu eigenlijk zeggen?