Re: Ukkel: 25 Februari

Ben wrote:

Het kan natuurlijk dat de 'grote' man in Dinant niet dezelfde is als de grote man die het warenhuis in Halle heeft overvallen.

Na de overval op de Delhaize van Beersel op 7 oktober, spreken ze van 2 reuzen:

Onderzoeksrechter Guido Bellemans, die aanvankelijk met het onderzoek belast wordt, laat volgende drie signalementen verspreiden: een individu was 1m75 groot, de twee anderen bijna 1m90. Voor het eerst is zo duidelijk sprake van reuzen, met zo'n indrukwekkende schouderbreedte dat men mag aannemen dat ze aan body-building doen.

12 (edited by Dirk van Antwerpen 06-02-2011 02:59)

Re: Ukkel: 25 Februari

Er is hier dus sprake van 3 personen:

  1. De chauffeur, die niemand gezien heeft.

  2. Een eerste grote/gespierde man die de ingang en de kassa's bewaakte. Waarvan een silhouetafbeelding is gemaakt (als we afgaan op die silhouetafbeelding zijn er aanwijzingen dat hij wellicht linkshandig was). "Deze persoon droeg een kaki trui met een rolkraag. Daarboven droeg hij een blauwe ski-jas zonder kraag en dichtgemaakt met een rits ter hoogte van de borst. Hij droeg ook een zonnebril met een donker montuur en hij had een zeer bleke huid. Hij droeg een donkere broek met zakken op de voorkant. Wat het wapen betreft is er geen 100% zekerheid. Het gaat om een man met een zeer grote lengte." Sprak Frans zonder tongval.

  3. Een tweede (duidelijk iets minder grote) gespierde man die binnen is geweest in het directiekantoor en de brandkoffer heeft doen openen. Had een gummiknuppel van 60 cm bij en deed zijn best om een Arabische tongval na te bootsen. De achterbankpassagier bij Dekaise? (Misschien oordeelde hij het nuttig om de Arabische tongval na te bootsen: Dekaise spreekt over "Marrocaine", de Peugeot 504 werd gestolen door "des Maghrebins". Ik neem aan dat het voor hem niet zo moeilijk was deze tongval na te bootsen). Robotfoto's 10, 14 en 15.

Oh ja, Robert Beijer was klant in de drukkerij waar eigenares (vóór de diefstal) van de Golf Rabbit waarmee deze overval werd gepleegd, gerante was.

In onze werkhypothese zijn er tot op dit punt 4 (intelligente) mensen opgedoken in het hele verhaal: Bouhouche, Beijer, Mendez en Salesse. Twee ervan zijn nog in leven. Mendez als wapenkenner enkel bij Dekaise, Salesse chauffeur (autodief en preparateur), Bouhouche de genadeloze killer (met voorkeur voor nekschoten of schoten in het hoofd) , en Beijer de getrainde overvaller (groot, vrij gespierd, bleke huidskleur).

13 (edited by Merovinger 08-03-2012 00:48)

Re: Ukkel: 25 Februari

Twee mannen verlaten een voertuig en gaan de Delhaize van Ukkel binnen. De eerste draagt twee wapens en bedreigt het personeel en de klanten. De tweede dader is drager van een matrak en begeeft zich naar het bureau van de directie. Hij neemt de aanwezige kassierster bij de schouder en duwt haar naar de brandkoffer. Hij beveelt haar deze te openen. Zij heeft de sleutel niet. Vervolgens vernielt hij de telefoon met een matrak. Hij slaat ook verschillende malen op de tafel. Een ander personeelslid komt aan en geeft hem toegang tot de brandkoffer. Hij neemt het geld en steekt het in een plastic zak.

De gewapende man in de winkel begint te schieten op de winkelrekken. Buiten gaat een getuige van de feiten hulp zoeken in het tankstation ernaast. Hij wordt gevolgd door de gewapende man die hem in het vizier neemt en hem in de knieën schiet. De twee daders stappen vervolgens in een wagen, waar de bestuurder aan het stuur zit (dus in totaal drie daders). Tenslotte rijden ze weg in de richting van Waterloo.

Buit: Ongeveer 600.000 BEF (ongeveer 14.874 euro).

Beschrijving van de daders:

  • De man met de vuurwapens: 1m90, zware lichaamsbouw, donkerbruine ogen, bruine huidskleur, kakikleurige bivakmuts, droeg handschoenen.

  • De man met de matrak: 1m90, donkerbruin haar, gekleed in beige trui met rolkraag (de rolkraag bedekte een deel van zijn gezicht), droeg rubberen laarzen in kakikleur.

Kaliber of gebruikte munitie: .38.

Vervoer: Een zwarte of grijze Golf, hoogstwaarschijnlijk driedeurs.

Bron: Cel Waals Brabant

Twee reuzen dus?

14 (edited by Hestur 09-03-2012 00:25)

Re: Ukkel: 25 Februari

Die mannen hadden echt wel een fobie voor telefoons. Waarschijnlijk ooit door Belgacom opgelicht of zo, dat ze doorslaan als ze ergens een telefoon zien. wink Opvallend: die vluchtende man wordt in de knie geschoten. We kennen de precieze omstandigheden natuurlijk niet, maar het lijkt er op alsof z'n leven wel gespaard wordt. Iets wat in Aalst niet het geval is. Daar gaan ze tekeer als in een schiettent.

Re: Ukkel: 25 Februari

Dat ze in de knie schieten kan ook puur leedvermaak zijn. Trouwens kan een schot in een been ook even goed dodelijk aflopen. Of hij was een verschrikkelijk slechte schutter. smile

Servo per Amikeco

16 (edited by noorderling 09-03-2012 13:57)

Re: Ukkel: 25 Februari

DeadLetterBox wrote:

Of hij was een verschrikkelijk slechte schutter. smile

Niet grappig! Weten we op welke afstand het was? Hoe hard hij rende? Leedvermaak heeft hier niks mee te maken. Hier wordt vooral een potentieel gevaar afgewend door de Bende. Niet meer, niet minder .

17

Re: Ukkel: 25 Februari

Een rennend persoon, van ver of kort, bewust in de knie schieten? Dit grenst aan het onmogelijke! Het zal wel een toevalstreffer geweest zijn, bedoeld om hem op de vlucht te houden. En een vluchtende persoon is geen potentieel gevaar meer.

18 (edited by the end 09-03-2012 22:15)

Re: Ukkel: 25 Februari

Schieten op mensen in volle actie is niet gemakkelijk en vergt oefening, ik heb al altijd gedacht dat het om ex militairen ging met veel praktijk ervaring oudstrijders. Schieten is 1 iets maar op ontschuldigen schieten en raak schieten, zonder in paniek te raken dat is voor getrainde mensen en (of/ gekken). Er is ook het feit dat verschillende slachtoffers in het hoofd geschoten zijn vanop een bepaalde afstand, dit is niet eenvoudig. Tevens is er nog de tijd tussen de verschillende overvallen, de daders bleven koel en gingen niet praten dit is ook uitzonderlijk de meeste misdadegers scheppen graag op met hun misdaden maar hier niet.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Ukkel: 25 Februari

Het doet denken aan de slang en de muis. Als de muis stil zit, pakt de slang 'm niet. Maar een bewegende muis, dan treedt het instinct in werking en moet ie 'm pakken.

Dus wegrennende man is de muis. Hij bevindt zich binnen het bereik van de slang. De muis volgde zijn eigen instinct. Maar hij had beter zijwaarts tussen de auto's de plek des onheils kunnen verlaten.

Re: Ukkel: 25 Februari

Klopt, dit is als schaken en vooral tijd is belangrijk voor de daders ze moeten er het ritme in houden, de eventuele tegenstand mag geen tijd hebben om tot actie over te gaan. Een gevecht of veldslag word op voorhand in de geest van de spelers bepaald, daders blijven daders als de slachtoffers zich niet kunnen ordenen. Keer op keer is het hit and run, door de verwarring van de hit zie je niet naar waar ze gaan. Dat is strategie. Dit bewijst voor mij dat ze weten dat ze niet onoverwinlijk zijn en dat de groepering (uitvoerders) niet al te groot is ze dekken alles goed in en af.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.